HTC Touch HD

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Uf, mogoče BlackBerry Bold, čeprav ima "samo" 3.6 Mbps HSDPA
smile-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.524
7.043
113
V bistvu se na Blackberry ne spoznam najbolje. kaj ni zadeva rahlo neuporabna, če nimaš enega izmed Blackberry paketov? Poleg "počasnega" HSDPA nima tudi touchscreena. Recimo nokia 5800 (če pozabimo skoraj sigurno hroščast OS) ima za pomanjkljivost samo HSDPA, na drugi strani pa zelo privlačno ceno. Ampak kot pravim, raje odštejem več pa da imam vse, kar sem zgoraj naštela, ampak potem mora imeti vse.

Nazadnje urejeno:

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Res vas večina pluva čez WM, kolikor sem ga pa sam uspel stestirat pa morm priznat da sem bil prijetno presenečen. Res je, da tisti kateri uporabljate iphona, da se vam bo zdel WM počasen, verjamem da se lahko hitro premikate po meniju do sms-ov pa do zadnjih klicov, potem pa že zmanjka funkcij...zdej me pa hitro spluvejte:)
Pri WM imate pa res funkcij, da ne veste kam z njim. Res je, da si morate vzeti čas, da naštudirate vse skupaj, pa vendar je glih to čar vsega tega, kaj naj si spet kupim nokio S60, pri kateri vem kaj me čaka ali pa SE in njihov UIQ (baje, da nič več), uglavnm vsaj meni osebno je všeč, da imamo na voljo novi WM, se mi bo vsaj v veselje igrat po telefonu in ga na novo spoznavat.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.886
766
113
www.jernej.org
WM je čisto fajn sistem.... ampak se je od verzije 2003 pa vse do WM6.1 (sprobal sem že vse verzije) premalo spremenil. Sicer me pa v primerjavi z iphonom ne moti toliko hitrost kot pa "neobčutljivost" zaslonov. Vsi touchscreeni, ki sem jih imel, so občutljivi na pritisk... zaslon pri iPhone-u je pa čisto druga tehnologija (samo položiš prst brez pritiska in ga že zazna).

PS: kdor pravi, da iphonu primanjkuje funkcij, le dokazuje, da ga še ni imel v roki (ali pa ga je samo držal za kako minutko). Pravi računalničaji (ki se spoznajo na terminal in linux/unix ukaze) bodo takoj opazili čar/potencial iphone-a (operacijskega sistema s takim potencialom na mobilnih telefonih še nisem videl). Je pa škoda, da ga apple na določenih koncih omejuje. Mogoče bo nova konkurenca (android) prisilila apple, da malce omili omejitve.... WM je pa kot pravim potreben konkretne prenove...symbian je pa za moje najmanj sposoben sistem od naštetih (blackberryja pa še nisem imel).

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
mam na diamondu nastavljeno občutljivost na dotik na 1 prej 9000 in pritisk 1 prej na 45 (al pa obratno da je bil dotik 45 in pritisk 9000 )
in se dejansko samo položiš prst in drsi....je pa res da je serijsko malo neobčutljiv

Nazadnje urejeno:

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Likalnik pravi:
Res vas večina pluva čez WM, kolikor sem ga pa sam uspel stestirat pa morm priznat da sem bil prijetno presenečen. Res je, da tisti kateri uporabljate iphona, da se vam bo zdel WM počasen, verjamem da se lahko hitro premikate po meniju do sms-ov pa do zadnjih klicov, potem pa že zmanjka funkcij...zdej me pa hitro spluvejte:)
Pri WM imate pa res funkcij, da ne veste kam z njim. Res je, da si morate vzeti čas, da naštudirate vse skupaj, pa vendar je glih to čar vsega tega, kaj naj si spet kupim nokio S60, pri kateri vem kaj me čaka ali pa SE in njihov UIQ (baje, da nič več), uglavnm vsaj meni osebno je všeč, da imamo na voljo novi WM, se mi bo vsaj v veselje igrat po telefonu in ga na novo spoznavat.

emmm veselo uporabljam WM 6.1 in sem max zadovoljen...in se v celoti strinjam s tabo....
sem se pa tolk navadil potweakat sistem da imam kompleten flash z inštalacijo VSEH progijev narejen pod pol urce (hudiča sej se že XPje dal časa nalaga )

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
SW:
Garmin ali kaka druga navigacija, ki se tako dobro obnese, sploh v Sloveniji in ne deluje na principu naročnin ali sprotnega downloadanja kart
telefon kot BT modem - v bistvu BT delovanje na sploh. Brskanje po telefoni še zdaleč ni tako neudobno, da bi morala na vsak način imeti povezavo z računalnikom. Ampak ali mora telefon imeti to funkcijo ali možnost prenosa datotek med dvema napravama z BT. Dostikrat imam na računalniku nekaj, kar bi morala poslati po mailu, vendar nimam povezave z internetom, torej nisem doma s kablom priklopljena na net. takrat mi ostane dvoje, ali uporabim svoj telefon kot BT modem in pošljem z računalnika ali preko BT pošljem datoteko na telefon in od tu pošljem. Tukaj Apple odpade kot knof, ker mi ne omogoča ničesar od obojega. Vem, da deluje kot wi-fi modem, kar bi načeloma bilo OK, ampak se ne obnese z Visto, ki se zelo rada punta, sploh ko pride do brezžične povezave in ne dela pa če si bog. Vem, da je to problem Viste in ne Appla, ampak na koncu jaz še vseeno ne morem poslati maila.

HW:
HSDPA 7,2 Mbp - prenos podatkov je pomemben in želim kupiti kar je trenutno največ, kar se da kupiti, sploh glede na to, da Mobitel že ponuja tolele
touch screen

Od zgornjih ne odstopam, spodnji pa so zelo zaželjeni, čeprav se jim odpovem, v kolikor je potrebno:

HW tipkovnica (to je bistvu več kot le želja, vendar bi se dala prepričati, da bi bila brez nje, če bi bil telefon res oh in sploh)
čimboljša baterija
čimboljša izdelava telefona
kvaliteten ekran (najbolj v smislu vidljivosti na soncu)
možnost uporabe certifikatov v brskalniku (ni nujno da built-in, samo da se da)
možnost urejanja office dokumentov

Vse ostalo, kar hočem, mi nudijo vsi (WM, S60v5 in Apple) ali pa mi je nepomembno.
Trenutno mi je najboj pri srcu xperia, čeprav sem rekla, da SEju ne dam več svojega denarja, ker imajo za en drek podporo in PR službo, poleg tega ne vem kako bo z dobavljivostjo pri nas, ker Svema ni več zastopnik, ampak telefon ima kljukice pri največ zgoraj naštetih stvari. Če je še kje kak, ki odgovarja vsemu gor naštetemu pa prosim za predloge. Edino touch pro sem že izločila, ker mi je pač manj všeč kot xperia - osebna preferenca pač, čeprav drugače je OK.

Kupujem približno isti telefon tako da si z opisom zadela tudi moje potrebe. Vendar se razlikuje pri xperii, raje bi imel Pro-ja, pač bolj povšeči mi je, mogoče bi še počakal na HD-ja. Tako, da sem jaz tut v dilemi kako pa kaj.
Glede BB-ja ga pa nisem nikoli bolj podrobno spoznal, baje da podpira nemški jezik, ne pa angleškega ai celo slovenskega.

Nekdo je omenil,da iphone deluje že z rahlim pritiskom na ekran, to se vsekakor strinjam in kar štejem v velik plus pri iphonu, vem da sem imel pri omnii kar probleme, ker se mi telefon ni odzival tako kot sem želel, imam jaz čudne prste alpa je telefon čudn (moji prsti so baje lepi)

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
No... jaz imem HTC Trinity cca. eno leto. Od takrat sem menjal kar nekaj OSov, originalno je bil gor WM5, najprej sem šel na WM6, nato na WM6.1. Dobil sem ROM po mojih željah in se mi je zdelo, da deluje vse, tako kot bi bilo treba. In res je delalo, samo potem sem pa prijel v roke iPhone. Potem res vidiš, od kod vsem developerjem ideje. In na enkrat je vse samo slaba kopija applovega vmesnika.
Pa ne rečem, da mi WM6.1 slabo dela, sploh ne. Zelo sem zadovoljen, predvsem zato ker obstaja malo morje programja, podpora je super, dobiš aplikacij kar jih hočeš (zato se mi tudi cedijo sline ob htc touchHD), ampak vseeno, ko imaš v roki iPhone, je to to. "žal".

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
eni res malo preveč pljuvajo po WM, meni je zadeva super, sploh za spremembo po 2 letih s60. Pred 3 leti sem imel prvi WM telefon in takrat je vse skupaj bilo še v povojih in za qurac. Od takrat se je marsikaj izboljšalo, spremenilo, le osnova WM je ostala skoraj enaka
stupid-1.gif
to je čista sramota za Microsoft. WM vleče ven samo hw od proizvajalcev in razni shelli, dodatki, miljarda programov. Res je da WM za navadne smrtnike ni. To moraš bit geek. In če si, so ti te današnje igrače mokre sanje. Ker kaj vse lahko delaš je skoraj neverjetno. Res pa je da rabiš vsaj 14 dni, da vse skupaj nekak nastaviš da dela solidno.
No jaz ti vsekakor priporočam da probaš WM, samo da je zapakiran v dober hw, da ne bo počasen

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja no mislim, da vsi vemo, da kar se tiče hitrosti in samega vmesnika je Applov res fantastičen. Tle sploh ni debate. Ampak je pa res da je folk ob tem začel malce pretiravati o samih "slabostih" WM.
Zame osebno je 6.1 kar zmaga, pač ne tako hudičevo tekoč kot applov ampak vseeno zelo soliden, brez večjega zatikanja ali karkoli podobnega kar bi userja lahko spravljalo ob živce.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
res je. 6.1 dela lepo tekoče. Na omniji mi delajo divx brez problema, v bistvu mi še enkrat ni zablokiral, počasi delal,... je pa treba obvezno nabavit praki knof za izklop aplikacij, ker se ti drugače zadaj nabere takoj 10 programov. Najbolj srečn pa sem da imam igo navigacijo, ki dela za umret lepo. Po 1 letu garmina na n95, je to pravo olajšanje

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
močan off topic.

Katero karto imaš za slo? Mislim kako velika je (kb?)? :D

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
2008/1 mislim da 6,4 mb. Dobi se sicer 2008/4, ampak mora igo bit 8.3.1, ki pa ne dela na omniji zaenkrat
10.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
6MB?? o jebemtiš kero karto iz pantiveka jaz uporabljam, da mam 3,6Mb
bonk.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Če primerjam hitrost vmesnika na Touch Pro in iPhone 3G, ne vidim nobene razlike, lahko bi celo rekel, da je iPhone kanček počasnejši. Tdui iPhone ni all that, kakor želijo nekateri tukaj prikazati. S TouchFlo 3D je WiMo uporaben tudi za čisto navadne uporabnike. Saj ga lahko brez kakršnih koli težav uporabljaš out-of-the-box.
Velika prednost WiMo je pa definitivno kup programja in kostumizacij, ki so na voljo. iPhone ima tudi veliko tega, samo WiMo še vseeno kar lepo vodi. Komaj čakam Touch HD (še hitrejši, večji zaslon ...).
cheer.gif

Uporabljal sem pa verjetno vse zgoraj omenjene telefone in so to izkušnje iz prve roke ne internetne izkušnje.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja jaz enega ob drugem nisem primerjal (oz 3G verzje sploh še nisem imel v rokah) pa se mi je zdel iphone zelo tekoč.
Kot pa sem rekel mene touchflo niti malo ne ovira oz. mi je povsem zadovoljiv, vse lahko delam z eno roko, tudi očem mi je prijeten tako da tudi sam ne štekam folka ko vedno kolne čez WM in je itak samo iphone lahko na sceni
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Če primerjam hitrost vmesnika na Touch Pro in iPhone 3G, ne vidim nobene razlike, lahko bi celo rekel, da je iPhone kanček počasnejši. Tdui iPhone ni all that, kakor želijo nekateri tukaj prikazati. S TouchFlo 3D je WiMo uporaben tudi za čisto navadne uporabnike. Saj ga lahko brez kakršnih koli težav uporabljaš out-of-the-box.
Velika prednost WiMo je pa definitivno kup programja in kostumizacij, ki so na voljo. iPhone ima tudi veliko tega, samo WiMo še vseeno kar lepo vodi. Komaj čakam Touch HD (še hitrejši, večji zaslon ...).
cheer.gif

Uporabljal sem pa verjetno vse zgoraj omenjene telefone in so to izkušnje iz prve roke ne internetne izkušnje.

Te pri Touch PROju zelo moti izostanek joypada (koleščka ob strani) ali kako se že reče..