Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
SW:
Garmin ali kaka druga navigacija, ki se tako dobro obnese, sploh v Sloveniji in ne deluje na principu naročnin ali sprotnega downloadanja kart
telefon kot BT modem - v bistvu BT delovanje na sploh. Brskanje po telefoni še zdaleč ni tako neudobno, da bi morala na vsak način imeti povezavo z računalnikom. Ampak ali mora telefon imeti to funkcijo ali možnost prenosa datotek med dvema napravama z BT. Dostikrat imam na računalniku nekaj, kar bi morala poslati po mailu, vendar nimam povezave z internetom, torej nisem doma s kablom priklopljena na net. takrat mi ostane dvoje, ali uporabim svoj telefon kot BT modem in pošljem z računalnika ali preko BT pošljem datoteko na telefon in od tu pošljem. Tukaj Apple odpade kot knof, ker mi ne omogoča ničesar od obojega. Vem, da deluje kot wi-fi modem, kar bi načeloma bilo OK, ampak se ne obnese z Visto, ki se zelo rada punta, sploh ko pride do brezžične povezave in ne dela pa če si bog. Vem, da je to problem Viste in ne Appla, ampak na koncu jaz še vseeno ne morem poslati maila.
HW:
HSDPA 7,2 Mbp - prenos podatkov je pomemben in želim kupiti kar je trenutno največ, kar se da kupiti, sploh glede na to, da Mobitel že ponuja tolele
touch screen
Od zgornjih ne odstopam, spodnji pa so zelo zaželjeni, čeprav se jim odpovem, v kolikor je potrebno:
HW tipkovnica (to je bistvu več kot le želja, vendar bi se dala prepričati, da bi bila brez nje, če bi bil telefon res oh in sploh)
čimboljša baterija
čimboljša izdelava telefona
kvaliteten ekran (najbolj v smislu vidljivosti na soncu)
možnost uporabe certifikatov v brskalniku (ni nujno da built-in, samo da se da)
možnost urejanja office dokumentov
Vse ostalo, kar hočem, mi nudijo vsi (WM, S60v5 in Apple) ali pa mi je nepomembno.
Trenutno mi je najboj pri srcu xperia, čeprav sem rekla, da SEju ne dam več svojega denarja, ker imajo za en drek podporo in PR službo, poleg tega ne vem kako bo z dobavljivostjo pri nas, ker Svema ni več zastopnik, ampak telefon ima kljukice pri največ zgoraj naštetih stvari. Če je še kje kak, ki odgovarja vsemu gor naštetemu pa prosim za predloge. Edino touch pro sem že izločila, ker mi je pač manj všeč kot xperia - osebna preferenca pač, čeprav drugače je OK.