HTC Touch Diamond uradni ROM update ter težave

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik mtey pravi:
hvala za nove informacije
nahrung002.gif

Ampak jaz rabim originalne ROMe, ne vem kako imajo na servisu to pošlihtano.

Trenutno imam downgrade na uraden HTCjev ROM (iz njihove strani), ki je novejši od originalnega. Upam da ne bojo težil na servisu zarad tega.

SPL sem pa kar en, stock inštaliral. Upam da sem pravega zadel (1.93)
rolleyes-1.gif

smile-1.gif
. Lahko pogledaš na XDA, vseeno se da kaj najti in afaik sem danes videl tudi originalne ROM-e, torej HTC original. LE nekaj strani naprej se naklikaj...

Očitno imaš ti problem drugje (moj Radio ROM je bil avgusta zanesljivo precej nižja verzija) in ni softverske narave.

Sem pa danes naložil še en nov ROM in sicer Panosha 2.4 Lite. Na prvi pogled deluje okusno, še mrežne povezave moram testirati in potem upam, da bo kakšne pol leta mir. Namreč odkar mi je shodil stari prenosnik, mi PCMCIA kartica ne koristi več (pač ni več na novih prenosnikih) in se bom občasno na intrnet povezoval kar preko telefona...

Jernej

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
Hi
Imam HTCja in problem,da se ne morem connectat na msn.Ko se prijavim na live msn mi gre skozi 5 stopenj in na koncu mi napiše da obstaja problem z vpisom na msn.A mi lahko kdo pove zakaj mi ne dela?
Internet mi dela b.p.,tudi nastavitve se mi zdi bi mogle biti ok.
Za vsako pomoč bi bil zelo hvaležen

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Pred parimi dnevi se je na HTC download strani pojavil novi ROM za HTC Diamond (menda je zdaj verzija 2.03.405.2 ampak je samo za EU in ne Eastern EU). Malo sem spreminjal cifre moje serijske številke in mi je uspelo snet ROM za EU in WWE. JE mogoče kdo me že prehitel in poskusil naložiti tale novi ROM. Deluje OK v našem območju?

Hvala, Damir

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Prolog prejšnje težave: uspelo mi je nekako zadeve naložit tako, da sem ga dal pod stvarno napako, v dveh tednih dobil novega.

Tvoje vprašanje: Isti večer kot sem ga dobil sem naložil nov, uraden ROM iz HTC strani (ja, vem
bonk.gif

Opažanja: Baterija mi zdrži full, z vključenim HSDPA omrežjem, stalnim pobiranjem pošte 2-3 dni
zmaga.gif
Dve sekundi odpira meni Contacts. GPS zaostaja približno 50m za pravilno lokacijo. Nasplošno sem z ROM-om zadovoljen, in ga najbrž ne bom menjal za kakšnega domačega.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Kateri ROM si inštaliral? Tega, s to številko; 2.03.405? Če je tako, da baterija več zdrži, je mogoče pametno poskusit
smile-1.gif

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Očitno ne. Moj je; RUU_Diamond_HTC_Europe_2.03.401.2_Radio_Signed_Diamond_52.51.25.26_1.09.25.23_Ship

Tega pač ponudi po vnosu serijske. A ti imaš drugega? Snel sem ga 23.jan09

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
V bistvu, ko vpišem mojo serijsko številko, mi napiše, da ni na voljo posodobitve, ampak samo tisti ROM, ki ga že imam, se pravi 1.93... za eastern europe. Očitno je moj model namenjen za ta del Evrope (moj se začne HT833gn...). Potem sem se malo igral s ciframi serijske številke (sem vpisal HT824GN...) in sem dobil kot update tudi zgoraj omenjeni ROM, ampak za EU in ne Eeast EU).. Verjetno boljše če ne tikam, kar ni pokvarjeno :D

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
HT827GN ... men je pa normalno danes dol pobral ROM.

_HTC Touch Diamond_MR_RUU_Diamond_HTC_Europe_2.03.401.2_Radio_Signed_Diamond_52.51.25.26_1.09.25.23_Ship.exe

bom backup naredu pa potem probal update.

Če narediš backup ali lahko potem narediš restore oz. česa ne moreš narest restore z novim ROMom?

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
S katerim programom lahko naredim backup sms-ov in mms-ov? Gre to z PIM backup-om?

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Ok, sem poskusil updejtat s to datoteko, ki sem jo sam dobil:
RUU_Diamond_HTC_WWE_2.03.405.2_Radio_Signed_Diamond_52.51.25.26_1.09.25.23_Ship

Pa ne gre, javi, da ni za moj telefon, napačen vendor ID. Dobil sem še vajino verzijo, bom poskusil še s tisto..
Mogoče sm pa preveč optimističen
smile-1.gif

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
S tem da si prej zapiši originalnega (tiščiš gumb za glasnost dol ter resetiraš, ko se pokaže ekran, spustiš gumb za glasnost).

Najbrž je 1.93, ampak vseeno ...

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
signed bi moral zadostovati.

Signed ROMi so romi, ki jih kuhajo preverjeni modeli na xda-dev. Unsigned rom bi bil rom, ki bi ga ti skuhal, SPL ga pa ne bi pustil inštalirat.

Menda so ble enkrat pi***** z nekimi romi za nekega htcja, ki je bricknil full telefonov. Nekaj takega. Zato so uvedli signed/unsigned

Še mal teorije skratka
wink-1.gif