HTC One event 2013

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Zato, da so črte na benchmark grafih daljše. In potem dodaš še večji zaslon, da lahko vso to dolžino prikažeš
grin1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
huda mašina, a crysis 3 dela gor? (khm, kja rabiš ves ta CPU power za vsakdan??)

Kolega jebeš v glavo, ker ima samo lanski model.
cheer.gif

Drugega se res ne upam spomnit.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ccc, sploh nimata pojma... To je zato, da se nam uresničijo dolgoletne sanje imet Full HD ekran na telefonu! Sedaj je človeštvo doseglo svoje cilje, lakota je odpravljena, bolezni izkoreninjene...
cheer.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Par let nazaj smo se pa kregali a na 50" tvju vidiš razliko med HD Ready in Full HD.
grin1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.

Hm Samsungu to leto res ne bo tako lahko. Konkurenca se je konkretno zbudila iz spanca. Že Xperia Z je res konkretna zadeva, sedaj je močno udaril še HTC, Nokia z Lumio 920...Če bo Samsung posregel samo z močnejšimi čipi in večjim zaslonom potem ne vem, če bodo rezultati tako dobri kot v preteklih obdobjih. Namreč vsi so konkretno spremenili bodisi kamere, ohišja in podobno, čipovje imajo pa itak vsi praktično enako. Upam, da ima Samsung tudi kakšnega aduta v rokavu, čeprav si niti predstavljati ne morem kaj bi to sploh lahko bilo glede na trenutno konkurenco.
Mi pa tale One deluje fantastično. Končno večji senzor ter za piko na i še mnogo manjšo gostoto pikslov, bravo. Končno konec MP vojne, ki poteka samo zaradi praznih glav kupcev. Ob tem pa še odlično ohišje, fantastičen dizajn, pa še na 5" zaslon niso šli. Tako da telefon praktično enake površine kot recimo S3, med tem, ko bo S4 zagotovo večji. S tem, da imam sam 190cm v višino in temu primerno velike roke in mi je S3 že na meji prijetne uporabnosti zaradi velikosti.
Tako da bravo HTC.
cheer.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Ampak ta 4mpix senzor zajema popolnoma isto količino svetlobe, kot če bi bilo na enaki površini senzorja 12mpix? Ker senzor sam ni nekaj zelo velik..
Pri enaki površini senzorja je bolje imeti 4MP, ker:
- manj elektronskega šuma zaradi vpliva sosednih pixlov
- manj neizkoriščenega prostora, ki je med pixli
- večji pixli lahko bolj točno "povejo" kakšna je barva ki jo "vidijo", ker nanje pade več fotonov
- 3x manj zajetih točk pomeni tudi, da ima procesor 3x manj podatkov za obdelat posledično lahko hitreje zaporedoma zajema fotke in tudi (zelo verjetno) hitreje fokusira

Moje mnenje je itak, da vse kar je več kot 1920x1080 (FullHD) torej 2MP je v telefonih povsem nesmiselno, ker nikoli ne rabiš večje resolucije.

Moj nekdanji telefon SE W800 je delal super slikce, pa čeprav je imel le 2MP. Ne rečem, da ne dela tudi trenutna Omnia HD dobrih slik, ampak vseeno...tisti telefonček je imel res super kamero, za tisti čas verjetno da najboljšo in po mojem prekaša marsikatero kamero, ki je sedaj na tržišču...oz. tako bom rekel....če bi kaj posodobili tisto kamero bi bila verjetno še danes konkurenčna. Isti fotoaparat je imel K750. Je pa vmes kvaliteta kamer pri SE padla, ne vem pa zakaj. Bi bilo dobro, da bi kak proizvajalec naredil telefon, ki bi imel "le" 2MP kamero...lahko bi probali. Isti telefon le en bi imel 2MP kamero, drugi pa recimo 12 ali 13 MP. Me prav zanima kakšna razlika bi bila in kaj bi folk bolj kupoval.
smile-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
ksz.

Hm Samsungu to leto res ne bo tako lahko. Konkurenca se je konkretno zbudila iz spanca. Že Xperia Z je res konkretna zadeva, sedaj je močno udaril še HTC, Nokia z Lumio 920...Če bo Samsung posregel samo z močnejšimi čipi in večjim zaslonom potem ne vem, če bodo rezultati tako dobri kot v preteklih obdobjih. Namreč vsi so konkretno spremenili bodisi kamere, ohišja in podobno, čipovje imajo pa itak vsi praktično enako. Upam, da ima Samsung tudi kakšnega aduta v rokavu, čeprav si niti predstavljati ne morem kaj bi to sploh lahko bilo glede na trenutno konkurenco.
Mi pa tale One deluje fantastično. Končno večji senzor ter za piko na i še mnogo manjšo gostoto pikslov, bravo. Končno konec MP vojne, ki poteka samo zaradi praznih glav kupcev. Ob tem pa še odlično ohišje, fantastičen dizajn, pa še na 5" zaslon niso šli. Tako da telefon praktično enake površine kot recimo S3, med tem, ko bo S4 zagotovo večji. S tem, da imam sam 190cm v višino in temu primerno velike roke in mi je S3 že na meji prijetne uporabnosti zaradi velikosti.
Tako da bravo HTC.
cheer.gif

Upogljiv zaslon? To bi mogoče lahko bila kaka prednost. Drugo pa: boljša kamera (kamera, ki ima večji senzor, pa mogoče "le" 5MP ali pa samo 2MP, da bi delal telefon boljše fotke od drugih), ohišje bi lahko recimo dali v aluminij (ampak to pomeni dražji telefon, čeprav bi lahko bile cene nižje). Bo zanimivo čez slab mesec, ko bo imel Samsung event (baje da 15.3. v ZDA nekje bodo predstavili S4).
Bomo videli.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Bi bilo dobro, da bi kak proizvajalec naredil telefon, ki bi imel "le" 2MP kamero...lahko bi probali. Isti telefon le en bi imel 2MP kamero, drugi pa recimo 12 ali 13 MP. Me prav zanima kakšna razlika bi bila in kaj bi folk bolj kupoval.
smile-1.gif
Bolj bi se sigurno prodajal tisti s 13MP, ker uporabnikov, ki vedo da pri MP je manj boljše je imho manj kot 1%.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Vse našteto drži, samo več v čem je finta? Da za nič od naštetega ne špekulirajo pri novem S4. Recimo za kamero se je za Lumio 920 in tudi tole HTCjevo že veliko prej govorilo, da razvijao nov princip (dobro prvi pri Noki je bil tisti fail od telefona PureView 808, kjer je samo kamera odlična ostalo pa za bruhat). Pri Samsungu se pa pač špekulira samo boostan čipovje špekulira. No saj itak so zgolj špekulacije, to drži. Ampak glede na njihov trend in abnormalno dobro prodajo v preteklopsti, dovmim, da bodo v celoti spreminjali filozofijo (vedno večji zaslon, plastično ohišje, vedno več pikslov in cela armada uporabnih svojih aplikacij in dodelan touchvwiz). In se znajo s tem to leto malce opeči. Bomo videli kaj bojo ven vrgli ampak sem pa skoraj prepričan, da bo šlo zgolj za S3 z večjim zaslonom polne HD resolucije in nabritim novim čipom. Torej pod črto, nič novega
evil.gif

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
ksz.

Tako da bravo HTC.
cheer.gif

Tudi lani je bil HTC One X zelo dober telefon, po mnenju nekaterih (tudi Engadgeta) celo boljši od S3, pa HTCju ni ravno uspelo pri prodaji, saj je samsung imel veliko boljši marketing (pri nas sicer ni bilo toliko, v Ameriki pa je baje bil vsak drugi plakat od S3).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj tudi pri nas ima marketing pravzaprav samo Samsung. Če gledam samo koliko ljudi ima S3, pa nimajo za kruh
crazy1.gif
Pa ljudi, ki je odštevalo dneve do konca vezave, da so lahko kupili S3...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ahja.Verjetno malo pretiravaš, ampak nekaj je na tem ja.Iphone je pa še nekaj dražji... Sploh pa LCD proti Amoled. Milina
smile-1.gif
Ne gre brez hard reseta, s tem pa mi gre muzika, moviji... vglavnem pri meni prek 10GB podatkov, ki bi sicer lahko vedno bli gor, ker nimajo nobenega vpliva na OS.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
HTC iPhone? Če je že prej Apple tožil Samsunga zaradi domnevne podobnosti, potem tega telefona sploh na policah ne bomo videli
crazy1.gif

HTC in Apple imata podpisan sporazum za medsebojno uporabo patentov.

Drugače me pa zanima, kje ima tole čudo antene?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Vse našteto drži, samo več v čem je finta? Da za nič od naštetega ne špekulirajo pri novem S4. Recimo za kamero se je za Lumio 920 in tudi tole HTCjevo že veliko prej govorilo, da razvijao nov princip (dobro prvi pri Noki je bil tisti fail od telefona PureView 808, kjer je samo kamera odlična ostalo pa za bruhat). Pri Samsungu se pa pač špekulira samo boostan čipovje špekulira. No saj itak so zgolj špekulacije, to drži. Ampak glede na njihov trend in abnormalno dobro prodajo v preteklopsti, dovmim, da bodo v celoti spreminjali filozofijo (vedno večji zaslon, plastično ohišje, vedno več pikslov in cela armada uporabnih svojih aplikacij in dodelan touchvwiz). In se znajo s tem to leto malce opeči. Bomo videli kaj bojo ven vrgli ampak sem pa skoraj prepričan, da bo šlo zgolj za S3 z večjim zaslonom polne HD resolucije in nabritim novim čipom. Torej pod črto, nič novega
evil.gif

Špekulacije so, ampak izgleda, da Samsungu trenutno uspeva zadrževati vse skupaj znotraj podjetja in ni nobenih "leakov".
Kamera bo baje 13MP, pa tudi zaslonka ter senzor naj bi bila boljša kot pri SGS3. Bomo vidli kaj bodo marca povedali.
smile-1.gif
Aja, pa naj bi morda bila celo ta novost, da bi lahko z gestami upravljal telefon (da se ga ne bi dotikal, če imaš recimo umazane roke ali kaj podobnega in še par dobrot, kot so bile pri S3 tisto s senzorjem, ko ne gledaš zaslona, da se vgasne in podobno).
Jaz upam na kak upogljiv zaslon, da ko boš dobil SMS da ti ga prikazalo brez da boš moral telefon dat ven, ali pa da ti bo pokazalo neodgovorjene klice itd itd. Ne vem, bomo videli kaj bo čez slab mesec.
smile-1.gif

@futuristic; ja to pa sigurno, ampak kaj hočeš. Je pa tudi res, da kar nekaj ljudi raje počaka malo in se ne takoj zažene v nakup telefona pa počaka kake teste, pa potem vidi kaj je s telefonom, je ok, ali ne. Ali ga kupim prvi dan ali ga kupim čez en mesec je meni osebno ista, če je pa komu pomembno, da ga ima prvi dan in da je prvi z njim, potem ok, meni to ni pomembno.

Aja...kar se tiče tega HTC One: Telefon izgleda res super! Predvsem mi je všeč to, da so dali zvočnike spredaj, čeprav imam raje, da bi bili na vrhu in spodaj, kot je to pri omnii HD. Kar sem prebral o telefonu ga hvalijo. Bomo videli kakšna bo kaj prodaja.
smile-1.gif

@doto; verjetno da na zunanji strani, tako kot ima iPhone. Predvidevam no.