Huawei P8

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hmmm zadovoljiva, malo to opiši
smile-1.gif
Npr. Galaxy S4 in S5 imata vrhunsko lučko oz. "večjo" led diodo, npr. HTC pa ima neko pikico skrito v slušalki ki je sploh nezaznaš....

Konkretno lučko, ki si jo že na daleæ opazil ima Galaxy S3 pri S5 pa se že vidi kje so varčevali in to konkretno.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.456
2.452
113
Verjetno imaš prav, sem že pozabil... ampak še vedno je lučka na S5 vrhunska proti 99% "lučkam" ki so trenutno na trgu v aktualnih modelih.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
Ima kdo P8 lite (oz. da ga je imel v izboru in da se je odločal še med drugimi podobnimi modeli)?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Da malo obudim temo.

Vem da ni primerljivo in da mi bo žal (tako mi vsi govorijo) vendar vseeno:
Huawei P8 vs Huawei P8 Lite vs iPhone 4S

Sem bil zadnjič presenečen kako P8 Lite laufa na "ponku" v trgovini, seveda pa to ni resen preizkus.

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
P8 in lite imata malo skupnega, oziroma sta si najbolj podobna po imenu. Lite je kar konkretno, vsaj polovico počasnejši od P8 in tudi izdelava, je plastična. Tako, da tukaj ni kaj za primerjati. Edino če ti je Lite všeč in cenovno ugoden, pol pa vzami.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Pred dnevi semnekaj dni testiral CUBOT X 15 toliko reklamirani aparat na spletnih straneh, izdelan je res odlično in tudi v roko se lepo poda ima pa kup napakic v samem sistemu,, pri vsposavitvi wi fi-ja je kriza pri bateriji je kriza--do 9 ur je bilo največ v eni rundi uporabe pol teg časa nedejeven itd ,, jas ne zaupam več temkitajcem tudi Huawei p7 je bil z kup problemi in to je to.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
A mi lahko kdo od "starih" imetnikov P8 pojasni, ali je v priloženem programu "pošta" kje možno nastavit, da gre vsak mail, ki ga pošlješ iz telefona po pop3 protokolu direktno v kp/cc komu (konkretno meni nazaj iz dveh razlogov - kontrola pošiljanja in shranjevanje vseh poslanih mailov v računalniku - ja vem sem čuden)?
To funkcijo sem imel na iPhone 4S tukaj pa nikakor ne najdem ne v programu ne v nastavitvah računov.
Pa še nekaj: ali ročna posodobitev pošte res ne dela iz kombiniranega pogleda, kjer je več računov skupaj, ali pa spet kaj ne znam?

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
sam sem tudi gledal da bi kupil P8, vendar ko sem preveril sevanje (vem da je normalno tam do nekje 0.9w/kg se nekako vredu vendar skoraj dvokratno sevanje)

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Sam imam Huawei P8 lite in me zanima ali je pri tem telefonu normalno, da se ne da nastaviti močnejše svetlosti ekrana?
Pri najmanjšem sončku se ne vidi ničesar-nastavljeno imam pa ročno na najmočnejšo svetlobo(še vedno precej slaba).

Druga stvar, ki me zanima pri tem ultrapametnem telefonu je, kako bi odstranil glupo pomično vrstico, recimo pri pasjansi hočem prestaviti vrstico kart, se dotaknem zaslona zgoraj in takrat se vedno avtomatično pojavi ta glupa vrstica.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Večjih jajc kot je p8 pa še nisem videl.

Baterija v pripravljenosti drži manj kot dva dni, nagaja net, mmsov se sploh ne da poslati...

V enem mesecu so izdali že dve posodobitve pa še vedno nič ne dela kot je treba.

Aplikacij privzeto naloženih čez sto(zbrisati se jih sploh ne da).

A slučajno obstoja možnost popolnega brisanja vsega in da telefon spet začne delat s tovarniškimi nastavitvami???

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Glej, če ne znaš pomagat potem ti tudi spamat ni treba.
Sploh pa ne skrbi zame, jaz takih jajc ne bom nikoli uporabljal.

Rad bi ga samo usposobil za eno drugo uporabnico, ki se ji bo kmalu zmešalo zaradi tega glupega telefona in me je prosila za pomoč pa žal nisem dovolj pameten, da bi ga usposobil vsaj za sprejem mmsov(tudi nastavitvena sporočila operaterja prav nič ne pomagajo).

Posodobitev programske opreme je vse samo še poslabšala, pri nas kupljen telefon za skoraj tristo evrov pa je že nov naravnost za v kanto.

A se ga slučajno da kje popolnoma resetirat na tovarniške nastavitve ali ga je treba nesti na servis?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
A ni pri vseh androidih enako > settings/internet settings/download settings for Internet and MMS

Večino appov se da brisat, tistih, ki se ne da, pa preprosto disablaš, vse to urejaš v razdelku Apps.

PS: A po navodilih, ki so na mobitel strani (http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/mobiteli-in-naprave/mobiteli/huawei-p8) tudi ne gre ?

LatkaGravas

Pripravnik
26. maj 2015
266
0
16
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Glej, če ne znaš pomagat potem ti tudi spamat ni treba.
Sploh pa ne skrbi zame, jaz takih jajc ne bom nikoli uporabljal.

Rad bi ga samo usposobil za eno drugo uporabnico, ki se ji bo kmalu zmešalo zaradi tega glupega telefona in me je prosila za pomoč pa žal nisem dovolj pameten, da bi ga usposobil vsaj za sprejem mmsov(tudi nastavitvena sporočila operaterja prav nič ne pomagajo).

Posodobitev programske opreme je vse samo še poslabšala, pri nas kupljen telefon za skoraj tristo evrov pa je že nov naravnost za v kanto.

A se ga slučajno da kje popolnoma resetirat na tovarniške nastavitve ali ga je treba nesti na servis?
Če je preglupa, (torej je telefon pametnejši od uporabnika) naj si omisli preprostejši telefon.

Hčerka je pri 17-ih svojega P8 usposobila brez kakršnekoli pomoči.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
pa žal nisem dovolj pameten,

To je pri tebi še najmanjši problem.
grims-1.gif
Večji problem je, da si zaciklan v prejšnjem stoletju.

Kako boš nekomu pomagal, če še sebi ne znaš. Napišeš, da ne delajo MMS, ne napišeš pa katere nastavitve so sedaj vpisane v telefon, pri katerem operaterju, ... in potem želiš pomoč.
Če znam vsaj malo brati misli in je uporabnica tvoj dvojnik je skoraj gotovo na Izimobilu, z izklopljenim prenosom mobilnih podatkov (ker to 2016ega itak ni uporabno, saj da podatki preveč porabljajo baterijo in zato telefon ne zdrži 14 dni).
Torej za zažetek, vklopi mobilne podatke in prepiši profil za MMSje iz aparata.
nahrung002.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Na Mlaisu M7 za 150 evrov s Kitajske sem vse nastavitve zrihtal pet minut, pri tem kupljenem pri Telemachu za 300 evrov pa ne dela nič tako kot je treba.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Ni problem priti do nastavitev za mobilne podatke in MMSe, problem je, ker lahko vpišem karkoli in vseeno ne dela.
Niti nastavitveno sporočilo od operaterja ne pomaga prav nič.

Nezaželjenih aplikacij pa ne bi rad samo onemogočil ampak prav odstranil, pa mi pri tem vedno bolj neumnem Androidu 5.1 zdaj niti ikone več ne uspe zbrisati z začetnega zaslona(mi napiše sistemski program, odstranitev ni mogoča).
Recimo predvajalnik videoposnetkov sploh ne dela(se vklopi in takoj izklopi), zbrisati vsega skupaj pa ne morem.
To verjetno lahko zrihtam s kakšnim drugim predvajalnikom kot je VLC.

Nagaja tudi aplikacija za sporočila, a slučajno obstoja kakšna druga aplikacija za sporočila?

Kje so dobri stari časi računalnikov, ko si dal vanj disketo in vklopil FDISK in vse skupaj lepo sformatiral in naložil vse lepo na novo.
crazy1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Že kar nekaj telefonov sem uspel zrihtati, čeprav očitno nisem dovolj pameten za glup Android, mi jih vsi znanci nosijo in pravijo, ti se spoznaš, tebi bo ziher uspelo zrihtati.
Pa čisto vsi mi jamrajo kakšna jajca so ta novi pametni telefoni, pa kako se teh ceglov sploh ne da več nositi.

Pri stari Nokii na Symbianu je vse lepo logično razporejeno in se vse zrihta v parih minutah, nima nobene odvečne navlake, pri tem vedno bolj glupem Androidu je pa vse nasrano na vseh koncih, navlake(ki se jo niti zbrisati ne da, pa toliko, da že nov telefon komaj dela...

Pri tem telefonu cel kup stvari ne dela, tako, da bo očitno moral na servis. Reset na tovarniške nastavitve brez vse navlake očitno ni možen;(

Mobilne podatke sem nekako zrihtal, vendar telefon kar osatne na 2G in sploh ne prekolpi na 3G, čeprav imam nastavljeno samodejno iskanje.

MMSov se pa sploh ne da nastaviti, vse možno sem že nastavil pa še vedno ne dela. Niti nastavitvena sporočila od operaterja ne pomagajo prav nič.

No pa da vidim, če si ti pametnejši.
Takole imam nastavljeno pa ne dela, napiše mi sporočila ni mogoče poslati, če pa MMS dobim mi pa napiše prenos ni možen.

MMS APN točka:

Ime: Izimobil MMS
APN: mms.izimobil
Strežnik proxy: ni nastavljen
Vrata: ni nastavljeno
Uporabniško ime: izimobil
Geslo: izimobil
Strežnik: ni nastavljen
Storitveni center za sporočila MMS: http://mms.mobitel.si/servlets/mms
Strežnik proxy za sporočila MMS: 213.229.249.040
Vrata MMS: 8080
Mobilna koda države: 293
Koda mobilnega omrežja: 41
Vrsta preverjanja pristnosti: PAP
Vrsta APN: MMS
Protokol APN: IPv4
Protokol za gostovanje: IPv4
APN omogočen
Nosilec: neopredeljeno
Tip MVNO: brez
Vrednost MVNO: ni nastavljeno

I

Izbrisan uporabnik 17097

Pa takrat ko pošiljaš mmse ali jih sprejemaš imaš vklopljene mobilne podatke?