Ikea Celovec - kako do ke

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.125
2.927
113
Torej te dni bi se odpravil v Ikeo Celovec. Ker nisem še nikoli bil tam, v Celovcu pa ne že kakih 20 let
bonk.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Če je Ljubelj odprt, potem kar gor pa sam čez hrib, pa skozi vasice direkt v Celovec. No v Celovcu greš pa na prvem velikem križišču desno (mislim, da je drugo semaforizirano križišče - pri prvem se zavija samo levo) smer avtocesta Wien - Graz; nato pa sam naravnost par kilometrov vse do Hypo banke, na tem semaforju pred Hypo banko spet zaviješ desno in pelješ naravnost mimo Rutarja in ostalih bedarij, pol pa imaš izvoz desno za avtocesto in tabli Metro ter Ikea, slediš lepo tablam in prideš direkt na cilj. Vinjete pa ne potrebuješ, ker se furaš skoz po lokalnih cestah.

Upam, da nisem preveč zakompliciral
smile-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.125
2.927
113
Super, hvala za odgovore. Če dam v Garmina v city navigator naslov ali me po defaultu pelje tja po kaki AC? Ali moram označiti izogibanje cestninam?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Drugače pa ti je čisto vseeno ali greš v Celovec ali v Villesse, če si iz LJ. Mislim, da je časovno tam tam. Pa cesta je lepša do Italije. No jaz sem navajen v Celovec hoditi, pa še v Adidas Outlet vedno zavijem
smile-1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.386
173
63
Ko se pripelješ v Celovec, gledaš table za Metro, ki so v praktično vsakem križišču in te pripeljejo direkt do tja.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.312
2.115
113
Emona / Carnium
Dvomim, da te bo peljal po AC. Poskusi obe varianti.
Morda pa bi šel raje v Villesse (IT), ki je časovno enako daleč, le po kilometrih je več (cca 30km).
Zadnjič mi je kolega povedal, da so cene v teh dveh IKEAh različne. Za enake artikle seveda. Določene stvari so v IT ceneje in obratno...

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Lahko, da te bo hotel peljati čez Karavanke, vendar predvidevam, da ti bo takoj preračunal pot in peljal po lokalnih cestah, če zaviješ za Tržič in pelješ proti Ljubelju. Mislim pa da ti bo eno od opcij takoj ponudil prek Ljubelja. Časovno je itak tam tam, ima pa IKEA Celovec zdaj "akcijo":
IKEA FAMILY - Akcija velja do 31. januarja 2011.
Je na Ljubelju sneg?
Je na Ljubelju preveč snega? V pohištveni salon IKEA Celovec se lahko pripelješ tudi skozi Karavanški predor.

Cestnino za Karavanški predor ti bomo odbili od zneska računa!

Postopek je popolnoma enostaven:
V pohištveni salon IKEA Celovec se pripelji skozi Karavanški predor.
S seboj prinesi račun o plačilu tunelnine.
Račun oddaj na blagajni, odbili ti ga bomo od zneska nakupa.

Prosimo, upoštevaj sledeče: Vsakdo lahko uveljavi samo en račun. Račun o plačilu tunelnine mora imeti isti datum, kot nakup v pohištvenem salonu IKEA Celovec. Povrnemo ti največ 10 evrov. Ne velja v restavraciji IKEA. Velja samo za člane kluba IKEA Family.

Sam v tem primeru moraš vinjeto še vedno sam kupiti.
smile-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.125
2.927
113
To sem videl ja, ma ne vem v Villese sem že bil in ja tudi sam sem videl, da so cene različne. Ma enkrat za hec bi šel v Celovec ne vem ne maram tok Italijanov hehe. U a je blizu kakšen Burger King da združim prijetno s koristnim. Predlogi za kakšne druge trgovine predvsem s tehniko, da si malo oči napasem
cheer.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.535
1.124
113
Obišči stran
Madona, ko prideš u Celovc pri McDonaldsu zaviješ desno in samo ravno dokler gre. Ko prideš do križišča, kjer je Kika čez cesto (levo en gume prodaja, desno pa je en avto hendler) zaviješ desno in spet samo ravno do odcepa za AC (tabla METRO). Ko pa si tam, pa IKEO vidiš na daleč.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
To sem videl ja, ma ne vem v Villese sem že bil in ja tudi sam sem videl, da so cene različne. Ma enkrat za hec bi šel v Celovec ne vem ne maram tok Italijanov hehe. U a je blizu kakšen Burger King da združim prijetno s koristnim. Predlogi za kakšne druge trgovine predvsem s tehniko, da si malo oči napasem
cheer.gif

mimo burger kinga se pelješ v smeri proti ikei, ko greš nazaj je odročen (na drugi strani 2 pasovnice), prav tako imaš na poti 2 mcdriva

ko prideš do völkermarkter strasse in vidiš kiko naravnost (greš desno in je čez 200m burger king) je desno za ikeo, levo pa je čez kakih 500 metrov na levi mediamarkt, potem pa če greš v center v City Arkaden je pa Saturn - parkirna hiša, 1 uro parking zastonj, ampak to je ogromen šoping center, meni se zdi dost večji od cityparka v BTC.

to daj v google maps, to je ikea 46.638979,14.3695 , mapsi te tudi peljejo čez ljubelj in čez najkrašjo možno pot skozi celovec
46.628932,14.350768 - to je burger king
46.625178,14.339851 - to je media markt
46.627455,14.310036 - to je šoping center, kjer je saturn - saturn je v šoping centru na tistem koncu, ki je bližje ikei
grin1.gif
ker je kar za hodit če si na drugem koncu parkiran