HTC Desire vs. Nokia N97

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravljeni

Odpravljam se po nov telefon, pa se nekako ne morem odločiti med tema dveha telefonoma.
Prosil bi za vašo pomoč. Prosim če lahko svoje nasvete malo argumentirate.

Hvala

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
to ni vprašanje desire vs n97, ampak android vs symbian. kje pa stoji symbian v primerjavi z androidom, pa je jasno. tam nekje v srednjem veku

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
to ni vprašanje desire vs n97, ampak android vs symbian. kje pa stoji symbian v primerjavi z androidom, pa je jasno. tam nekje v srednjem veku
Ne gre samo za operacijske sisteme. Zanima me, zakaj bi bil po tvoje HTC boljša izbira od N97. Za Nokio vemo, da je zelo zmogljiv telefon, kateremu skoraj nič ne manjka.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
tako nokia, kot htc sta oba huda in zmogljiva stroja. tak da na koncu je stvar osebnih preferenc, oz. android vs symbian
wink-1.gif

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Prej sem imel N97 in mi je pri Desire
bolj všeč:
- display
- bolj tekoče delovanje - ni zatikanja pri premiku iz pokončnega v ležeče (vedno prime), hitri meniji, ...
- boljša prilagodljivost
- odlična sinhronizacija z googlom - pošta, koledar, kontakti (pri N97 je potrebno preveč raznih programov in nastavitev da sinh. dela)
- dela dobre fotografije (pri N97 sem imel prevečkrat motne slike)
- GPS lovi bolje

manj všeč:
- B A T E R I J A
- slabše lovi UMTS signal
- budilka se ne zažene, če je aparat ugasnjen
- v naših trgovinah ni dodatne opreme, kot jo je za Nokio!

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Prej sem imel N97 in mi je pri Desire
bolj všeč:
- display
- bolj tekoče delovanje - ni zatikanja pri premiku iz pokončnega v ležeče (vedno prime), hitri meniji, ...
- boljša prilagodljivost
- odlična sinhronizacija z googlom - pošta, koledar, kontakti (pri N97 je potrebno preveč raznih programov in nastavitev da sinh. dela)
- dela dobre fotografije (pri N97 sem imel prevečkrat motne slike)
- GPS lovi bolje

manj všeč:
- B A T E R I J A
- slabše lovi UMTS signal
- budilka se ne zažene, če je aparat ugasnjen
- v naših trgovinah ni dodatne opreme, kot jo je za Nokio!
Praviš da je boljša sinhronizacija. To mi je zelo pomembno.
Kako pa sinhroniziraš z Outlookom? A obstaja kakšen prograček kot Nokia Ovi..

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Sem imel prej skoraj eno leto Nokio N97, zdaj imam HTC Desire...Zame je bil ta prehod kot, prehod med nočjo in dnem, v prid HTC Desier. Aparat dejansko opravlja tiste funkcije za katere je narejen, vse dela brez zatikanja, odlična odzivnost zaslona, kot je že nekdo omenil, fotoaparat dela veliko boljše slike kot na n97, saj je le ta imela flash lučko tako nerodno postavljeno da se je na slikah po temi pojavila motnja in je bilo pol slike presvetle in preblede, pol pa pretemne.

Ker sam veliko časa preživim s telefonom na internetu in emailu, je Desire točno to kar rabim. Na N97 nisem mogel nastaviti, da mi sam preverja emaile, izkušna na internetu pa se je izboljšala šele z Opero Mobile 10.

Je pa res da mi je baterija na n97 držala do 4 dni, pri HTC-ju pa tam nekje 2, včasih ampak redko, do 3 dni. Odvisno koliko imam sam aparat v rokah. Kar se pa tiče UMTS signala, še nisem zaznal nobenih težal s sprejemom, saj imam 95% časa UMTS signal, tudi po zgradbah, oz. bo raje tako rekel, tam kjer je Nokia imela UMTS signal ga ima tudi HTC in obratno. Mi je pa glede antene pri htcju všeč to, da ko aparat vzamem v roke signal ne pade na polovico sprejema. To se mi je namreč dogajalo pro nokiji, saj ima tako butasto postavljeno anteno, ko aparat primeš v roko, sploh če imaš malo večje šape, polovica signala kar izgine :S vsaj meni se je tako dogajalo

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Aha vidim, da ste z HTC.-jem kar zadovoljni.
Jaz prvenstveno telefon potrebujem (zraven klicanja) za koledar, internet, maile in predvsem sinhronizacijo z Outookom. Kako se sinhronizira z Outlookom?
Kako kaj delujejo opomniki na koledarju?

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Aha vidim, da ste z HTC.-jem kar zadovoljni.
Jaz prvenstveno telefon potrebujem (zraven klicanja) za koledar, internet, maile in predvsem sinhronizacijo z Outookom. Kako se sinhronizira z Outlookom?
Kako kaj delujejo opomniki na koledarju?

Za sinhronizacijo z outlookom in glede opomnikov pa ti bo moral povedati nekdo drug, ker sam tega še nisem probal. Sem si pa naložil uradni program HTC Sync, ki sinhronizira stvari z outlookom.