Ne vem no, meni se ne zdi nič čuden slog pisanja. Kar precej razumno je vse skupaj opisano.
Mene moti predvsem to: "Zadnja telitev oz. registracija živali na gospodarstvo je bila po podatkih na portalu Volos zabeležena 3.1.2017, to je 9 let nazaj." Od takrat se je pa dogajalo kaj? Ker k meni pride VURS inšpektorica tam nekje na vsake 2 leti (obiske veterinarja pa imam od večkrat tedensko do 1x mesečno) in pregleda vsak kotiček kmetije povezan z rejo živali. Tradicionalno sicer nikoli ni zadovoljna s tem da stene niso perfektno bele (ker vlaga iz zunanje strani pač povzroča, da stene v kakšnem letu postanejo rahlo temnejše, kar pomeni, da bi moral praktično vsako leto sveže barvati hlev), kar mi tradicionalno prinese tudi položnico v vrednosti 35 eur za ponovni obisk inšpektorja in obvezno barvanje. Dodatno vsake 3 do 4 leta pride še kontrolor agencije, ki premeri okna, izračuna ali je dovolj osvetlitve, ali so boksi za živali ustrezno veliki, pregleda kaj se živalim krmi in še kup drugih stvari. Kako ostali pridejo mimo teh kontrol mi ni niti slučajno jasno. Smo pa definitivno spet v situaciji, kjer bojo vegani združeni v raznorazna društva za zaščito živali tolkli po kmetijstvu in reji živali kolikor se bo le dalo, da vzamejo še tistim, ki se sploh še želijo ukvarjati s tem čimveč volje do tega načina življenja.