IBM thinkpad vs. HP Elite

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj high-end HP-jev ali kakšnega 17'' SSD MacBooka tudi ne boš mogel tikat v kakem BigBangu
smirk-1.gif
.

Kupil sem tako kot vedno pri izdelkih, ki stanejo več kot 5-10 evrov - pogledal na ceneje.si, kdo ima najceneje, poslal par mailov za dodatne popuste in na koncu prevzel računalnik v neki garažni firmi v Žalcu (nek MediaPlanet, oziroma nekaj takega).

__X__

Pripravnik
9. sep 2009
160
0
16
Maribor
Jaz in znanci smo jih nabavili pri Insert , ker so nam ponudili najnižje cene. Prenosnike pa je uvozil DISS, njihov je bil garancijski list.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Jaz imam zaslon na R61 isti kot je bil takrat na T61. 1680x1050 matt zaslon.

Tipkovnica in touchpad sta ista. Tako, da ne vem od kje si privlekel takšne razlike.
Citat:
he great news is that the same magnesium roll cage used in the T61 lid and main body chassis is used in the R61. Also, the same rugged yet radio wave penetrable lid material is used in the R61 as is used in the T61. The R61 remains thicker than the T61 by about .2 inches and also weighs about .2 lbs more, but other than that build-wise there's not a whole lot of downside to the R61. There will be certain high-end options such as WWAN you won't be able to get in the R61.

Ti mešaš dve zadevi. Thinkpada R61 iste generacije imaš v dveh izvedbah - 15,4" (ki je v redu laptop, ni pa nek presežek - ga imamo doma) in 14,1" - ta pa je v bistvu enak T seriji. Skratka, med njima je precejšnja razlika.

Nam je na R61 15,4" v roku parih mesecev crknila baterija, menjali pod garancijo ... sedaj je pa pred kakim mesecem crknil še CPU/GPU/chipset ventilator ...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
R61 je kripa od Thinkpad-a, je pa ok za svoj keš.

Višje serije (T, X) ipd. so pa stroji. Jaz vsako dobro leto zamenjam T serijo za novejšo T serijo. Na servisu sem bil enkrat za 15min na kavici pa je tega že 5 let.

R61 je zakon, praktično enak T61, vendar ti govorim za 14'' model. 15ka pa vem da je precej slabš, ker ga je kupil sodelavc.

Razlika med 14'' R61 in T61 je nekam mm višje ohišje, R61 ima "navadno DVDRW" enoto, T61 pa slim.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Vidiš tega pa nisem vedel, hvala za razlago.

Meni je tudi ventilator mrknil, baterija pa že zelo švoh. Ga imam pa zdaj že 2,5 leta..., drugo vse dela, sem ga pa ZELO veliko uporabljal.

Naslednjega bom kupil Thinkpad T ali pa Mac Pro-ja. Bom še videl. Ne glede na to, kako dober je prenosnik, vedno nekaj windowsi serjejo.
smile-1.gif
Žal pa nimam izkušenj z OSX..., mi pa sodelavci pravijo, da nimajo nikakršnih težav s SW, v primerjavi z Winsi, ko so jih pred tem uporabljali.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Nasrečo sem opazil, da mi ventilator nekaj peša pred iztekom garancije. Sem odnesel na IBM servis, kjer so pogledali in mi rekli, da bi morali naročiti ventilator, da mi ga zamenjajo. Ker sem res nujno rabil laptop tisti teden, so mi prostovoljno ga isti moment razdrli, spucali in spihali, tako da je delal še nekaj časa. Potem pa so mi rekli, da ko se odločim za zamenjavo naj jih samo prej pokličem, da bodo ta čas naročili del...in da ko pridem mi ga bojo takoj zamenjali. Servis na IBM-u v trzinu je res na visoki ravni strokovnosti in ZELO prijazni. Kapo dol.

Brez garancije pa bi znalo biti kar nekaj denarja. Najbolje, da pokličeš pa vprašaš, verjetno znajo iz glave koliko bi prišlo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja to pa je treba ločit točno kateri model se primerja, jaz sem pisal za 15.4, ubistvu mam vse vedno 15". Pri R61 14" so takrat naredli to zanimivo "izjemo" drugače pa je razlika do višje serije lahko zelo zelo očitna.

Pa npr. R61 je bil aktualen model, ko je bil že T400/500 zunaj in za tisti denar več kot sem napisal. Velika razlika v kvaliteti.

Servis je bil pa res ok ja, sicer sem pa jaz v teh letih ko mam prenosnike bil samo enkrat tam zaradi ventilatorja na T43p.

PS. Zanimivo mi je tudi tocrkovanje baterij na R61. Za več kot 50 komadov bom zvedel, ko bo crknila prva baterija pa tega še vedno nisem dočakal pa mislim da so že iz 3 letne garancije.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Meni je začela počasi pešat, potem pa pomojem mrknila kakšna celica ali dve. Zdaj mi zdrži 30 - 45 minut. Nove ne mislim kupovat dokler še dela.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Meni je začela počasi pešat, potem pa pomojem mrknila kakšna celica ali dve. Zdaj mi zdrži 30 - 45 minut. Nove ne mislim kupovat dokler še dela.

Tudi sam sem to opazil na 6 celični. Sem poklical v trgovino, povedal, so naročili takoj novo in sem prišel samo zamenjat. Sedaj je tale že več kot leto pa nisem opazil padca kapacitete.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Tudi sam sem to opazil na 6 celični. Sem poklical v trgovino, povedal, so naročili takoj novo in sem prišel samo zamenjat. Sedaj je tale že več kot leto pa nisem opazil padca kapacitete.

To si menjal v 1-letu? Ker garancija na baterijo je 1 leto samo.
smile-1.gif

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Če nisi zahteven uporabnik ti priporočam nakup prenosnika model T42 pri Molek servisu na Vrhniki. Z dokupljenim 2 GB rama in 9 celično baterijo te zadeva ne košta več kot 340€.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
T serija ima več magnezija v ohišju in je bolj slim (tanjša, tudi lažja). Tudi pri T seriji imaš pri 15.4' zaslonu različne resolucije, INTEL integrirane grafike, ATi, nVidia Quadro... Fronta z Touch-padom, gumbi in čitalcem prstnih odtisov je ista tako za T kot R serijo...
Sam imam že 2 leti R61 15,4' 1680*1050, nVidia Quadro grafiko in 4 GB RAMa. Sedaj opažam, da baterija peša (je že naročena nova, 9-celična). In pa disk sem zamenjal z 250 GB SATA 7200 RPM. Je pa R61 tudi uradno podprt za namestitev Windows 7.