Idiotizmi 4. Janševe vlade

Če maljevac še prejema nadomestilo plače, ker revež ni zaposljiv, bi lahko ponudil ta praktični pouk kot kompenzacijo za nadomestilo plače... Zagotovo bi tudi nekaj primerkov iz Alterja, ki se z lahkoto poistovetijo z njim, takoj stalo v vrsti.
TOOOO! TO SE JE ČAKALO..pa sp al pa doo naj odpre/odprejo pa kak cekin nameni/namenijo proračunu, mu bo/jim bo dobro delo

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.176
9.340
113
V prejšnjih letih so ti ljudje dejansko nekaj dosegli. Zdaj pa imajo hobi klub stare slave.

Nočem biti hudoben, ampak novinarka koferenca izgleda kot čakanje na kosilo v DSO.

irwin

Guru
13. mar 2008
2.249
795
113
Vsi za trajnostni razvoj, sami trajnostniki alias zimzeleni na apenazi.
Kaj je lepo zlorabljat ime akademija ali institut.

• Haha
Reactions: aljoman

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.546
9.703
113
Točno ne vem, kaj so počeli, kar ne pomeni avtomatsko, da nič... To receno, haranje vsevprek 5 min mandata tudi ni konstruktivno. Je pa izhodišče, zakaj nas ne bi plačevali po moje napacno, vseeno bo treba pokazat, zakaj naj bi jih. Glede na to, da zadevo sestavljajo ljudje, ki si dejansko lahko rečejo akademiki, recimo, da si zaslužijo benefit of a doubt in biti slišani.

Argumenta, da gre za samo eno ministrovo placo in da se gre samo za politično odločitev, upam da ni edini.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.176
9.340
113
Njihovi stroški so znašali 100.000€ letno. Kljub ukinitvi bodo delovali dalje!

Polovico pobere: Mojca Seliškar Toš, poslovno svetovanje FUTURUM,s.p.

Iz nekje znana... https://n1info.si/novice/slovenija/mojca-seliskar-tos-nova-svetovalka-premierja-goloba/

U P.Mater! Saj smo majhna država, ampak da vzameš ex. svetovlko od Turka in Goloba za "svetovanje" je pa veliko naključje.

1787727990473.png

Ostali stroški, najem prostorov, zunanji informatik, nakup rač. opreme, čistilka :evil:

tomi

Guru
1. sep 2007
20.094
11.583
113
MB
Točno ne vem, kaj so počeli, kar ne pomeni avtomatsko, da nič... To receno, haranje vsevprek 5 min mandata tudi ni konstruktivno. Je pa izhodišče, zakaj nas ne bi plačevali po moje napacno, vseeno bo treba pokazat, zakaj naj bi jih. Glede na to, da zadevo sestavljajo ljudje, ki si dejansko lahko rečejo akademiki, recimo, da si zaslužijo benefit of a doubt in biti slišani.

Argumenta, da gre za samo eno ministrovo placo in da se gre samo za politično odločitev, upam da ni edini.
pri rentnikih se ne sprašuje in dvomi, njim se samo plača.

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.298
5.926
113
Akademija združuje 50 akademikov z različnih področij.
Torej je to društvo/klub/pivska druščina

Glede na to, da zadevo sestavljajo ljudje, ki si dejansko lahko rečejo akademiki, recimo, da si zaslužijo benefit of a doubt in biti slišani.
Saj nestrpno čakamo na doprinos akademije družbi... Pa posebno željo (ki je sigurno desničarska/diskriminatorno/šikaniranje itd... ) imamo, da je nekaj z datumom novejšim od 1992.

irwin

Guru
13. mar 2008
2.249
795
113

Akademiki ker so poucevali na faksu. Svetlik tudi minister se mi zdi.
Valjda od kar od kar 45 min ne zdrzijo so v penziji. To slednje po ljudskem izrocilu....
Pa so ustanovili institut za dodatek k penziji.
Zdaj kaj bolj nese z pozornostjo pri folku poimenovan modrec ali akademik pa naj kdo drug poda mnenje.

• Všeč mi je
Reactions: Daniel in BuDi

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.060
5.339
113
Ne da bi kogarkoli zagovarjal, ampak mogoče bi bilo dobro poznati še nekatera dejstva:
- akademijo so USTANOVILI ustanovni člani med katerimi ni države (ali pa je je le eden od njih);
- akademija deluje kot javni zavod s sofinanciranjem države;
"Država" iz gornjih razlogov akademije ne more ukiniti, lahko pa ji vzame status javnega zavoda in financiranje.

Pa upam, da je vsem tukaj jasno kaj je trajnostni razvoj - ena taka akademska floskula za politično nategovanje; in ker se pod novo vlado nagibamo v drugačno smer kot je EU zapovedan trajnostni razvoj, je nekako logično, da se taki nebodijihtreba kenslajo z državnih jasli.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in MrDaco

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.298
5.926
113
Za vse tiste, ki jih skrbi kdo bo zaslužil od tiska knjig za šolarje....

V Ljubljana bodo poleg daril ministrstva od Mestne občine Ljubljana občine prvošolčki prejeli še slikanico O fantu, ki je iskal muco Slavka Pregla, četrtošolci pa knjigo Kuhinjska miza Špele Frlic.

Podelili bodo okoli 5100 knjig.