Hrvati vračajo udarec

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
vinjete bi mogl prodat takoj ko pridejo na mejo. boš kupu? ne? vozi nazaj. in pol nej iščejo poti okol slovenije

smith

Pripravnik
18. avg 2007
445
0
16
najbolše pa da kar 5m zid postavmo na meje pa je, a ne?!
bonk.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
koga briga to. uničeval bi naše ceste, ne bi plačal. koga brigajo vsi turisti ki gredo PREKO slovenije na hrvaško in pri nas NIČ ne kupijo.
bonk.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Kje pa lahko kaj kupijo, na AC, nimamo dobro razvite trgovine. Dolgočasno potovanje.
Bi tudi Jodlarji lahko enako rekli za nas, ko smo v tranzitu v Nemčijo?

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
mi = južni? ker mi ne hodimo vsak dan v njemačko, ampak uni iz bosne. sploh se pa v avstriji plača vinjete, pri nas pa uničujejo ceste, plačajo pa zelo zelo malo. in ko bodo hrčki vozil po stranskih cestah in jih uničeval, jih bomo mi bedaki plačeval.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
ksz
Pri nas stane letna vinjeta 55€. Naj nekdo potrdi, če res drži trditev v Slovenskih Novicah, da stane cestnina od ZG do Splita in nazaj 50€. Če to drži, ne vem kdo je tukaj lopov, mi ali rvati.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
ksz
Pri nas stane letna vinjeta 55€. Naj nekdo potrdi, če res drži trditev v Slovenskih Novicah, da stane cestnina od ZG do Splita in nazaj 50€. Če to drži, ne vem kdo je tukaj lopov, mi ali rvati.

Na njihovem kalkulatorju cestnine sem preračunal, da pride vožnja po avtocesti od Krapine do Splita (Vučevica) 161 kun kar je okol 21.5€. Res da prevoziš 420 km ampak te povratna pride 43€ kar je že skor tok kot naša celoletna vinjeta. Sicer, če bi bil jaz v njihovem položaju in bi se peljal iz Zagreba v Gradz parkrat na let, bi se lepo pelu po stari cest in nevem kaj jokajo zarad vinjet, če pa v isti sapi govorijo, da je Slovenija tok mejhna.

shift

Guru
20. jul 2007
9.898
2.284
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
ksz

kolk že pri nas pride cestnina za isto kilometrov.
čudno da še nihče ni omenil nemčije kjer so AC res na nivoju pa nobene vinjete ali cestnine pa mislim da se jim veliko bolj uničuje ceste kot nam

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Evo...bil v Salzburgu ta teden, izračun stroškov za AC:
- karavanke: 6,5 € x 2
- nek drug predor: 9,5 € x 2
- 10 dnevna vinjeta: 7,6 €

Skupaj 39,6 € za en dan. Koliko že stane pol-letna slo. vinjeta?

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Sem že zdavnaj izjavil in še vedno sem istega mnenja : vinjete so čisti kiks in nekaj posiljenega.
Kaj pa je avtocesta drugačna od ostalih cest, ki morajo biti enako vzdrževane in varne ?

Lepo bi dvignili za nas cestarino za tistih 50 Ejev, za tranzit preko Slo pa bi ostale cestninske postaje ob mejah, kjer bi tujci pač plačali nadomestilo za obrabo cest.

Penzionisti bi bili tiho, ko skozi nergajo, da morajo sedaj za dvakratni letni pregled prostate v Ljubljani plačati kar celoletno vinjeto, meni pa tudi ne bi bilo treba gledati te prekl. nalepke na vetrobranskem steklu, pa še avstrijske zraven !
Če si bodo vinjeto izmislili še italjani in nemci, bom pa moral na avto itak montirati periskop, da bom lahko sploh še kaj ven videl
stupid-1.gif
!

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Nauk stripa je : Povprečen Hrvat lepi nalepko med vožnjo, pri tem ovira voznika motornega vozila. To počne od Gruškovja do Spielfilda.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:
Kaj pa je avtocesta drugačna od ostalih cest, ki morajo biti enako vzdrževane in varne ?

Višji standard storitev. V večini držav se za ta standard plačuje cestnina, ponekod pa preko bencina (recimo Nemčija, Nizozemska, Anglija ...)

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Sem že zdavnaj izjavil in še vedno sem istega mnenja : vinjete so čisti kiks in nekaj posiljenega.

Ma to se ve da so te vinjete predvolilno darilo tistim, ki se vsako dnevno vozijo po avtocesti na delovno mesto in teh ni malo. Ko sm gledu po TV, kako so eni govoril, da plačujejo na leto tud do 2k€, zdej bojo pa sam 50€...
crazy1.gif
To je kar 40× manj. In če je takšnih npr. 10k (verjetno še dost več). Nevem kje bomo prnesl notr ta primankljaj. To se mi zdi isto kokr da bi pred volitvam davke znišu. Ja sej ljudje bi bli navdušeni ampak kako bi pa to dolgoročno vplival na proračun Slovenije...

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:

Ma to se ve da so te vinjete predvolilno darilo tistim, ki se vsako dnevno vozijo po avtocesti na delovno mesto in teh ni malo. Ko sm gledu po TV, kako so eni govoril, da plačujejo na leto tud do 2k€, zdej bojo pa sam 50€...
crazy1.gif
To je kar 40× manj. In če je takšnih npr. 10k (verjetno še dost več). Nevem kje bomo prnesl notr ta primankljaj. To se mi zdi isto kokr da bi pred volitvam davke znišu. Ja sej ljudje bi bli navdušeni ampak kako bi pa to dolgoročno vplival na proračun Slovenije...

hja, s temi vinjetami, bodo0 bogati še bolj bogati....reveži pa bodo pokrili razliko

živela demokracija!

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Eni ste pa res revčki, če bi manj težili po Alterju in šli raje kaj delat bi si v roku enega dneva zaslužil za en celoletno vinjeto. Koliko jokate eni za teh 55€, kot da ste največji reveži v Sloveniji, prava kmečka drhal.