Hyundai Accent - preventivni pregled

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
So mi poslali pošto za preventivni pregled rok. Avto pa star 14 let.
evil.gif
No, če bi čakal njih, bi se vozil že po podvozju.
hyundai.png

Še mejl pogovori:

Pozdravljeni!

V petek sem po pošti dobil obvestilo za preventivni pregled. Obvestilo je v priponki. Zanima me, če se na omenjenem pregledu zglasim, in se ugotovi, da so spodnje trikotne roke zanič, kdo krije stroške rezervnih delov. In kaj v primeru, če sem eno roko že sam moral, zaradi prerjavelosti že sam zamenjati?

Hvala za odgovor,

Pozdravljeni!

Vabilo je za brezplačni preventivni pregled, v primeru potrebe po menjavi trikotnih rok, pa je tudi ta brezplačna.
Ker ste roko zaradi dotrajanosti že zamenjali, vam tudi za to povrnemo stroške, vendar samo v primeru, če so
to opravili v pooblaščenem servisu Hyundai. V tem primeru istočasno ko boste peljali avto na pregled, omenite
da ste roko že zamenjali in kako je s povračilom stroškov ali pa se obrnite na nas.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Torej, če sem roko zamenjal pri mehaniku, kateri ni pooblaščen za vozila Hyundai, kljub računu o menjavi nisem deležen nobenega povračila stroškov?

Lep pozdrav,

Gospod,

načeloma ne, vendar sem vaše vprašanje posredovala na oddelek za garancije, ki vam bodo podali bolj strokoven odgovor.
Odgovor lahko pričakujete v sredo, ker trenutno sodelavca v oddelku za garancije ni.

Spoštovani g.!

Odgovarjam vam na vaše dodatno vprašanje o nadomestilu stroškov že zamenjane roke:
Žal povrnemo le stroške za menjavo originalnih delov pri pooblaščenem serviserju.
Prosim vas, da se vseeno oglasite pri pooblaščenem serviserju na brezplačni pregled in morebitno menjavo rok (če so v slabem stanju).
Lep pozdrav,
Miro Krajnc, vodja oddelka garancij HAT

Verjetno smo že vsi ta čas zamenjali roke, ko so nam poslali to sporočilo.
hysterical-1.gif

V glavnem pa, če ima kdo accenta in prerjavete roke, naj se prej pozanima, če menjajo tudi njemu. Roke namreč niso poceni, cca 50€ po komadu.

LpTuši

tony

Guru
23. jul 2007
9.677
1.488
113
Svaka jim čast
zmaga.gif
)

Ko sem imel toliko starega bemfla, z znanim vpoklicem za pokrovček ekspanzijske posode, ni bilo govora o kakšni brezplačni menjavi, pa če se na glavo postavim... Leta in leta pred tem je avto šraufal uradni servis, vpoklic je bil ves čas "zunaj", pa nikoli nič od njih...
priden.gif

Nazadnje urejeno:

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Jest sem ga par dni nazaj peljal na preventivni pregled podvozja, sem mislil, da bo vsak del zanič in bo treba menjat (kje vse sem se vozil jest s tem accentom ) na koncu mi pove, da je podvozje brezhibno in, da ni treba nič menjat.

V zadnjem letu delam samo redne servise in nič drugega...kupil v začetku leta 2009 menjal tesnilo ventilov + gibljiva cev + ploščice + akumolator + olje + filtra.
Se kr čudim, da 12 let star avto kr dela in dela.

Poraba pa je tud zelo nizka
5.5l/100km pri 100-110km/h

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
meni so jih menjali 4 leta nazaj brezplačno seveda pa čeprav avto ni videl pooblaščenega servisa ko je bil ven iz garancjije.nisem pa dobil vabila ampak me je na tehničnem opozoril da so roke slabe in da jih hyundai brezplačno menja in naj se pozanimam na servisu.pokličem na hyundai in res avto pripeljem dobim nadomestnega in ga zvečer odpeljem

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik garner pravi:
Jest sem ga par dni nazaj peljal na preventivni pregled podvozja, sem mislil, da bo vsak del zanič in bo treba menjat (kje vse sem se vozil jest s tem accentom ) na koncu mi pove, da je podvozje brezhibno in, da ni treba nič menjat.

V zadnjem letu delam samo redne servise in nič drugega...kupil v začetku leta 2009 menjal tesnilo ventilov + gibljiva cev + ploščice + akumolator + olje + filtra.
Se kr čudim, da 12 let star avto kr dela in dela.

Poraba pa je tud zelo nizka
5.5l/100km pri 100-110km/h

No vidiš, zdaj kupiš samo še enega z zdravim ruštom pa premontiraš podvozje.
evil.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
No ja vsaka čast. Če bi bili fer, bi takoj poslali vsem lastnikom naenkrat, da je treba roke menjati, ne pa ko jih večina te roke že zamenja.
In roka izgleda čisto OK, dokler malce s kladivcem ne začneš tolči po njej, potem se pa začne kar luščiti.
@Garner...kakor sem napisal, roke izgledajo ok na videz, v bistvu pa je včasih zelo načeta (edit)

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Meni so poslali isti papir (lani).....pa avta nimam že od 2002.....pa z njim sem naredil okrog 350,000 km pa je bil kot s trgovine ko je šel od bajte.

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Ja men so tudi predlani poslali dopis, da je potrebno menjati prednje krake. Na pooblaščenem servisu so zamenjali zastonj, čeprav sem tudi sam moral menjat eno pred tem. Imel letnik196. Se mi pa zdi zelo fer, da vpokličejo 13 let star avto in priznajo tovarniško napako. Problem je bil, ker se je v krakih nabiral kondenz in je rjavelo. Novi imajo spodadj luknjico, da izteka kondenz. Vsaj serviser mi je to rekel.
LP

B81

22. jul 2007
37.031
10.546
113
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Meni so poslali isti papir (lani).....pa avta nimam že od 2002.....pa z njim sem naredil okrog 350,000 km pa je bil kot s trgovine ko je šel od bajte.

....seveda s slovenskimi 148 000 kilometri....
evil.gif

Joke man
smile-1.gif