Huawei P8

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Ja, vidim problem, na izimobil si...
hysterical-1.gif

V Nokii C7 sem v dveh minutah imel vse nastavljeno in mi s to isto SIM kartico pošilja MMSe brezhibno.
Operater tu nima veze, nekaj pač ne štima s telefonom in bo očitno moral iti na servis.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Imam vklopljene mobilne podatke, bi pa moral pošiljati MMSe tudi brez tega, ker je v nastavitvah možno tako nastaviti.

Nekaj je narobe s telefonom, ker še cel kup drugih stvari ne dela pa še baterijo žre kot zmešan.

Reset ne pomaga, reseta na tovarniške nastavitve pa ne najdem.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Verjami, da ima Izi probleme z določenimi aparati glede nastavitve MMS APNja. Sicer mi je na koncu uspelo še vse urediti, včasih z nemogočimi nastavitvami.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Factory reset:
1.Ugasneš telefon
pritisneš in držiš gumb glasnost +(up,gor) in power naenkrat držiš par sekund,
prideš v meni kjer boš videl "wipe data/factory reset" z gumbi za glasnost se pomikaš gor-dol z power pa potrdiš izbiro.
Na koncu greš ven z "reboot system now".
2.Nastavitve,Backup&Reset,pod personal data boš videl Factory data reset ali ponastavi na tovarniške nastavitve,tam izbereš reset in zbriši vse.
Kot veš boš izgubil vse podatke na telefonu.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Najlepša hvala.
Dobiš pet zvezdic.

Ta tovarniški reset bi še rad naredil preden ga nesem na servis.
cheer.gif

Upam, da naredi red in zbriše tudi kaj brezveznih sistemsko privzetih programov(recimo google filmi, glasba,......................

Mi zaupaš še kako zbrišem z začetnega zaslona vse ikone, ki jih ne želim videti?
Pa blokade prenosa podatkov pri določenih MB tudi ne najdem?

Najlepša hvala za pomoč.
nahrung002.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Fikus, jaz imam tudi tak telefon, pa ni bilo nikoli problema z njim.

Glede tovarniško inštaliranih programov je pa tako, da ima vsaka firma naloženih nekaj (katere ne moreš odstraniti). Baje samo Google telefoni ne.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Ta tovarniški reset bi še rad naredil preden ga nesem na servis.
cheer.gif
Najprej naredi factory reset sem prepričan da bo večina tvojih težav izginila.
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Upam, da naredi red in zbriše tudi kaj brezveznih sistemsko privzetih programov(recimo google filmi, glasba,......................
Ti privzeti programi se dajo onemogočit odstranit ne.
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Mi zaupaš še kako zbrišem z začetnega zaslona vse ikone, ki jih ne želim videti?
Tega telefona nimam tako,da nisem ravno prepričan toda ponavadi se ikone odstranijo tako da držiš na njej prst jo tako rekoč primeš in odneseš v koš,ki naj bi se pokazal ko določeno ikono nekaj časa držiš.

[/QUOTE]
Če telefon nima te možnosti že v samih nastavitvah pod mobilni podatki-nastavitve potem imaš v trgovini google play veliko aplikacij ki ti lahko beležijo in blokirajo mobilne podatke.Recimo:
3G Watchdog
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.rgruet.android.g3watchdog

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Borg, da bo bolj jasno, kdo sprašuje, preberi tole:
grin1.gif

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/2324968/page/0/fpart/1/vc/1/nt/3
Ja mi je jasno,sledim nekaterim temam tako da vem zakaj se gre.
Zaenkrat se držim načela kakršen si ti do mene tak sem jaz do tebe.Jaz sem mu poskušal pomagat in mi je normalno odgovoril.Zaenkrat nimam nobenih težav z Fikusom in dokler bo tako ostalo se lahko pogovarjava na tem nivoju.Vsak človek ki ga boš podjebaval se bo branil.Seveda sedaj ste nekateri z njim zabredli že tako globoko,da se ne da več izvlečt in zato bo vedno slabše.
Mogoče če bi se začeli z njim pogovarjat brez podjebavanja bi tudi on začel normalno odgovarjat.Mogoče vas pa moti to da ste prišli do spoznanja da ima nekatere stvari celo prav.Samo si sami preveč zatiskate oči
grims-1.gif

Dovolj off topica.
Jaz vem da če bi me nekatere take stvari motile pri telefonu ga nemudoma prodam oziroma zamenjam.To pa je taka stvar da je škoda živcev da bi se obremenjeval s tako stvarjo saj ni avto ali hiša v vrednosti par tisoč evrov da bi bil to problem.
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Tako, kot pri iPhonu... ne gre.
Kot sem že rekel Huaweijevega osa ne poznam zato sem samo predvideval.
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Nova launcher
Ja res je ena od rešitev je drug launcher.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Drži, na EMUI (to je Huawei launcher) se stvari ne, da odstranjevati iz namizja, čisto iOS stil, zelo zelo nadležno, imaš potem brezvezne folderje gor s kramo, ki je ne uporabljaš odstraniti je pa ne moreš. Lahko zadevo rešiš z novim launcherjem, omenjeni Nova je menda ok.

matejz

Zelenc'
20. dec 2015
1
0
1
Imam huawei mate 7 zadeva čudovita tko da bom kr ostal na tej firmi za enkrat. Videl pa tudi huawei 8 -ZAKON !

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.352
766
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Drži, na EMUI (to je Huawei launcher) se stvari ne, da odstranjevati iz namizja, čisto iOS stil, zelo zelo nadležno, imaš potem brezvezne folderje gor s kramo, ki je ne uporabljaš odstraniti je pa ne moreš. Lahko zadevo rešiš z novim launcherjem, omenjeni Nova je menda ok.
Jp, jp... greš na aplikacije, onemogočiš tisto, kar ne želiš videti in potem čudežno tudi ikona iz namizja izgine... če imaš pa še vedno brezvezne folderje, si si pa sam kriv...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Hvala bogu, da se ikone vsaj da premakniti iz glavnega začetnega zaslona na stranskega in tam narediš neko mapo bedarije in vanjo naložiš vse bedarije.

Bom pa poskusil še tisti zgoraj omenjeni novi launcher.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Najlepša hvala za vso pomoč.
nahrung002.gif

S tovarniškimi nastavitvami zdaj telefon vsaj normalno dela in tudi z nastavitvami za internet in MMSe ni več nobenih problemov in delajo v prvem poskusu.
cheer.gif

Še vedno se mi pa zdi, da prehitro izgublja energijo, brez vsake uporabe zdrži komaj dva dni.

Edino s priklopom na računalnik in pregledovanjem datotek imam še vedno probleme.

Sicer pa to ni moj telefon saj tudi sam ne mislim uporabljat telefona, ki bi mi šel na živce.
Vsi novi ogromni cegli zame niso prenosljivi in jih enostavno ne morem prenašati.

Očitno bom zato moral še doooolgo uporabljati odlično staro Nokio C7, kjer mi dela vse kot je treba(ravno prav velik, ima vse kar rabim, dela navigacija garmin, z računalnikom se poveže takoj kot USB ključek, s programom Nokia suite mi takoj po priklopu avtomatično naredi vso sihronizacijo z računalnikom(brez kakšnih glupih shramb v oblaku, da imajo praktično vsi dostop do njih), baterija mi še pri pet let starem telefonu drži dva dni z normalno uporabo.

Proti najboljšim najnovejšim telefonom ima edino malenkost slabši fotoaparat, vse ostalo kar rabim mi dela vsaj tako dobro kot dela pri najboljših...

Sicer pa škoda, ker vsi ljudje ne razmišljajo tako kot ti, bi bil svet mnogo lepši.

Nekateri so žal nezadovoljni sami s seboj in potem uživajo vsaj v tem, da se znašajo nad drugimi in drugim delajo probleme.
Na srečo vsaj na forumu obstoja funkcija ignoriraj uporabnika in imaš pred vsemi takimi mir, drugje v življenju se jim je pa tudi najbolje čimbolj izogniti, če se jim le da.

Karseda lep dan želim.