Huda prometna na stajerki

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Samo ugibam (glede na to, da ograje ne zgleda pomečkana): ker je nekje blizu stebra presledek v ograji, tam je pa ponavadi začetek ograje lepa klančina, na katero zlahka zlezeš (sem kaj takega že večkrat videl, na srečo nikoli s tako hudimi posledicami). Pred kakim letom sem 1 uro stal pri Logu, ker je tip z Espaceom isto izvedel na desni strani ceste. Avto je na začetku ograje tako lepo vzletel, da je v steber priletel kak meter nad ograjo (in od njega ni ostalo dosti več kot od te Corolle). Ampak, kolikor sem kasneje izvedel, je imel srečo in preživel, pa čeprav je avto po trčenju še zagorel.
Takšni začetki ograj (in tisti bebavi presledki v njih) so smrtno nevarni ...
Itak grem čez pol ure tam mimo, si moram prav pogledat, če sem prav uganil.
432264-cam2.jpg

Priponke

• 432264-cam2.jpg
    432264-cam2.jpg
    10,3 KB · Ogledi: 126
Nazadnje urejeno:

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Na tistem delu ni odprtih intervencijskih prehodov, tako da to ni to. Verjetno je vozilo res trčilo pod določenim kotom.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Intervencijski prehodi se gradijo zaprti že kake 8 let (od Šentjakoba naprej ga gotovo ni odprtega), stare pa tudi počasi zapirajo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Prepočasi. Stvar se da porihtat v par tednih, samo nekdo mora ukaz dat (recimo minister) ...
Aja una prilimana slikca je s štajerske AC naprej od šenjakoba proti mb ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vem da prepočasi. Pa še kaj drugega se pri nam dela prepočasi.

EDIT: bom nazaj vzel, ker nisem siguren,

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Kekci gor ali dol.

Kolikor vem, so pozivali, naj nekdo pokliče in natančneje pove, kaj se dogaja.
Torej vedo, da nekaj ne štima.

Po tvoje bi torej bilo bolje, da bi bili raje tiho, saj niso imeli 100% informacij?

Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Tvoja baba se je gonila naokoli ampak naj se kdo, ki jo je podrl poklice.

Brez komentarja.

Nazadnje urejeno:

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Zadeva je takšna ,če avto zgubi stik z voziščem in poleti potem nimaš pogojev dokler ne pristaneš ,da lahko karkoli storiš.
Sicer si pa lahko pogledate na WRC relijih kako profesijonalci zletijo s ceste in tudi uničijo avto v nullo .

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
No ob 9:30 ni bilo nikjer nikogar več
Da ograja ni "prekinjena" ste že ugotovil.
Res me zanima kak kot mora biti da te dvigne???. Prej bi rekel da je pogoj da te "valja" potem pa ograjo in v luft. Vsaj tako je ponavadi na WRC (če se že primerjamo z njim).

Zanimivo bi bilo vedet kdaj se je začela "čudna" pot Corolle. Lahko da je nek "dinamik" zadnji moment iz prehitevalnega šel na izvoz za Dol in s tem v en del mal zadel Corolo. Le to je začelo sukat, mogoče celo kotalit, potem pa ograj ain v luft. (ker razdalja je ravno nekam "primerna" (cca 100 metrov)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Če je to res, je dobila "lepo" kazen. Tega ne bo počela nikdar več.

Sem prav alergičen na vse ki telefonirajo, čeprav na AC (pa da ni prometna) še nekako toleriram, ampak nekje v mestu kjer je polno folka in kup dela z vožnjo pa ne! (imam še vedno v glavi mojo povzročiteljico (ki mi je uničila življenje) s telefonom na ušesu in me ni opazila dokler nisem z glavo letel pol metra od njene glave v yugotu.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Klasika. Zjutraj se vsem zelo mudi in treba je biti čimprej v službi. Ta se je zajebala (lahko da ji je kdo "pomagal") in nikoli ne bo več hitela nikamor.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Verjetno je bilo zadosti da se je en konc avta nekam malo bolj "zataknil" in ko je en del dvignilo v zrak je samo še frčalo. Pomoje se velika večina počuti zelo varne v avtu, sploh novejših. Pelje se lepo, zaradi izolacije se ti zdi da se ne pelješ hitro in imaš občutek varnosti. Ampak ko enkrat zgubiš kontrolo nad avtom in začne zadeva letet, potem se pomoje šele zaveš kaj se ti lahko zgodi in da se pelješ v eni "škatlici".

Kaj se je takrat dogajlo da se je ženski to zgodilo nima smisla razglabljat, ker se ne bo nikoli 100% vedelo. Avto je pa tudi toliko razbit, da bodo pomoje bolj težko ugotovili če je prišlo do kakšne mehanske okvare. Lahko da ji je samo gumo razneslo.

Mogoče bi bilo pametno uvest eno demonstracijo v avtošolah. Te posadijo v en sedež, privežejo in ustavijo na 0 pri ene 20km/h. Toliko da dobiš neko predstavo kakšne sile deluje na tebe že pri nizkih hitrostih.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
to kakšni so začetki ograje in bla bla bla..je vse sekundarnega pomena...potrebno je malo bolj na izi, pa je... ravno taki dvig in polet, je slabi 2 leti nazaj vzel štiri mladce (tudi mojga sorodnika...) ravno zacetek ograje... pa mi nekak še vedno krivec deluje zgolj voznik ki je verjetno bil pod gasom in gonil kripo preko limite.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
No prav, potem pa konkretno spremenila.
Absurd je v tem da sem zadnjič njeno sestro videl v precej podobnem obnašanju -očitno je to v familiy

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:

Kaj se je takrat dogajlo da se je ženski to zgodilo nima smisla razglabljat, ker se ne bo nikoli 100% vedelo. Avto je pa tudi toliko razbit, da bodo pomoje bolj težko ugotovili če je prišlo do kakšne mehanske okvare. Lahko da ji je samo gumo razneslo.

Iz posledic in sledi prometne nesreče se ponavadi da razbrati dogajanje. Ampak ne v Sloveniji...