HTC Touch Diamond uradni ROM update ter težave

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Kriza, zdaj še ta SPL :D Na mojem je naložen SPL 1.93. Katero verzijo HardSPL potrebujem? Našel sem 1.37, 1.38, 1.40 in nazadnje tukaj še 1.93..

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2312363&postcount=2

Če prav razumem potegnem k sebi datoteko Unsigned-Hard-SPL-Diamond-OliNex.zip in jo razpakiram, potem pa še RUU_Signed_1_93OliNex_HSPL_UnsignedEdition.zip in isto razpakiram in dobljeno datoteko premaknem v prvo mapo, kjer je RUU update utility, potem zaženem za RUU.exe in sledim navodilom. Sem kje zgrešil? Rabim mogoče druge datoteke?

PS: a lahko dam več kot 1x 5 zvezdic isti osebi? Ker nekaterim sem jih že dal..
smile-1.gif

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Sam še opozorilo, SPL je neke vrste bootloader. Če pride do hujše napake, boš mel lep, drag obtežilnik papirja!

Jaz sem sicer inštaliral več verzij SPLa in Hard-SPLa brez problemov.

Ok, na tvoje vprašanje: Glavne stvari so zbrane v wikiju . Tudi navodila

Inštaliraj verzijo 1.93! In ja, ta file ("RUU_Signed.nbh" velikosti 513KB) posnemi v mapo RUU-SSPL-withoutNBH ter zaženi exe. To je vse, prav si povedal! Veliko sreče

Aja, pa hard reset bo nardilo!

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
No tako, hvala vse za pomoč, operacij uspela, pacient preživel. Čeprav ni kazalo najboljše, ker mi je po upgrade-u oz. 100% prenosu na telefon javljal error 270: corrupted rom. Sem našel nasvet, da je dovolj če še enkrat flešnem HSPL in je stvar šla skozi uspešno, tako da imam naložen ROM 2.03

PS: mtey tebi hvala za vse nasvete, 5 zvezdic sem ti enkrat že dal, večkrat se ne da
frown-1.gif

PPS: pet zvezdic tudi za WhiteCell in njegov nasvet
smile-1.gif

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Odlično! Zdaj pa sprobaj, pa mal poročaj kako se obnaša
zmaga.gif

pa hvala za zvezdice
pozdrav.gif

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Zaenkrat je OK, tudi hitrejši se mi zdi, pa GPS hitrej najde satelite. Sam izgled TF3D je rahlo drugačen, saj je za background samo črno ozadje, prej je bilo neko 3D šahovnica. Slabše deluje se mi zdi contact lista, mislim, da mi je prej rahlo hitreje iskalo po kontaktih. ** hm, dvakrat se mi je zgodilo, da je bila lista konktatov prazna..sicer skoraj takoj po vklopu, a mislim, da prej ni imelo takih simptomov.

Obnovitev iz backup-a s programom Spritebackup mi ni delovala, ker je začel nadgrajevati tudi sistemske datoteke, recimo Opera.exe, nekaj datotek TF3D (manila_xxxxx) ipd, kar ne bi smelo. Sem pa verjetno sam narobe kaj obkljukal pred začetkom restore. Na koncu se mi je itak zdelo boljše, če naredim samo restore kontaktov in sporočil, tako da sem naredil restore s PIM backup. tukaj pa je problem, ker MMS sporočila načeloma so obnovljena, ampak ni vsebine, ne slike in ne teksta. Ve kdo zakaj?

Hm, kaj še... ena fukncija več je pri povezovanju preko USB kabla na PC.

Zaenkrat toliko, če najdem kaj, kar ne dela, se javim :D

EDIT: typo + nekaj dodal

Nazadnje urejeno: