Idiotizmi 4. Janševe vlade

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.807
8.917
113
Kaj bi si morali? Bili so drževljani iste države, živeli in delali tu, imeli so stanovanja in stalno prebivališče tu. Ker pa se je nek kreten odločil da pa oni niso naši so zviseli. A je kdo kakega slovenca v jugi dol tako zbrisal iz države, pa jih ni tako malo dol po bivši državi.
Mislim kake nebuloze. Izgovori, izgovori, izgovori, če bi pa se slučajno obrnilo bi bili pa zmagovalci 3. Sv. Vojne. Po njihovo.
Ne, ne in še enkrat ne. Niso bili državljani iste države. Eni smo takrat bili že državljani Slovenije, drugi pa še ex Yugoslavije. To ni isto, ni bilo in upam, da kdaj spet ne bo.

• Haha
Reactions: aljoman

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.191
10.963
113
Mislim kake nebuloze. Izgovori, izgovori, izgovori, če bi pa se slučajno obrnilo bi bili pa zmagovalci 3. Sv. Vojne. Po njihovo.
Ne, ne in še enkrat ne. Niso bili državljani iste države. Eni smo takrat bili že državljani Slovenije, drugi pa še ex Yugoslavije. To ni isto, ni bilo in upam, da kdaj spet ne bo.
Pocasi. Drzavljanstvo nima s tem nic. Ker ( da te razocaram) si ti lahko srb 16 kolen nazaj in si postal drzavljan SR Slovenije (in posledicno danasnje Slovenije) ce sta se starsa tako odlocila ob rojstvu.

Slo se je za stalno bivalisce (ki ti daje marsikatero pravico tudi ce si drzavljan Kameruna).

• Všeč mi je
Reactions: irwin

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.191
10.963
113
Ne vem, pri nas je bil magazin (skladisce) ki je bil ex. JNA in od nekega trenutka dalje (pred letom 91) šel pod TO. Magazin so varovali pripadniki TO, ko je bila vojna so bili v lokalni gostilni z abonmajem. V skladišču je bilo pa orožja za cca. 1000 pripadnikov TO (komplet varovanje Z meje). JNA je prišla po to orožje samo niso imeli ključa, na kapiji pa nobenega tako da so šli nazaj.

Pa glede vojašnic, TO je imela v Tolminu svojo enoto (vod ali dva), bila je vzporedno z vojašnico JNA (vsaj 500 vojakov). V vojašnici so bili pa naborniki (jugo bratje) ki so jih po hitrem postopku ingognito prvi dan vojne s pomočjo domačinov (oblačila pa to, ker v vojski si imel samo vojaška) poslal nazaj domov, vojašnica uradno ni bila pod TO je pa bila prazna že ob začetku vojne.

Skratka ljudje ki so odpravil bosance, srbe pa hrvate domov so bili heroji, tisti ki so vmes popival pa pač niso. Sam sem bil premlad da bi bil karkoli od tega, tako da komentiral osebnih zgodb ne bom, sem jih pa slišal veliko prvoosebnih in povsod se pojavi "martinčkanje".
Odlicno, hvala. Cenim da odgovoris na poziv in pokazes koliko ves o zadevi o kateri zaljivo in podcenjujoce pametujes.

A za odvzem orozja iz skladisc TO precej pred junijem 1991 si slisal? Pa da so posledicno zavedni slovenci in neslovenci orozje po hisah skrivali? Ampak seveda v tvojem la-la landu je bil magazin pa pa TO je imela vojasnice kjer so pijanci 10 dni lezali.h

Glede zgodbe o 500 nabornikih ki so jih incognito (1. Ali poznas pomen te besede? 2. Ali je bila to slavna vojasnica Davida Coperfilda?) pa brez tezav odpremo knjigo Janeza J. Švajncerja - Obranili domovino pa lahko poiscemo katera je to bila kasarna kjer jim je izginilo 500 ljudi in se je sesedla sama vase.

Neverjetno je, da ko ti nekdo pokaze kake kapitalne bedarije pises enostavno zgeneriras novo se bolj surrealno.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

irwin

Guru
13. mar 2008
2.060
699
113
Ajde folk, omenjena tema- debata je v napacnem predalu...
da o vremenu in prostega dne za drugace energijo porabit ne omenjam

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.191
10.963
113
Ti kar imej "pasoš", slovenci imamo uradni izraz potni list in če kdaj je danes/jutri beseda aktualna.

Pa BTW ko so bile še dovoljene sanje in je bil nov dan sem imel sam bolj "vreden" dokument, ki se je imenoval (maloobmejna) propustnica, s tem si lahko šel celo v času 10 dnevne vojne v tujino. S "pasožem" pa bolj težko.
Se ena popolna bedarija. Tvoj dokument je bil “vreden” le toliko da si se gnecam na meddrzavnih in mednarodnih mejnih prehodih izognil. Sicer pa zelo malo saj si se moral v slovenijo oz prej jugoslavijo vrniti najkasneje naslednji dan in koristil ti je le za potovanje v Italijo (o kateri imate primorci toliko slabega za povedati v resnici pa tok zaljubljeni v njo da se maloobmejne prepustnice pogresate). Da to s potnim listom primerjas je…no pac vredno tvojih postov, sej ne vem zakaj se cudim

mistique

Guru
16. jun 2009
16.767
3.796
113
Jaz se strinjam, da se preveč govori o izbrisancih namesto o prebrisancih. V vladi.
Premalo se govori tudi o tem, da so takrat Kučana videli v kafiću v Štrazburu... :valjamse:

• Haha
Reactions: Gatto

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.841
6.936
113
Vasko Simoniti in Uroš Urbanija sta nazaj ?

Uprava Radiotelevizije Slovenija je popoldne Svet RTV-ja seznanila s tem, da je ministrstvo za kulturo v teh dneh znova zavrnilo zahtevek za izplačilo dela sredstev sofinanciranja javnega zavoda v skladu s 30. členom zakona o RTV Slovenija.

erikson

Guru
25. avg 2007
25.748
9.102
113
Nadaljevanje spora, ki se vleče še iz časa Golobove vlade. Ampak zdaj bodo to seveda naprtili Janši. Morda se spet aktivira tudi Kajman Očalar.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.646
11.216
113
Ona dobro ve. Tako kot sem napisal ja ni se šlo o državljanstvu temveč o izbrisu stalnega prebivališča . In ja normalno da se jih je izbrisali, če niso šli na UE in porihtali svoj status ampak so lepo z gnevom do Slovenije bili v svoji državi ter navijali da bi nas čim več pobili.
Ampak ko so videli, da se ne Slovenija ne Hrvaška nista dali ter ki se je začela vojna v BiH so lepo nazaj privekali. Tisti ki pa so bili v Sloveniji pa tudi zaradi svoje več vrednosti niso hoteli na UE vsaj pogledati kaj bo sedaj, ko so njihovi izgubili. In ja ,škoda za nesposobnost naših pravnih služb, ter ostalih, da niso naredili vse po predpisih. Ja nastala je nova država in njihov status je prenehal delovati saj so imeli dovolj časa, se pravi pol leta, da bi si uredili status .
Ja, škoda ker niso naredili po predpisih, ves pojnt, vsega ostalega ne rabiš meni razlagat, oziroma ne vem zakaj čutiš potrebo.