Huda prometna na stajerki

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Da se razbrat dogajanje, dvomim pa da se da ugotoviti če se je šminkala vmes razen če jo je kdo videl, kot nekateri komentirajo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Vem da prepočasi. Pa še kaj drugega se pri nam dela prepočasi.

EDIT: bom nazaj vzel, ker nisem siguren,
V vsakem primeru ni bil začetek ograje, je bila kaikh 30 metrov pred stebrom povaljana v dolžini enih 10 metrov, potem pa lepo ravna. Je pa moral avto po kar krepkim kotom v ograjo, ugibam, da z voznega, ne s prehitevalnega psu, kar bi znalo pomeniti, da morda ni bila sama kriva za vse skupaj ...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Mogoce je skup padla
confused-1.gif

Al pa kakšen krč
confused-1.gif

Ali pa res guma kriva...sej je zajebano to ugotoviti.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Po novem se prav trudijo, da nebi bila kriva neprilagojena hitrost. Da ne bo slucajno statistike pokvarlo.
Točno tako. pred sprejemom zakona, so se pa še dodatno trudili, da bi bla za vse kriva hitrost.

je treba še s statistiko dokazat, da se je število nesreč zaradi hitrosti po sprejemu zakona zmanjšalo. Zdej pa pride na vrsto še zvišanje zaradi drugih razlogov, ki bodo sedaj velik krivec za nesreče. Al pa recimo zvišanje za prekrške, kot so ustavljanje ali hoja na AC, tudi na odstavnem pasu. ipd...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Sem si 2x ogledal tisto ograjo (kolikor si jo pri 100 lahko ogledaš).(BTW ni bilo pri nadvozu Zasavske ceste, ampak 500 metrov višje ob nadvozu lokalne ceste Pšata-podgorica).

Jaz bi se resno vprašal o kvaliteti tiste ograje (predvsem samih stebričkov). Sumim da so tiste stebriške v kak drek "zagrebli" in gremo dalje....

Enkrat sem še v SŠ gledal italijaske teste ograj, kjer mora pod "smrtnim" kotom za ograjo, ograja zdržat kamion, ne pa neko šajtrgo(corollo).

Sicer pa "končno" je poleg motoristov (kateri bi nekateri kar iztrebili iz cest ker se borijo za varne ograje) tudi nekdo v avtu nastradal. Mogoče se bodo avtomobilisti zamislili, kako jih ograje varujejo?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Da so naše ograje zanič, je jasno že dolgo. Ampak v stavr raje ne vpletaj italijanskih ograj - pred dnevi je bilo, ko je kamion prebil ograjo, tam 7 mrtvih ...
Edina prav ograja za fizično ločevanje voznih pasov je betonska. Pika.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
To si gledal verjetno test nemških ograj... ampak mislim da jih ne vgrajujejo- predrage kao

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.524
956
113
Ja New Jersey in okus po betonu je zakon.

Nikamor se ne moreš zakajlat, ne odbije te od njega kot od fedra in ne seka trupel motorisov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
računajte to da sem to gledal cca skoraj 15 let nazaj, pa še posnetek je bil star. Nastopali pa so v glavnem Ivecoti, tko da dvomim da je bil Nemški.
SJTV: ne vem če lahko primerjaš težo kamiona s "šajtrg"o. Mogoče bi na tej ograji še motorist jo dobro odnesel, sploh če bi šel motor pred njim(bi jo lepo pokosil motor).
Na žalost je dva km prej (zadobrova) kolegica izgubila moža v ograji tako da.....

Definitvno bi nekdo (če bi bil tečen ali pa kaka žvina) se spodtaknil v kvaliteto ograje. Ne mi rečt da ograja (narejena po standardih) ne zdrži neke šajtrge, ne glede na hitrost in kot pod katerim pride vanjo.
edit: če bi se pri nas zgodila "italijanska" nesreča, bi kamion najbrž tudi stebre "podrl" in posledično nadvoz padel na AC

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

SJTV: ne vem če lahko primerjaš težo kamiona s "šajtrg"o. Mogoče bi na tej ograji še motorist jo dobro odnesel, sploh če bi šel motor pred njim(bi jo lepo pokosil motor).
Na žalost je dva km prej (zadobrova) kolegica izgubila moža v ograji tako da.....

Definitvno bi nekdo (če bi bil tečen ali pa kaka žvina) se spodtaknil v kvaliteto ograje. Ne mi rečt da ograja (narejena po standardih) ne zdrži neke šajtrge, ne glede na hitrost in kot pod katerim pride vanjo.
edit: če bi se pri nas zgodila "italijanska" nesreča, bi kamion najbrž tudi stebre "podrl" in posledično nadvoz padel na AC
Samo omenil sem ti, da italijanskih ograj ne vleči v zgodbo, da bi zdržale kamion (to si napisal), ker ga ne bi. Kakšno imam pa mnenje o naših ograjah, sem pa jasno napisal:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Da so naše ograje zanič, je jasno že dolgo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Kake italijani sedaj delajo (dejansko) ne vem, takrat vem da so že propagirali, da znajo naredit ograjo ki zdrži pol kamion pri nevem kaki brzini. Sicer se konkretno "premakne" ampak se ne pretrga oziroma jo kamion ne mora povaljati.

Beton: najbrž je predrag (pa mislim da so nekoč pisali da tudi prenevaren v določenih situacijah)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
V USA v okolici Bostona imajo prav fancy narejeno. Tri pasovnice v vsako smer so večinoma ločene s kakšnimi 100 metri gozda. Tako da, niti ne vidiš nasprotnega prometa, temveč se fino skozi ''gozdiček'' pelješ
cool-1.gif
. Pomirjujoče. nič zaslepitev ponoči, varno. Na pripeti sliki se žal ravno spet združujeta, ker nisem pravočasno se spomnil poslikat.
Hehe, se pa lepo povaljaš v drevesa, če ti slučajno avto uide. Ni.ograj.press.

Ampak verjetno bi bilo to pri nas utopija, ker bi morali kakšno bajto več podret. In bi spet dobili cesto 10 let kasneje.
439138-DSCN5046(Small).JPG

Priponke

• 439138-DSCN5046(Small).JPG
    439138-DSCN5046(Small).JPG
    30,1 KB · Ogledi: 119