iGO Primo, Nextgen - [Android OS]

bpangr

Pripravnik
7. jan 2013
57
0
6
Ja, saj problem je verjetno samo pri večjih mestih, manjša so napisana pravilno (se mi zdi?). Pa še eno vprašanje: glasnost. A je že komu uspelo malo pojačat Katjo, tako kot se je to dalo na Wajtequ s Kajo?(upam, da sem prav napisal?). V izboru slovenskega vodenja imam samo Katjo in Mirkota.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Ima še kdo problem, da navigacija zaostaja za cca. 30m oz. če pozna kdo rešitev?

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Položaj. Recimo ko navigacija kaže na ekranu da je še 30m do odcepa, si dejansko že na odcepu.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Ni to fora, še pri nobeni navigaciji ni bilo takšnega odstopanja. Mora biti en drug vzrok.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Vse živo sem že stestiral in nekatere kombinacije (telefona ali OS) in aplikacije za navigacije res prehitevajo/zaostajajo. Zadnja, ki mi je prišla pod roke je Here (še najbolj na Nexus 4, pa tudi na mojem Nexus 5 precej greši s položajem).

Mislim, da je bila neka možnost, da kaže tvojo pozicijo vedno na cesti, čeprav dobi podatek od GPSa, da si zraven nje. Čeprav to verjetno ni razlog za zamujanje, saj verjetno zamuja tudi na čistini. Pri meni je IGO najbolj točna od vseh navigacij.
Vseeno imam nekje v glavi, da sem enkrat že videl, kako to napako odpraviti. Ampak sedajle ne najdem ... žal.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Nekje na teh 104 straneh je odgovor
smile-1.gif

@Axi

Kakšne nastavitve imaš v sys pod razdelkom gps?
Pa preveri, da imaš vklopljen smo GPS in pozicijo preko mobilnega ali Wifi omrežja izklopljeno.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
@krava: se tudi meni zdi, da je bilo o teh 30m nekje nekaj zapisano, pa tudi sam nisem našel. Bom še malo poiskal.

@popotnik: bom jutri poskusil še samo t GPS vklopljenim brez mobilnega in WIFI - saj to misliš nastavitve v samem androidu, v navigaciji tega nisem našel?

Sicer sem prej še malo testiral in ni kritično, mogoče je problem samo če greš dokaj hitro, da navigaciji ne znese tako hitro odštevati metrov oz. beležiti pozicije. Ker ko sem šel čisto počasi in se recimo ustavil prav na križiščih, je večinoma razlike 10m.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Nekje na teh 104 straneh je odgovor
smile-1.gif

@Axi

Kakšne nastavitve imaš v sys pod razdelkom gps?
Pa preveri, da imaš vklopljen smo GPS in pozicijo preko mobilnega ali Wifi omrežja izklopljeno.

sys.txt:

[gps]
location_net=1
location_gps=1
accuracy_workaround=0
background_navigation=1

22. jul 2007
13.529
1.725
113
124
Ne vem v čem je finta, ampak v hitri meni ne morem spraviti določenih bližnjic, recimo prikaz satelitov
sprasujem se.gif

Verzija kot na sliki:

Pa še to koliko lahko imaš teh bližnjic 8, ali je kakšna omejitev?

zoki

Pripravnik
23. sep 2007
264
5
18
Meni dela na 5.0. Edino po Sloveniji zdaj uporabljam Google Maps, ker dela lepše
wink-1.gif

bpangr

Pripravnik
7. jan 2013
57
0
6
Imam nekaj vprašanj, prosim za pomoč. Na samsung tab 3 imam naložen iGO 9.6.29.404739. Vedno znova moram nastavljati svoje parametre ob zagonu: jezik vodenja se mi vedno postavi v angl., čeprav ga vedno nastavim na slo., prav tako je z ostalimi nastavitvami: izklopim razna glasovna opozorila, izklopim točke itd, pa mi ob novem zagonu vse postavi na neko drugo nastavitev. Kako svojo nastavitev spraviti nekam v spomin, da bo ob naslednem zagonu spet tisto, kar sem nastavil prej? Še to: med vožnjo mi kurzar napredovanja občasno zgineva z ekrana.