Ima tale avion težave? NLY190T

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
Maribor precej uporabljajo Lufthansa, Swiss in druge letalske družbe za namene šolanja. Teren je raven, ovir ni, prometa je malo, infrastruktura pa zelo dobra.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.608
4.567
113
50
Na sončni strani ALP
Nisem prej opazil, lahko izbereš 3d pogled iz kokpita.
In ko gre "na tesno" pri srečevanju z drugimi letali...
grims-1.gif

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Nisem prej opazil, lahko izbereš 3d pogled iz kokpita.
In ko gre "na tesno" pri srečevanju z drugimi letali...
grims-1.gif

kam to klikneš ?
smile-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik paci pravi:
mogoče dela šolske kroge oz vadi pristajanje samo je 2400 fetov višine....

Ko sem bil v bolnici v mariboru na kirurškem oddelku, smo večer gledali skozi okno ... oz en dedek je gledal, ki je živel pri onem koncu, kot je tisti hrib oz kapelica na vrhu hriba nad mariborom .. No, in cel dan je bil pameten kako on ve vse o mariboru ipd ... večer pa je prvi zagledal 6 lučk, vsaka v svoji višini ... ene so se spuščala pa nazaj gor dvigovala, ene pa krožile v isti višini .. in seveda smo vsi šli skoz okno gledat kaj te je ... Prvo se mi res ni posvetilo, kaj bi lahko blo ..

ker se peljemo mimo mariborskega letališča, če greš po avtocesti s ptuja proti mariboru, pa se mi je posvetilo, da je točno na tistem koncu nekje letališče ... In potem sem rekel, če ni tam letališče ... no, in na koncu smo prišli vsi do tega, da je tam letališče, še posebej tisti dedek, ki je tolko vedel o mbju, ni pojma mel, da je tam letališče ...

No, zakaj pa so tam krožili, pa noben ni mel pojma ... mogoče so delali vaje ali pa kaj ... Na enem Flight Simulatorju sem delal pred kakimi 10imi leti eno misijo, kjer si mogel ravno večer v temi krožiti nad letališčem, tako dolgo, da sem se že naveličal. Mogoče se je kdo učil pilotirati potniško letalo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Učijo se in vadijo že vsaj 20 let, prvi so bili dolgo samo Švicarji, drugi verjetno niso upali prit sem, potem pa še kakšni drugi kasneje.

Pa ne mi pravit, da en mariborčan ni vedel, da ima MB letališče
rolleyes-1.gif
Vsi mariborčani tudi vejo, da vadijo in se ne vozijo v krogih, ker imajo preveč goriva ali kaka podobna budalaščina...

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
South park, ja resno ti pravim. Točno tam nekje je bil doma, ampak ni vedel, mogoče zato, ker ponoči nikoi skozi okno ne gleda, ali pa ma v drugo stran spalnico obrjeno. V glavnem, ni vedel, drugače je pa se z ukc-ja zelo lepo vidlo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.034
3.703
113
Če se dosti voziš okrog Maribora se da videti kaj takega, kot so ti krogi na sliki in sicer vadijo pristajanje oz. kot omenjeno Touch and Go. Malce se dotakne tal in potem spet pospeši in se dvigne in tako nekaj ur skupaj kroži nad letališčem.