Idiotizmi 4. Janševe vlade

erikson

Guru
25. avg 2007
26.447
9.596
113
Štrukelj bo tožil.

strukelj jumbo razkroj.png

• Haha
Reactions: Vadim

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.529
823
113
tu in tam
Breznik, ljubitelj cebule in banan, inzinir v Siemensu, veliki veteran in ljubimec Heidi spet v elementu..

Priponke

• IMG_20260923_075409.jpg
    IMG_20260923_075409.jpg
    379,5 KB · Ogledi: 58

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.334
9.595
113
kako so govorili isti... "če se bojiš konkurence neizobraženih afričanov, ki niti jezika ne znajo, potem delaš nekaj narobe".

Meni je to fascinantno, da raje zaposli firma 3 pakistance, kateri znajo samo "yes, boss" in jim moraš s prstom kazati kaj naj počnejo. Če izgineš za 5 minut jih najdeš v enem kotu držati orodje v roki in gledati v zrak. Ker to je bolj profitabilno od zaposlitve enega domačega s solidno plačo.

• Haha
Reactions: aljoman

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
414
166
43
Meni je to fascinantno, da raje zaposli firma 3 pakistance, kateri znajo samo "yes, boss" in jim moraš s prstom kazati kaj naj počnejo. Če izgineš za 5 minut jih najdeš v enem kotu držati orodje v roki in gledati v zrak. Ker to je bolj profitabilno od zaposlitve enega domačega s solidno plačo.
V Sloveniji je mislim da trenutno 17 % delovno aktivnega prebivalstva tujcev. Koliko izmed njih je v resnici Pakistancev?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.592
7.425
113
Lukić: Noveli zakona o zaposlovanju tujcev bo sledil izjemen priliv azijskih delavcev https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/...ledil-izjemen-priliv-azijskih-delavcev/794587
JJ ne more iz svoje kože.
Polna usta izjav, kako je preveč tuje delovne sile v Sloveniji.

Hkrati pa Slovencem grozili s "če ne boš tiho glede povečanja plače, te bom pa z Indijcem zamenjal"

In prvo bodo 6 mesecev v praktično sužnjelastniškem razmerju, glede na aktualno prakso preverjanje kršitev.

Delodajalci so ugotovili, da bo vedno večji problem dobiti domače delavce, ki bi delali pod minimalcem... zato je potrebno trg dela preplaviti z ljudmi, ki bodo izničili vsako pogajalsko izhodišče bodočih zaposlenih. Tako lahko gremo veselo v bodoče legalno pogodbeno suženjstvo.

tomi

Guru
1. sep 2007
20.306
11.750
113
MB
problem je dojemanje te solidne plače, kar načeloma po drugi strani je za razumet, življenje je pač drago, ampak da ti hodijo iz faksa marketingarji z željami po 3k neto štartne je pa malo tak ne.

že to da se o netu pogovarjajo je dovolj zgovoren podatek.

folku se je odpelalo.

dolgoletna pralnica, kjer je kakršnokoli finančno opismenjevanje bilo nebodigatreba zgleda končno pač prinaša željene rezultate, odrasle finančne retarde.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in jonny77

jonny77

Guru
16. sep 2007
13.316
2.425
113
Pomurje
JJ ne more iz svoje kože.
Polna usta izjav, kako je preveč tuje delovne sile v Sloveniji.

Hkrati pa Slovencem grozili s "če ne boš tiho glede povečanja plače, te bom pa z Indijcem zamenjal"

In prvo bodo 6 mesecev v praktično sužnjelastniškem razmerju, glede na aktualno prakso preverjanje kršitev.

Delodajalci so ugotovili, da bo vedno večji problem dobiti domače delavce, ki bi delali pod minimalcem... zato je potrebno trg dela preplaviti z ljudmi, ki bodo izničili vsako pogajalsko izhodišče bodočih zaposlenih. Tako lahko gremo veselo v bodoče legalno pogodbeno suženjstvo.
Res me zanima kje še delajo pod minimalcem?

• Všeč mi je
Reactions: erikson in BuDi