Ideje za Garmin

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Imamo to v WIKI že zelo dolgo pod točko 31.
smile-1.gif

Citat:

31 .) Kam lahko javim za novosti ali o mankajočih funkcijah na nuvijih ?

Garmin ima stran kamor se lahko javljajo vaše želje ali pa če bi radi da vaš model vsebuje kakšno funkcijo,ki je trenutno nima.
Za vse ki bi radi to javili pojdite na to Stran

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Naj ostane, morda bo tukaj kdo prej našel kot pa v Wiki-ju.

Lahko bi pa to temo naprimer uporabili za to, da se sem vpisuje kdo je šel na zgornjo stran in kakšno idejo je podal oziroma za kako novo funkcijo je pisal.

Če nas bo veliko pisalo za isto funkcijo potem imamo več možnosti, da jo morda vključijo.

Do sedaj od vsega kar sem jim pisal so dodali samo funkcijo tlorisa stavb za serijo 1xxx, smartphon link, ASR, TTS za SLO in da bi nuvi 660 prepoznal dve karti iz SD pa še kar ne.
Tam nekje 1x na teden jim redno pošiljam morda se nas bodo končno usmilili.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Da dajo v opcijo izogibanja, tudi centri mest. (Is it possible to add avoiding centre of the town in setting avoiding? )

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Take zadeve kot so spodaj omenjene mene jezijo. Zakaj imamo uradnega zastopnika za garmin v Sloveniji, če se ni sposoben potrudit za njihove stranke. Vsaka novost, ki jo Garmin naredi, žal ne dela v Sloveniji. Primer:

Garmin Real Directions™ in Garmin Real Voice™
nüvi 2597LMT na novo definira govorno usmerjanje z Garmin Real Directions*. Razumljiva navodila vas z uporabo prepoznavnih znamenitosti, stavb in semaforjev (npr: pri semaforju zavijte levo) vodijo kot prijatelj. Garmin Real Voice* je izboljšana tehnologija govora s še bolj naravnim in prijaznim glasom. Funkciji sta na voljo samo za tuje jezike (EFIGS) in nista na voljo za slovenščino . Enako je recimo z Voice Command.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pišeš na Garmin Slovenija da jim že 6 let pišeš, da bi omogočili TTS za Slovenijo in dobiš odgovor, da oni že 6 let čakajo.
Pišeš na Garmin USA in UK in dobiš odgovor, da Garmin Slovenija še ni nič omenil v tej smeri in dobiš link do strani za Garmin ideje.

Zadnji odgovor, ki sem ga dobil od USA/UK je da zaenkrat še nimajo v planu tega naredit.
Torej, čim več vas naj piše za omenjene funkcije na linku v prvem postu in morda se bo kaj premaknilo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Saj ni toliko slabši.
Vendar Garminova politika nas že dolgo uči, da pri novih modelih dajo funkcijo ali dve novi zraven in seveda nekaj odstranijo kar imajo prejšnji modeli.

Če bodo nadaljevali s tako politiko naprej bodo počasi Garmin naprave za 100€, ker jih nihče ne bo več hotel kupit.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.312
113
Kje bi se najlažje in najhitreje naučil uporabljati Mapsource ali Basecamp? Ali je tema glede uporabe Mapsourcea tukaj na Alterju dovolj razumljiva za popolnega nevedneža?

Lp

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Jaz pa hočem eno stvar. Glede na to, da so šli še korak dlje pri kolesarskem Edge 810 - http://www.garmin.si/view_product.php?product=010-01063-06&cat_id=71 - s katerim se lahko povežeš preko telefona (na žalost samo v androida in apple), da bi naredili satelitski sliko za zamljevid. Se pravi, sliko bi posodabljal preko telefona. In upam samo, da bodo čim prej naredili še za Nokio telefone symbian ali kaj že uporablja. Ta 810 me zelo mika, da bi jo kupil, zagotovo bi jo že imel, če bi bil združljiv z mojim telefonom - Nokia.

Sicer me je ta novi 810 zelo presenetil. 705 je imel možnost združevanja in deljenje podatkov z isto napravo brezžično, za 800 mislim, da ni. Všeč mi je tudi ta nova posodobitev:
Sledenje v živo
"Sledenje v živo s pomočjo naprave Edge 810 omogoča vaši družini in prijateljem spremljanje vaših tekem in treningov v realnem času. Povabite vaše spremljevalce preko elektronske pošte ali družabnega omrežja, naj spremljajo vaš napredek na strani za sledenje v Garmin Connect. Po prejemu vašega vabila v obliki elektronskega sporočila lahko v živo spremljajo vaše podatke in vidijo vaš trenutni položaj na zemljevidu."

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Kako ne.
1. Baterija samo do 2h,
2. Ne vem kje ima osnovni zemljevid,
3. Kje je slikovna navigacija,
4. Pregledovalnik slik,
5. MP3,
6.Priklop za slušalke,

Mogoče se bi še kaj našlo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
1. Baterija samo do 2h, - to je tak od oka, SD tudi piše pri ostalih nuvijih da podpira do 2Gb pa vemo da prepozna več.

2. Ne vem kje ima osnovni zemljevid, - v .System mapi

3. Kje je slikovna navigacija, - to so odstranili imaš pa sedaj active lane guidance

4. Pregledovalnik slik, - to so odstranili imaš pa sedaj Garmin Real Directions in Garmin Real Voice

5. MP3, - model 3590 tudi ni imel v osnovi vendar smo potem to omogočili

6.Priklop za slušalke, - tudi to odstranili imaš pa sedaj drugačen nosilec.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pod točko 3 in 4 so odstranjene funkcije (slikovna navigacija in Pregledovalnik slik ) namesto njih so dodane čisto druge funkcije.

Active Lane Guidance = Klik

Garmin Real Directions in Garmin Real Voice = Klik

Če se ga splača kupit je pa odvisno kaj pričakuješ od njega.
Garmin Real Directions in Garmin Real Voice ne deluje v SLO jeziku.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
V slovenskem jeziku imaš samo to kar imajo vsi nuviji " v naslednjem križišču zavijte levo " , vse ostalo je v drugih jezikih.

Text ot speech (TTS) = " v naslednjem križišu zavijte na Dunajsko " = ni v slovenščini

ASR = Glasovno upravljanje = ni v slovenščini

Garmin Real Directions = " pri bencinski črpalki zavijte na dunajsko " = ni v slovenščini

Garmin Real Voice ( TTS2 ) = ni v slovenščini