http://cenejedohise.com/ Kaj je to za ena fora??

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
....mislim....če se greš take stvari pol na prvi strani napišeš kakšna je ideja zadaj.

Saj pa veš, poslovna skrivnost, to so tajne ki so shranjene nekje pod zemljo v strežniku v primeru jederskega napada
evil.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
633
113
Sem za hec naredil malo raziskovanja.
wink-1.gif

Očitno gre za enega precej uspešnega podjetnika.

Reverse domain lookup preko AMIKOD.COM vrne tele zadetke:
1 ABIVAL.COM
2 AMICOD.COM
3 AMIKOD.COM
4 AMIKODASSETSMANAGEMENT.COM
5 AMIKODCAPITAL.COM
6 ANDREJBRILLY.ORG
7 BIMEDAS.COM
8 CREDIT2.ORG
9 DIGITALSCRAPWORLD.COM
10 FORMAMARIS.COM
11 IQGARANT.COM
12 SPEEDUPYOURSELL.COM
13 SUNESEN.INFO
14 WIKIKOD.COM

Od tu sem pa na strani http://www.andrejbrilly.org/about/ našel podatke o temu ki vse to vodi.
Njegovi projekti: http://www.andrejbrilly.org/moji-projekti/

Na splošno ni videti da bi bil nategun, čeprav so določene stvari malo vprašljive npr:
Citat:
Ustanovil sem Amikod d.d., ki je poslovni partner mednarodne finančne skupine Amikod Financial Group.
Pozabi pa omeniti da je tudi Amikod Financial Group njegova firma.

Pa tole mi je tudi šlo v nos na njegovi strani http://naravnahisa.si/
Citat:
Naravnahisa.si je visoko kakovostna storitev, ki kupcem omogoča predvsem financiranje bio naravnih objektov priznanih evropskih proizvajalcev po izredno konkurenčnih pogojih. To je tudi prepoznal neodvisni bonitetni portal IzberiDobro.si, ki nam je podelil prestižni znak Dober Izvajalec. Več o znaku Preverjeno Dober Izvajalec si lahko preberete na IzberiDobro.si
No tukaj je pa pozabil omeniti, da je IzberiDobro.si njegova spletna stran.

Vse to se vidi iz podatkov o registraciji domen...

Njegove so npr še:
Amikodcollection.com
dokredita.com
iqgarant.com
naravnahisa.si
izberidobro.si

Pa malo nenavedno mi je da ima kup podjetij registriranih na otokih Anguilla:

AMIKOD CAPITAL LIMITED
P.O. Box 941
The Valley, AI-2640
ai

Abival Private Equity Limited
P.O. Box 941
the Valley, AI-2640
ai

AMIKOD ASSETS MANAGEMENT LIMITED
P.O. Box 941
The valley, AI-2640
ai

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Svaka čast.
priden.gif

edit: @avtofun: ja maš prav res me je mal zaneslo. Drugače, ponavadi ni treba v gnoj stopit da veš da smrdi.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Stari ti si tak pametn da bi lahko bil novinar, ko sodiš ljudi vnaprej brez utemeljenih dokazov.
zmaga.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Sam še tole: firmica (finančna skupina po njihovo) dela letnega prometa nekje okol 5k.

B81

22. jul 2007
36.932
10.500
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Sam še tole: firmica (finančna skupina po njihovo) dela letnega prometa nekje okol 5k.

Kaj si to gledal? Katero firmo?

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Pa s čim sem jest tebi na žulj stopil?

Tolk prometa ima lokalni franček s.p., ki med prostim časom, oziroma ko je trezen kakšen traktor pošraufa. Ne pa firma, ki ponuja stanovanjske kredite. Oziroma šopek teh. Oziroma zavarovanje. Oziroma še ne vemo kaj natančno.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Sploh nisem bral vsega ampak take hiše stojijo v Smrjanah pod ljubljano. Zapelji se skozi vas ne moreš falit. Klaverna podoba da je kaj....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Pa s čim sem jest tebi na žulj stopil?

Tolk prometa ima lokalni franček s.p., ki med prostim časom, oziroma ko je trezen kakšen traktor pošraufa. Ne pa firma, ki ponuja stanovanjske kredite. Oziroma šopek teh. Oziroma zavarovanje. Oziroma še ne vemo kaj natančno.

Ti nimaš pojma o poslovanju, treba se je vprašat kako dolgo dotično podjetje obstaja, katere transakcije potekajo preko tega podjetja ter preko koga se krediti rihtajo. Če zrihtajo kredit in dobijo provizijo pol logično da nimajo veliko prometa saj banka kredit ne nakaže njim temveč upravičencu, oni potegnejo samo provizijo. Malo razmisli preden delaš zgodbe
smile-1.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.395
1.399
113
Hm če stran na hitro preberem se vidi, da gre za neke vrste financiranje v kombinaciji z vlaganjem v bančne depozite ali obveznice ali sklade. Mešajo kredit z leasingom. Govorijo da gre za kredite v bistvu pa gre za finančni najem z nekaj variacijami (ali gre za namerno mešanje kredita in leasing vejo samo oni).
So sumljivi. Jaz bi rekel, da ja. Predvsem zato ker niso transparenti. Ne povejo kam dajo denar, v katero banko, državo,...
Bilance pa so kake so. Za kaj bolj konkretnega bi bilo potrebno pogledat še leto 2010, ker iz tega kar je bilo v preteklih letih se vidi edino to da imajo bolj bogi promet, da so povečali sredstva na račun kratkoročnega kredita in to je to. Jaz z njimi nebi sodeloval v smislu tega, da bi se odločil za IQgarant ostali pa se morajo sami odločiti.