HTC TyTn vs "ostalo"

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
SIcer sem res že odločen, ampak moram priznat, da je cena mamljiva. E61i dobim novega pri debitelu za 200 eur z 2-letno garancijo, za TyTn-a pa še čakam, ampak mislim, da bo malo pod 400. Mogoče 350, ampak ne verjamem.

Kaj bi naredili v mojem primeru? Razlika je namreč 100%.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Odloči se na podlagi tega, kaj ti bolj leži, oz. kateri sistem bolj obvladaš: Symbian ali Windows. Odloči lahko tudi namen uporabe. Če rabiš pretežno telefon, potem Nokia, če pa potrebuješ še kakšne druge zadeve, pa vsekakor aparat z WM. Npr. navigacijo uporabljaš lahko na obeh, vendar imaš pri Symbianu zelo malo izbire.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ma, čisto e zbegan. Saj priznam, da mi je TyTn zakon, samo ko pa pogledam 200 in 400 eur pa se malo zamslim. Pa še garancije je 2 leti.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
mislim da pri symbianu ni več tak malo izbire glede navigacije. to je blo pred 2. letoma. je pa symbian bol prijazen za uporabo in bolj logično narejen kot wm. imaš pa za wm programja na voljo še pa še.
cheer.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
No ja, kakor komu. Meni je Symbian popolnoma nelogičen, vendar se človek vsega navadi. Pri navigacijah imamo na izbiro Route66 in Garmin, drugo ne dela z vgrajenim GPS. TomTom se krasno obnese, vendar je potrebno uporabljati še dodatni GPS sprejemnik. Garmin zaradi počasnosti ni uporaben, R66 pa nima pokrite Slovenije.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Kaj pa vse ostalo, npr. surfanje po netu in pisanje mailov - so tu kake razlike. Ok, za maile vem, da ne, kaj pa surfanje? Je pri E61i boljše ali slabše? Kamera?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ravno tu je prednost Nokie E61(i) - ogromen ekran, postavljen vodoravno. zase priznam - preveč sms-ov pošljem, poleg tega pa napišem veliko mailov preko Nokie, hudiča, še sem gor se oglašam preko Nokie!! kar se surfanja tiče - nisem nikoli imel nobene pritožbe, zdaj, z Opero Mini 4, pa sploh ne. ta telefon je še vseeno bomba, in recimo, glede na to, da imam tako P1i kot E61, bolj in raje uporabljam Nokio.

res pa, da nisem imel še telefona v uporabi, ki bi delal na WM6, ampak meni se zdita tako P1 kot E61 enako hitra. edino, kot sem že napisal - Nokia je manj kompleksna za uporabo.
grin1.gif

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Jaz sem dolgoletni uporabnik tako symbiana kot windows mobile sistema in lahko recem, da ima vsak svoje prednosti in slabosti. Kar se tice "dela na poti" strogo prisegam samo na wm. Pri telefonu pa raje posegam po symbianu. Sam trenurno uporabljam E50, ki jo uporabljam vec ali manj samo za klicanje. Dlancnik pa dela vse ostalo. Velika prednost je sinhronizacija z exchageom, tako da tudi ko imam samo telefon seboj, nisem na "suhem".
Jaz nikoli nisem pomislil, da bi symbian lahko primerjal z wm, ker sta to dva razlicna sistema za razlicne namene. Symbian je telefon, ki ti omogoca, da si tudi kaksno zadevo zapises, shranis in mal pogledas po netu. Kaksen mail odpises, ce je res nujno. Pri wm, pa sem zaenkrat nasel se vse alternative, ki jih imam na PCju, torej imam vedno vse pri roki. Nekaj casa sem imel tudi P1, pa sem se na silo ucil uporabljat sistem cel teden in mi nikakor ni zlaufalo.

Vse je odvisno od potreb uporabnika in od tega, koliko naprav in kaksnih si pripravljen nosit seboj.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Evo, še moje mnenje. Imel oboje. Wm JE zakon! Sploh v uporabnosti, delovanju. Imel Qteka 9100,pa mi ni štekal, wm6 je bla naložena, skratka, večino časa delal zelo lepo (včasih sem bil prehiter cela za qteka, pa mi je kdaj zmrznu). Symbian je pa tko tko...Začasna rešitev
evil.gif
.

Mi je žal, ker sem prodal qteka. Zato tudi jaz nekako kolebam med tytn I, II, htc touch dual....Je denar, vendar vreden svojega denarja.

Pa še-Tytn-a boš po 2 letih lahko prodal za veliko več denarja kot P1, E61i etc,etc....
wink-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Vsekakor tytn (1 al 2). Jaz bom probal zaj prodat qtek 9100, ker bi mer rad tytn zaradi hsdpa. Bolše zadeve za taki dnar ni za dobit. SPV m3100 (tytn) se prodaja nov že za vse od 130 funtov. Sem ravno včeraj gledal oglas. Ni blo pol ure, pa je že bil prodan.

Nokia e61i je tudi odličen telefon, samo ima še majnši zaslon, kot pda-ji z 240*320 zaslon (2,8 inča - tytn1/2,9100,s100,s200 itd).

edit: Ovca, pusti ti touch lepo pri miru. Ima isti procesor kot 9100, pa majn funkcij, prodaja pa se za astronomsko ceno.
stupid-1.gif

edit2: Sicer ma 400mhz procesor (touch dual) , samo ga nebi nabavil za nič na svetu.
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
hja. po 2 letih ga neboš mogo prodat kr ga noben ne bo hotel kupit. prej prodaš kako nokio. sm januarja kupil tytna za 720€ čez po leta so mi zanj ponujali 300€. s tem da sm prodajal praktično novega tytna z garancijo.

freserovski

Zelenc'
12. sep 2007
26
0
1
a je htc Touch res tako počasen? Ker kolko gledam teste se mi ne zdi, da bi blo tako...

edit... pa sem zdaj res naletel na nekaj objav, kjer jamrajo nad počasnostjo. Hja, bo verjetno treba počakat na kaj močnejšega

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
hja. po 2 letih ga neboš mogo prodat kr ga noben ne bo hotel kupit. prej prodaš kako nokio. sm januarja kupil tytna za 720€ čez po leta so mi zanj ponujali 300€. s tem da sm prodajal praktično novega tytna z garancijo.

Zato sem si pa jaz januarja prav tako raje nabavil kopijo Tytna, oz. SPV od Orange za 200funtov oz. 300eur, dela popolnoma enako dobro, nobenih problemov (knock knock po lesu), in ko bo ničvreden, se ne bom dosti sekiral zaradi tega.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Je kdo tukaj, ki je dejansko surfal tako na E61i kot na TyTn-u in kakšna je razlika? Kot pravim, gre za 100% v ceni in še vedno kolebam, telefon pa bom naročil danes ali najkasneje jutri.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Odvisno je, kateri internetni brskalnik uporabljaš. Za wm jih je kar nekaj na voljo. Naraje delam v internet explorerju z dodatom pieplus. Opera mi je bedna, pa vseh strani ne odpira, minimo je prepočasn, net fron pa je tak tak.

Zaj za symbian pa ne vem, kateri so vse na voljo, pa tudi ne vem, kak zgleda default brsklnik na nokiji, ker ga še nisem uporabljal.

Vsekakor ti proporočam wm , ker imaš več možnosti nadgrajevanja, spreminjanje OS, programov itd. Tudi romov je veliko.

Medtem, ko imaš za določen symbian model le en symbian OS, ki je vedno isti, le izpopolnjen.

Jaz ne mislim eč it na symbian, ker mi je wm precej precej bolši.

edit:Najbolše da greš na mobitel, pa ti naj dajo za sprobat nokijo 61i in enega wm dlančnika, ker imajo vsi internet explorer po defaultu gor. Pa boš sam videl kaj ti ustreza. Težko ti zaj tak pomagam. Lahko pa si tudi poiščeš screenshote na netu za brskalnike za symbian in wm. Boš najlažje videl. Google dela čudeže.
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Uporabljam Toucha, pa ni tako grozno, kot se piše. OK, res bi se lahko kje odzival hitreje, ampak to še ne pomeni, da je "neuporaben". Od male zadevice velikosti dlani in debeline pol prsta pač ne pričakujem istih performans kot od moje "škatle", ki mi stoji pod mizo.

freserovski

Zelenc'
12. sep 2007
26
0
1
Kje pa se recimo pozna to "štekanje"? Čisto tako me zanima uporabniška izkušnja, ko se recimo premikaš po menijih...tisti cube gre gladko? Pa kvaliteta zvoka preko slušalk, odzinost touchScreena
Boljše, da zdaj vem, kot pa da kupim mačka v žaklju, tak, da če lahko prosim malo poveš...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
No, pa sem se odločil - ali je prav ali ne zdaj nima veze, ampak 430 EUR za NOVEGA HTC-ja se mi ne zdi veliko - pa še vezan nisem na operaterja. Debitel mi je za 2 letno vezavo in TyTn-a ponudil več kakor hestia. Že res, da bi dobil E61i za 200 eur + 2 leti garancije, samo sem enostavno malo razmislil in kakor se poznam, 2 leti ne bom imel telefona. Menim da je odločitev pravilna, HTC bo jutri doma.

Najlepše pa je prav glede garancije - v kolikor bi se mi telefon pokvaril in bi bil za menjavo, bi mi teoretično mogli dati novega TyTn-a. Se pravi, če enke ni, je to dvojka - brez doplačila seveda. Tako mi je zagotovil človek, ki je delal z uvozniki in mu kar verjamem.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
v bistvu ti ga poskušajo popravit. ampak ker garancijska popravila ne delajo v sloveniji ampak v tujini se pa zna stvar zavlečt. s tem da če ti bo crknil boš min 45dni brez telefona, kr tud nadomestnega ne dajo. no, pa vso srečo pa prijetno uporabo ti želim.
smile-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Jap, res da ga poskušajo popravit, ampak če se ga ne da oz. če je bil prevečkrat pokvarjen, ga morajo menjat z novim. Novih pa ni, zato naj bi dali takra kar TyTn 2.

Se bom pa pozanimal kako je z garancijo.