HTC Touch Diamond uradni ROM update ter težave

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Imam težave z HTC Touchem. Težava je da mi recimo po enem dnevu, ko je prižgan crkneta mikrofon ter zvočnik pri telefoniranju. Torej pokličem nekoga ali se oglasim, pa je vse tiho. Soft reset pomaga. ROM ki sem ga snel in inštaliral je uradni iz HTC-jeve strani. Pred tem te napake ni bilo.

Zanimajo me vaše original verzije ROMov in Radiov

Moj (mobitel)
ROM: 1.93.401.2 WWE
Rom date: 07/10/08
Radio: 1.00.25.05
Protocol: 52.29.25.12W

Po nakupu sem ga hitro updejtal, predvsem v upanju na boljše trajanje baterije. Takratnih verzij nisem pogledal, se mi pa zdi, da je bila verzija radia (ki ponavadi povzroča take težave) enaka zdajšnji.

Radio imam namen še enkrat posodobit, tokrat iz xda-dev strani. Naredil bom tudi HardSPL, sam se moram pripravit na ponovno inštalacijo vsega (backupom ne zaupam preveč).

Skratka, vaše verzije, ter če imate kakšne težave?

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
ROM: 1.93.479.3 WWE
Rom date: 07/25/08
Radio: 1.00.25.05
Protocol: 52.29.25.12H

Deluje brez težav in problemov. Kolikor sem pogledal na uradno HTC stran je to tudi zadnji ROM na njej. Na XDA-developers pa je vsaj za radio verzija že na 1.00.25.08 ali celo 1.00.25.10, se ne spomnem. V čem je razlika in ali je ta radio uporaben za naše področje oziroma kaj bi pridobil z nadgradnjo?

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Trenutno uporabljam Dutty V3.1 ter Radio v1.00.25.16

Dela vse B.P.
ni GPS laga...baterija zdrži dalj kot z originalnim romom oz. radiom

Nazadnje urejeno:

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Imaš višji oz. novejši ROM. Kje si ga kupil (telefon)

Radiee lahko čekiraš tukaj . Višji ni nujno boljši! Za nas je uporaben tisti, ki imajo quad band.

Radio je kot firmware za telefon, bluetooth, wlan, skratka za strojni del. Ljudje recimo opazijo pri posodobitvi Radia boljši sprejem, boljšo kvaliteto glasu, pa tudi težave kot so hitrejša poraba baterij ter gretje telefona.

Radie je najboljše sprobat, da najdeš tistega, ki ti ustreza. Seveda vedi da imaš lahko težave z garancijo (če ga brikneš in ne moreš dat original radio nazaj). Pa še to, upgrade radia naj ne bi naredil hard reseta. Še nekaj osnov;)

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Ga priporočaš torej?

Duttyjeva stran je trenutno pod maintenance
rolleyes-1.gif

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Kupljen je bil pred skoraj dvemi tedni v Mobisvet.

No saj zaenkrat tako ali tako deluje vse brez težav in normalno, zato se ne bom igral s flešanjem ne ROM-a ne nič drugega. A obstajajo kje kaka navodila, kako zamenjati verzijo radia, če bi hotel to nekoč narest? Na XDA nism še uspel vsega prebrat, ker je veliko te robe za prebrat :/

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Aha, torej mimo operaterja. Zanimivo, ker je drug ROM gor.

Če se boš že lotil kdaj:

Prvo zaradi varnosti narediš Hard-SPL . Snameš file velikosti pod 2 Mb spodaj. Program odstrani eno od možnosti, da spremeniš telefon v lep in drag obtežilnik papirja. Hard-SPL tudi naredi hard reset. Nobena znanost inštalirat, pravkar sem ga.

Nato snameš radio iz xda-dev . Narediš na koncu soft reset, ter testiraš.

Če želiš zamenjat ROM, snameš tistega, katerega ljudje hvalijo ter isto inštaliraš kot Hard-SPL ali radio. inštalacija ROMa naredi hard reset.

Ni nobena znanost, v vsakem primeru sam zaženeš program ROMUpdateUtility.exe ter slediš navodilom.

Na kaj moraš pazit. Da se ti računalnik ne sesuje (imam visto, švicam vsakič, ko to delam), UPS za izpad elektrike (recimo), izključiš antivirusni, ... Ah, al pa kar zaženeš. Saj nikol ne veš. Hard-SPL traja minuto, za radio še ne vem, ROM pa pod 10 minut.

Drugače so pa vsi podatki za Diamonda na XDA Wiki

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
V bistvu nalepka na škatli je Mobitelova. Pojma nimam kako pridejo na Mobisvet do njih po taki ugodni ceni. In me niti ne zanima
smile-1.gif

No pa hvala za obširno razlago nadgranje, mi je več jasno kot prej. Sem dal 5*

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Hvala
grin1.gif

Seveda, če boš kdaj imel kakšno vprašanje iz tega področja, kar vprašaj. Nekaj upgrade-anja sem že dal čez
zmaga.gif

Nazadnje sem švical 10 minut nazaj, ko se Radio upgrade (sicer za Touch PRO) ni premaknil iz 0%. Na koncu je javil napako, škode pa ni
crazy1.gif

K že vidim da se bo enkrat sam vžgal
crazy1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
pri pagepoolu naj bi blo glede hitrosti....višji je pagepool....hitreje dela...samo posledično rabi več rama....jest sm trenutno na 8

MVSD in CVSD sta različna voice commanderja.....prvije od mikromehkega...
Lite je oskubljen ROM....ni opere in razne navlake in praktično nobenega programa...pač da si sam naložiš po svoji izbiri...ker kar je pač programov v ROMu jih nemoreš brisat.

Nazadnje urejeno:

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Aha, štekam
zmaga.gif

Imam pa en majčken problem, bi te prosil če lahko na svojem počekiraš. Ko sem inštaliral Hard-SPL od OliNexa, je display na desni strani migetal! Full! Nato sem inštaliral še Dutyjev ROM, zdaj migeta manj, ampak še vedno. Ampak ne vedno! Hm... Radio še čakam, da bo na voljo.

Prosim če sam preveriš na tvojem, če slika na spodnjih dveh gumbih (pri meni trenutno Phone in Programs) migeta?? Pa če lahko še na začetnem zaslonu (po soft resetu) pogledaš črke.

Nazadnje urejeno:

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Hvala za tole!
XDA-dev je postal tak behemot, da se komaj kaj najde. Neko verzijo sem inštaliral, migeta manj oz. povečini ne. Boljše je.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
ok, mali hudič me hebe k pr norcih!

Imam prošnjo! Kdor ga je kupil v zadnjem času (zadnjih tednih) pri Mobitelu, če mi lahko sporočite verzije ROM in Radia ter najpomembneje, SPL-a!!

Za verzijo SPLa morate iti v bootloader mode (Tiščite gumb za volume down ter resetirate. Gumb za glasnost tiščite dokler se ne prikaže tri-barvni displej), kar ne bo povzročilo nobenih težav. Iz bootloaderja greste ven z odstranitvijo baterije.

Verzije SPLa naj bi bile 1.23, 1.34, 1.37, 1.93., preberete jih, ko ste v bootloaderju.

Talam zvezdice, alter, kar čte!

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik mtey pravi:
ok, mali hudič me hebe k pr norcih!

Imam prošnjo! Kdor ga je kupil v zadnjem času (zadnjih tednih) pri Mobitelu, če mi lahko sporočite verzije ROM in Radia ter najpomembneje, SPL-a!!

Za verzijo SPLa morate iti v bootloader mode (Tiščite gumb za volume down ter resetirate. Gumb za glasnost tiščite dokler se ne prikaže tri-barvni displej), kar ne bo povzročilo nobenih težav. Iz bootloaderja greste ven z odstranitvijo baterije.

Verzije SPLa naj bi bile 1.23, 1.34, 1.37, 1.93., preberete jih, ko ste v bootloaderju.

Talam zvezdice, alter, kar čte!

Pusti zvezdice in alte tam kjer so
smile-1.gif
. Telefon je od avgusta letos, ampak ROMe sem pa snel z XDA in zadnje je tole.

ROM: 1.93.405.1 WWE
Radio 1.00.25.05

ROM je pa Panosha Shine On 2.0 že kakšen mesec ali celo več. Dela pa malce hitreje kot original... Radio sem pa nadgradil samo enkrat in sicer na .05 verzijo in po mojih opažanjih deluje nekako bp.

Jernej

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
hvala za nove informacije
nahrung002.gif

Ampak jaz rabim originalne ROMe, ne vem kako imajo na servisu to pošlihtano.

Trenutno imam downgrade na uraden HTCjev ROM (iz njihove strani), ki je novejši od originalnega. Upam da ne bojo težil na servisu zarad tega.

SPL sem pa kar en, stock inštaliral. Upam da sem pravega zadel (1.93)
rolleyes-1.gif