Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
huda mašina, a crysis 3 dela gor? (khm, kja rabiš ves ta CPU power za vsakdan??)
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Pri enaki površini senzorja je bolje imeti 4MP, ker:Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Ampak ta 4mpix senzor zajema popolnoma isto količino svetlobe, kot če bi bilo na enaki površini senzorja 12mpix? Ker senzor sam ni nekaj zelo velik..
- manj elektronskega šuma zaradi vpliva sosednih pixlov
- manj neizkoriščenega prostora, ki je med pixli
- večji pixli lahko bolj točno "povejo" kakšna je barva ki jo "vidijo", ker nanje pade več fotonov
- 3x manj zajetih točk pomeni tudi, da ima procesor 3x manj podatkov za obdelat posledično lahko hitreje zaporedoma zajema fotke in tudi (zelo verjetno) hitreje fokusira
Moje mnenje je itak, da vse kar je več kot 1920x1080 (FullHD) torej 2MP je v telefonih povsem nesmiselno, ker nikoli ne rabiš večje resolucije.
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
ksz.
Hm Samsungu to leto res ne bo tako lahko. Konkurenca se je konkretno zbudila iz spanca. Že Xperia Z je res konkretna zadeva, sedaj je močno udaril še HTC, Nokia z Lumio 920...Če bo Samsung posregel samo z močnejšimi čipi in večjim zaslonom potem ne vem, če bodo rezultati tako dobri kot v preteklih obdobjih. Namreč vsi so konkretno spremenili bodisi kamere, ohišja in podobno, čipovje imajo pa itak vsi praktično enako. Upam, da ima Samsung tudi kakšnega aduta v rokavu, čeprav si niti predstavljati ne morem kaj bi to sploh lahko bilo glede na trenutno konkurenco.
Mi pa tale One deluje fantastično. Končno večji senzor ter za piko na i še mnogo manjšo gostoto pikslov, bravo. Končno konec MP vojne, ki poteka samo zaradi praznih glav kupcev. Ob tem pa še odlično ohišje, fantastičen dizajn, pa še na 5" zaslon niso šli. Tako da telefon praktično enake površine kot recimo S3, med tem, ko bo S4 zagotovo večji. S tem, da imam sam 190cm v višino in temu primerno velike roke in mi je S3 že na meji prijetne uporabnosti zaradi velikosti.
Tako da bravo HTC.
Bolj bi se sigurno prodajal tisti s 13MP, ker uporabnikov, ki vedo da pri MP je manj boljše je imho manj kot 1%.Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Bi bilo dobro, da bi kak proizvajalec naredil telefon, ki bi imel "le" 2MP kamero...lahko bi probali. Isti telefon le en bi imel 2MP kamero, drugi pa recimo 12 ali 13 MP. Me prav zanima kakšna razlika bi bila in kaj bi folk bolj kupoval.
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
ksz.
Hm Samsungu to leto res ne bo tako lahko. Konkurenca se je konkretno zbudila iz spanca. Že Xperia Z je res konkretna zadeva, sedaj je močno udaril še HTC, Nokia z Lumio 920...Če bo Samsung posregel samo z močnejšimi čipi in večjim zaslonom potem ne vem, če bodo rezultati tako dobri kot v preteklih obdobjih. Namreč vsi so konkretno spremenili bodisi kamere, ohišja in podobno, čipovje imajo pa itak vsi praktično enako. Upam, da ima Samsung tudi kakšnega aduta v rokavu, čeprav si niti predstavljati ne morem kaj bi to sploh lahko bilo glede na trenutno konkurenco.
Mi pa tale One deluje fantastično. Končno večji senzor ter za piko na i še mnogo manjšo gostoto pikslov, bravo. Končno konec MP vojne, ki poteka samo zaradi praznih glav kupcev. Ob tem pa še odlično ohišje, fantastičen dizajn, pa še na 5" zaslon niso šli. Tako da telefon praktično enake površine kot recimo S3, med tem, ko bo S4 zagotovo večji. S tem, da imam sam 190cm v višino in temu primerno velike roke in mi je S3 že na meji prijetne uporabnosti zaradi velikosti.
Tako da bravo HTC.
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
khm, kja rabiš ves ta CPU power za vsakdan??
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
HTC iPhone? Če je že prej Apple tožil Samsunga zaradi domnevne podobnosti, potem tega telefona sploh na policah ne bomo videli
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Vse našteto drži, samo več v čem je finta? Da za nič od naštetega ne špekulirajo pri novem S4. Recimo za kamero se je za Lumio 920 in tudi tole HTCjevo že veliko prej govorilo, da razvijao nov princip (dobro prvi pri Noki je bil tisti fail od telefona PureView 808, kjer je samo kamera odlična ostalo pa za bruhat). Pri Samsungu se pa pač špekulira samo boostan čipovje špekulira. No saj itak so zgolj špekulacije, to drži. Ampak glede na njihov trend in abnormalno dobro prodajo v preteklopsti, dovmim, da bodo v celoti spreminjali filozofijo (vedno večji zaslon, plastično ohišje, vedno več pikslov in cela armada uporabnih svojih aplikacij in dodelan touchvwiz). In se znajo s tem to leto malce opeči. Bomo videli kaj bojo ven vrgli ampak sem pa skoraj prepričan, da bo šlo zgolj za S3 z večjim zaslonom polne HD resolucije in nabritim novim čipom. Torej pod črto, nič novega
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Drugače me pa zanima, kje ima tole čudo antene?