HTC Mozart

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Iz izkušenj ti predlagam, da poiščeš mnenja na katerem drugem forumu.
Razen nekaj nostalgikov, ki prehajamo iz WM6 na WP7, so na tem forumu oboževalci in zagovorniki Androida. Samo in edino Android je omembe vreden operacijski sistem. V to te bodo prepričevali 24ur dnevno, in ne bodo izbirali sredstev. Torej, ali po mnenje na drug forum, ali pa si omisli - oh in sploh in edini pravi - Android aparat !

LP

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Hvala za mnenje. Sem imel Androida pa nikoli več. Windows telefon bi imel prvič in mi je funkcionalno zelo všeč.

Imaš pa prav glede foruma, če nisi pravi, nisi alter.si Tudi na vseh drugih področjih je isto.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Hja... sam sem (bil) dolgoleten windows mobile (še CE) uporabnik. Prek dlančnikov, do telefonov (qtek->HTCji->Samsung)...
Sedaj sem že nekaj časa na Androidu in mi res sede. To je zgolj moje osebno mnenje.
Pri WP7 me motijo naslednje omejitve:

* No system-wide file manager
* No Bluetooth file transfers
* No USB mass storage mode
* Limited third-party apps availability
* No Flash (nor Silverlight) support in the browser
* Too dependent on Zune software for file management and syncing
* No video calls
* New ringtones available only through the Marketplace
* Music player lacks equalizer presets
* No multitasking
* No copy/paste
* No DivX/XviD video support (automatic transcoding provided by Zune software) - ZA TA SUPPORT MI JE VSEENO
* No sign of free Bing maps Navigation so far - MI JE VSEENO
* No internet tethering support
* No handwriting recognition support

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
res te to moti ali si to od kje skopiral ? uporabniska izkusnja ha?

Seveda sem skopiral, kaj me ne moti sem dopisal. Pa dajte no, vsi WM do sedaj so omogočal večino stvari, ki jih WP danes ne.

Step back! Kakorkoli se vzame...

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Imam tocno omenjeni telefon. Prej sem imela telefon z win 6.0 in kasneje win 6.5. Ni primerljivo sploh in nikakor ni step back
smile-1.gif
. Men osebno je tut android kul in me je navdusu, komi cakam da vidm trojko na tabletih, ampak na telefonih je pa definitivno prevec graficen.. wp7 je lepo minimalisticen in to je prihodnost za telefone imho. Pluvajo pa itak vecinoma tisti, ki ga se niso mel moznosti dobr probat, so fanaticni fani konkurence al pa radi tweekajo.

Uporabniska izkusnja je odlicna, nicesar od zgoraj nastetega ne pogresam.
- File managerja ne rabim vec, pa sem ga na prejsnjih dveh telefonih nonstop uporabljala.
- Silverlight oblubljajo v prihajajocist updejtih, flash je itak ze passe
- Copy/paste pride v naslednjem updejtu
- Equalizer s preseti je (preko app Sound enhancer) in potem velja za audio output katerekoli app
- Handwriting? a se hecate? kako bos s prstom to pocel?
smile-1.gif

Super se povoha s hotmailom (itak) in googlom (tuki so me lepo presenetl). Men je top telefon in bi definitivno kupila se enkrat.

Lp, M

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kako to da kar naenkrat več ne potrebuješ file managerja? Kako pa upravljaš z datotekami?

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Ker so v novem OSu datoteke takoj dostopne ko odpres aplikacijo za njih. V prejsnjih verzijah jih je blo komplicirano odpirat preko programa, najprej si zalaufal program, potem si moral iti na menu > file > open, potem si mogel pa se prebrskati do datoteke.
Tukaj ti pa takoj ko odpres aplikacijo za npr. slike le te razdeli v skupine - all, date, favourites. Enako velja za office datoteke, glasbo, pdfje,... Uglavnm tut ce bi biu file manager, hitreje najdes preko aplikacije kot pa preko file managerja. Problem nastane le, ce ne ves kaj isces
grin1.gif

Lp, M

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
49
6
8
Citat:
Uporabnik Matejka pravi:
Imam tocno omenjeni telefon. Prej sem imela telefon z win 6.0 in kasneje win 6.5. Ni primerljivo sploh in nikakor ni step back
smile-1.gif
. Men osebno je tut android kul in me je navdusu, komi cakam da vidm trojko na tabletih, ampak na telefonih je pa definitivno prevec graficen.. wp7 je lepo minimalisticen in to je prihodnost za telefone imho. Pluvajo pa itak vecinoma tisti, ki ga se niso mel moznosti dobr probat, so fanaticni fani konkurence al pa radi tweekajo.

Uporabniska izkusnja je odlicna, nicesar od zgoraj nastetega ne pogresam.
- File managerja ne rabim vec, pa sem ga na prejsnjih dveh telefonih nonstop uporabljala.
- Silverlight oblubljajo v prihajajocist updejtih, flash je itak ze passe
- Copy/paste pride v naslednjem updejtu
- Equalizer s preseti je (preko app Sound enhancer) in potem velja za audio output katerekoli app
- Handwriting? a se hecate? kako bos s prstom to pocel?
smile-1.gif

Super se povoha s hotmailom (itak) in googlom (tuki so me lepo presenetl). Men je top telefon in bi definitivno kupila se enkrat.

Lp, M

Tudi jaz se v glavnem strinjam z napisanim, čeprav me je po prvih dnevih uporabe WP7 večkrat prijelo, da bi telefon vrgel v steno. Po nekaj mesecih uporabe, ti pa ta vmesnik kar zleze pod kožo in včasih prav z nasmehom gledam kolege z Androidom, ki imajo mljavžent ikonc nametanih na zaslonih, uporabljajo pa jih nič kaj več kot jaz.

Vseeno pa je nekaj stvari na WP7, za katere prav ne veš, kaj bi si mislil....ali so pri MS res tako nesposobni (kar verjetno niso) ali so na trg poslali nek polizdelek ali pa kaj tretjega.

mp3 kot zvonenje...na aparatu imaš mp3 datoteke...halo, OS je prišel ven konec leta 2010, a je to res tak problem naredit
confused-1.gif

Silverlight...vse aplikacije za WP7 so narejene v Silverlightu (razen iger seveda), znotraj browserja pa SL ne dela
13.gif
Zdaj Flash lahko da je/bo passe, ampak trenutno je daleč več RIA web strani narejenih v Flashu kot pa v SL, tako da Flash podpora tudi ne bi škodila.

Tethering...se pravi uporaba telefona kot modema...vsaj zame zadeva, ki je včasih mega uporabna...WP7 telefoni je žal ne podpirajo.

Development...kaj za boga so tu mislili pri MS mi ni jasno. Za deploy aplikacije (ki si jo seveda napisal sam in bi jo rad imel tudi na telefonu) potrebuješ telefon, ki je odklenjen za razvoj. Telefon lahko odkleneš tako, da se registriraš na App Hubu. Pustimo ob strani, da moraš plačati letno članarino...registrirajo se lahko samo prebivalci držav, ki so na spisku. Slo seveda na tem spisku ni.
bonk.gif

Zanimivo pa je to, da za večino teh problemov obstajajo hacki in tweeki (razen za SL znotraj browserja), kar meni še bolj smrdi po nekem polizdelku MSa.
Je pa res, da se tukaj meni potem smejijo kolegi z Androidom, ker rabim hekat svoj telefon, da si nastavim mp3 melodijo za zvonenje...leta 2011
d055.gif