Zadnje dni so je kar nekaj tem obrnilo na temo muslimanov na alterju. Fino bi bilo, če bi še kak musliman (še bolje muslimanka) kaj napisal, kako na stvar gleda. Jaz, če bi katerega poznal, bi ga že vprašal.
Meni laično deluje, da so muslimani pač ohranili tisočletne zakone, ki so denimo zapisani tudi v Mojzesovih knjigah in verjetno tudi niso čisto ali samo židovski "izum". Torej so skupni tudi judom in katoličanom. Drugo dejstvo pa je, da so judje in katoličani nekatere zakone skozi stoletja omilili, nekatere pa zaostrili. Mi smo sedaj bolj nastrojeni na to, da čuvamo osebno lastnino kot da se ukvarjamo s prešuštvom. Če nate...gneš sosedovo ženo, danes pač nisi več kaznovan, si pa lahko kaznovan, če si mu ukradel 10 €. Včasih so bila moralna merila pač drugačna. Če si drpnil kozo, si bil manj kaznovan, kot če si speljal lepo deklino, ali bog ne daj, se je sama pustila speljati. Danes so stvari na zahodu obratne, na vzhodu pa se poskušajo držati starih pravil.
Dejstvo je, da te stvari izhajajo še iz časov, ko so ljudje večinoma živeli kot nomadi s svojimi ovcami in mogoče bi se lahko malo posodobili
.