HTC WP8 X in Nokia Lumia 920

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
prihaja tisti čas, ko bo potrebno spet menjati telefon.

seveda imam v mislih tudi iPhone 4S, kot zadovoljen uporabnik 3GS-a, vendar me matrajo tudi tile WP8 telefoni.

danes sem lahko pobližje pogledal HTC WP8 X in je res simpatičen telefon, ekran je super (dejansko mi je všeč, da ni ekstra velik ekran). čez vikend sem si v Avstriji pogledal še Nokio Lumio 920 in je tudi prava raketa, ampak mi je malce prevelika.

ker sta to relativno nova telefona (HTC je menda na frišno tudi v Simobilovi ponudbi) me zanima, kako je kaj z njima, kakšni so kaj obeti? Instagram mi je tudi pomemben app, neke govorice so, da naj bi prišel tudi na WP8, na starejše WP telefone žal ne. skratka, vesel bom kakršnekoli informacije.
nahrung002.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
glede na to da je fb kupu instagram, prov doug verjetno ne bo več obstaju...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Glej, jaz sem v podobni situaciji... star jabuček, zrel za menjavo, WP pa mi je dober izgovor za nov telefon, tudi minimalistični GUI mi odgovarja. Glavni razlog je sicer v ceni iPhona, ki se mi zdi previsoka. Čeprav - sem ga navajen, imam aplikacije, po drugi strani pa tudi tistih nekaj WP8 telefonov niti približno ni poceni (razen 8S), jim bodo pa cene tako rabljenih kot novih verjetno precej strmoglavile v naslednje pol leta.

In še vsi so preveliki, vključno z 8X, ker ima absolutno preveliko ohišje v primerjavi z velikostjo zaslona (primerjaj npr. z novimi Motorolami Razr).

Natančneje - vsi se mi *zdijo* preveliki, ker še nisem našel priložnosti, da si stvari ogledam v živo. Saj verjetno bi lahko živel tudi z 920, ampak zakaj, če obstajajo kompaktnejši telefoni.

V glavnem, pomagal nisem nič, upam pa sam na kak konkreten odgovor oz. nasvet
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nič takega se ne bo zgodilo, Instagram deluje še naprej kot ločena ekipa pod lastništvom Facebooka.

Facebooku pa je prav gotovo v interesu naredit verzijo za vse popularne sisteme.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.528
895
113
Govorim generalno za wp sistem. Nekih hudih pomankljivosti ni. Uporabljam 2 maila, fb, klici, smsi, mmsi. Vse dela tipi top. Ostalo uporabljam zelo malo.

Sicer ne ve, kako je z baterijo direktno na teh dveh telefonih, ki jih omenjas, ampak na moji Lumii 800 je velika hiba baterija. Ni variante, da zdrzi cel dan ob vkljucenem 3g signalu. Obvezno polnilec ob telefonu.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
mhm, me res zanima kok folka bo se uporablal intagram, zdej k je fb zaceu njihove filtre v app ugrajevat...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To je samo način pospeševanja uporabe Instagrama - za tiste, ki ga niso hoteli uporabljat, so določeni filtri na voljo kot 'pokušina'. Za tiste, ki želijo fotografije v trenutku spremenit v katastrofo (drugega ne morem rečt za Instagram), pa bo še vedno Instagram. Ne pozabi, da imajo 100 mio registriranih uporabnikov, ki verjetno v 95% dajo slike prav na FB.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mnja, žal instagramu kvaliteta fotke pada, ampak followam takšne uporabnike, ki imajo dobre fotografije in tudi takšne izbiram za naprej. pač je instagram postal velik del mojega življenja, ne vem zakaj, ampak mi je. sicer na FB ne postam več, postam pa na Twitter, ker včasih poskušal aktualne teme "artistično" zajeti in pokazati množicam ...
tongue-1.gif
bluzim, back on topic.

prebiram malce o teh treh WP8 telefonih - Samsung Ativ, Nokia Lumia 920 in HTC 8x - dejansko je HTC od vseh še najcenejši in tudi nekako najslabši, čeprav je vseeno precej zmogljiv in naj ne bi imel težav pri procesiranju WP8 in delu z njim ... ko bi vsaj imel kako info kdaj pride Nokia ...
redface-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
danes mi je človek, ki veliko ve o mobilni telefoniji, svetoval, da naj ne čakam na Nokio, temveč probam dobiti ali Samsunga, ki naj bi bil od te trojice daleč najboljši ali HTC-ja. sicer naj bi HTC imel porodne težave, ampak da v osnovi je zelo dober telefon.

kar se tiče 4S in 5 - kot so že ostali povedali - za normalen denar se ga v doglednem času ne da dobit. plus, da je full tanek in pri tankih telefonih imam potem paranojo, da bi mi ga ratalo resno poškodovati ...
tongue-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik enageM pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Res je, HTC bi naj imel probleme s kvaliteto izdelave, tako da trenutno ga rajši ne kupiti.

A to velja samo za WP8 X ali nasplošno, tudi za vse ostale modele?

Nekaj se lupijo, tole je verjetno mišljeno. Pač na plastiki so malo šparali.