Sem imel prej skoraj eno leto Nokio N97, zdaj imam HTC Desire...Zame je bil ta prehod kot, prehod med nočjo in dnem, v prid HTC Desier. Aparat dejansko opravlja tiste funkcije za katere je narejen, vse dela brez zatikanja, odlična odzivnost zaslona, kot je že nekdo omenil, fotoaparat dela veliko boljše slike kot na n97, saj je le ta imela flash lučko tako nerodno postavljeno da se je na slikah po temi pojavila motnja in je bilo pol slike presvetle in preblede, pol pa pretemne.
Ker sam veliko časa preživim s telefonom na internetu in emailu, je Desire točno to kar rabim. Na N97 nisem mogel nastaviti, da mi sam preverja emaile, izkušna na internetu pa se je izboljšala šele z Opero Mobile 10.
Je pa res da mi je baterija na n97 držala do 4 dni, pri HTC-ju pa tam nekje 2, včasih ampak redko, do 3 dni. Odvisno koliko imam sam aparat v rokah. Kar se pa tiče UMTS signala, še nisem zaznal nobenih težal s sprejemom, saj imam 95% časa UMTS signal, tudi po zgradbah, oz. bo raje tako rekel, tam kjer je Nokia imela UMTS signal ga ima tudi HTC in obratno. Mi je pa glede antene pri htcju všeč to, da ko aparat vzamem v roke signal ne pade na polovico sprejema. To se mi je namreč dogajalo pro nokiji, saj ima tako butasto postavljeno anteno, ko aparat primeš v roko, sploh če imaš malo večje šape, polovica signala kar izgine :S vsaj meni se je tako dogajalo