Idiotizmi 4. Janševe vlade

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.542
6.839
113
Kaj pa je Vlada storila v začetku junija, da ni slučajno povečala dovoljene marže na gorivo.

A tako hitro pozabljamo?
In ta marža je koliko v ceni goriva? A ti bi tako kot pernati kralj, izčrpaval podjetja, ki mu niso všeč in dajal bonite tistim, ki so bolj njegove "branže". Aja, elektrika je poceni, saj res. Zato pa rabijo par miljončkov kar tako, da pokrijejo "izgube" , sploh GEN je tukaj dobro biznisiral. Kar je seveda ravno tako denar davkoplačevalcev pobran preko takih in drugačnih davkov.

• Haha
Reactions: aljoman

ferdo

Guru
3. sep 2007
12.115
4.377
113
Ljubljana
hmpg.net
Ali vlada lahko ali ne more kaj narediti.

Se pa vse lahko relativizira. Komunistični časopis Finance je lepo pisal koliko se bo zaradi tega podražil benz.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.542
6.839
113
Sem si kar mislil, da ne boš napisal. Tudi DDV na goriva lahko ukine. Vržemo nekaj balasta na cesto pa bo še zmeraj ostalo dovolj.

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.045
11.465
113
In ta marža je koliko v ceni goriva? A ti bi tako kot pernati kralj, izčrpaval podjetja, ki mu niso všeč in dajal bonite tistim, ki so bolj njegove "branže". Aja, elektrika je poceni, saj res. Zato pa rabijo par miljončkov kar tako, da pokrijejo "izgube" , sploh GEN je tukaj dobro biznisiral. Kar je seveda ravno tako denar davkoplačevalcev pobran preko takih in drugačnih davkov.
A Zdraukotove bedarije si pa že pozabu?

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.542
6.839
113
Katere, delničarske? Tole je dišalo po zlorabi notranjih informacij da. Če je dokazljivo je edino prav, da se sprocesira. Sam da ne bomo potem spet poslušali o politični policiji.

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.591
-1.404
63

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.265
729
113
tu in tam
:eek: :eek: :eek: :obesise::obesise::obesise:Lokacija zraven MORS..sam kabel potegnejo pa so v Izraelu vse na tekočem, brez vohunov ala black cube-zastonj v bistvu
1787664998109.png

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.542
6.839
113
:eek: :eek: :eek: :obesise::obesise::obesise:Lokacija zraven MORS..sam kabel potegnejo pa so v Izraelu vse na tekočem, brez vohunov ala black cube-zastonj v bistvu
Poglej priponko 108025
A za sahel so tanji že odprli kakšno pisarno v ljubljani, če že evropske ne bo? Smo premalo denarja nakazali tja.

Oz. še boljše vprašanje je, zakaj niste odprli palestinskega veleposlaništva, ko je bila taka krasna priložnost?

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: BuDi in aljoman

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.328
7.231
113
Minister Rončević: "Šola mora učence učiti, kako misliti, ne kaj misliti".

Z deljenjem ustave prvošolčkom so zadeli v terno, malim otrokom se bodo vremena zjasnila.

Mislim da bo Ivan kmalu poklical ministra na zagovor v klet.
Herezije se pač ne bo podpiralo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.542
6.839
113
Ti si? Nad prostim trgom se redno pritožuješ.
Prosti trg v eu v mojem sektorju ne obstaja, ker je vse strogo regulirano.
Verjetno si narobe razumel. Jaz sem takoj za prosti trg, ne bo pa zanj ves balast, ki je prisesan na sredstva, ki se trenutno prelivajo čez kmetijski sektor.

Čisto tako poenostavljeno, če ukrajinec lahko uporablja FFS, ki so sicer veliko cenejša a v EU zaradi škodljivosti prepovedana za naprimer pšenico, zakaj ga ne smem jaz? Glede na to, da itak večino pšenice potem privlečemo od tam? Kakšen prosti trg je potem to?

Ali pa zakaj lahko brazilec seje gensko spremenjene organizme in uporablja rastne hormone, potem pa vso to robo izvozijo v eu, tukaj na "prostem trgu" pa tega ne smemo?

Oni lahko pridelajo hrano za delček cene, kot stane pridelava v EU, na polici pa nastopamo skupaj.

No, toliko o tem famoznem "prostem trgu".

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.309
19.075
113
Vlada ima torej vpliv na ceno goriv z določanjem višine dovoljene marže za goriva in določanjem obstoja/višine DDVja. Se pravi da nekaj lahko naredijo pa čeprav morda ne zgleda veliko a ne smemo pozabit na sistem "kamen na kamen - palača" oz. "cent na cent - milijon evrov"). Je še kak (neuporabljen) ukrep/prijem za vpliv na končno ceno pogonskih goriv?
Je pa po svoje zabavno to, da imata v končni fazi tako Janša kot Svoboda prav v tistem delu tweetov /objav na socialnih omrežjih, ko drug drugemu) očitajo, da le imajo (nek) vpliv na ceno a je kljub temu ne zniža.