Hrvaška že testira LTE 800 MHz.

borelij

Pripravnik
20. feb 2008
102
17
18
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Mobitel gotovo ze testira ... pa kaksen drug tudi...

http://www.mobile.si/articles/mobitel-pripravljen-na-prihodnos.html

Majo dober PR
smile-1.gif

Če bi kaj testirali, bi morali dobiti testne frekvence na APEKu (in oni to javno objavijo). In zaenkrat testirajo samo bwa na 450MHz.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tudi ce imajo samo mikrolokacijo? Na predstavitvi LTE (LTE RoadShow), ki je bila v hotelu Austria Trend Hotel (Domina Grand Media) za Bezigradom.... so iz podjetja Nokia Siemens postavili testno LTE opremo ... Predstavitev je bila 10.11.2009 ... In takrat so imeli menda postavljeno testno LTE bazno postajo oz. celico ...

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Pokaži dejstva, prosim te.

1) osebo, ki ima kakršnokoli omejitev več kot 1 leto (in osebo, ki jo ima zaradi mene!)
Dovolj je , da pogledaš moj profil in boš ugotovil, da je omejitev že več kot eno leto pa vam nobeden ni jokal, vi pa jokate vsakič.

2) Mojo plačilko, ki pravzaprav niti ne igra vloge
Mislim, da je to tvoja osebna stvar, vendar lahko si tudi mehanik, pa to ni ovira za sponzoriranje iz strani Simobil-a ali Mobitel-a in skozi tvoje poste na forumu ni težko to ugotoviti, evo ti tipični skorajšnji svež primer;

Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
@Dekster: Akcija je bila v načrtu, preden je Tušmobil karkoli predstavil, tako da ...

Od kdaj neodvisni moderator ve kakšni so plani operaterja
sprasujem se.gif

3) Pokaži moj subjektiven odnos
Blokirali ste par tem, kjerkoli jo je slabše v argumetih odnesel Simobil, pravtako Mobitel, začni iskati od cca 10 strani naprej. To so bile samostojne teme, pa ste jih zaklenili, da gredo lepo v pozabo, v isti sapi pa so vas polna usta, kako naj odpremo svojo temu ter pišemo. Tipičen primer, zaklenjeno brez razlage KLIK očitno je mobitelovemu zaposlenemu zmanjkalo argumentov, pa se je mogel mal zjokat in zagrozil moderarorju, zaradi negativnega konteksa po njegovem delodajalcu in še imamo takšne primere

4) Pokaži, kje ne spoštujem mnenja uporabnikov (ko je le-to objektivno in argumentirano)
Spoštuješ, spoštuješ, samo vprašanje je čigave, preberi si še enkrat post višje?

5) koliko ljudi je bilo z moje strani sankcioniranih in še huje, enega, ki je bil?
Kako pa naj to vem? Groziš konstantno, očitno prepuščaš drugim, da izvedejo blokade, namesto tebe

Se strinjava?

Tema je res zašla v off topic, vendar če omejujete uporabnika nemorete drugega niti pričakovati, še manj pa da vas bo spoštoval.
Kar se mene tiče je ta off topic končan.

------------------------
Citat:
Uporabnik borelij pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Mobitel gotovo ze testira ... pa kaksen drug tudi...

http://www.mobile.si/articles/mobitel-pripravljen-na-prihodnos.html

Majo dober PR
smile-1.gif

Če bi kaj testirali, bi morali dobiti testne frekvence na APEKu (in oni to javno objavijo). In zaenkrat testirajo samo bwa na 450MHz.

Kot prvo niso nadgradili svojega omrežja v celoti na release 7, ki je eden izmed bistvenih pogojev za dosego HSPA+ v polnem pomenu besede, kaj pa šele relase 8, 9, ki so nekako podlaga za LTE.

Ampak važno, da obveščajo javnost o 3Gp-jih, realno prikazovanje časa porabe brez zamikov pa je dovolj zgovoren podatek, kakšno arhitekturo kateri operater poseduje in česa si sploh lahko v prihodnosti še nadeja uporabnik.
Toliko v vednost, da se razčistijo določene stvari, kajti očitno stavijo na nevednost ljudi in slehernih uporabnikov, zakaj je dobro preplačevati pakete. Sicer pa na Hrvaškem imajo tudi Wi-Max, ki je direktna konkurenca mobilnim operaterjem in njihovi tehnologiji, zato tudi hitijo mobilni operaterji na Hrvaškem s čimprejšnjo vpeljavo LTe-ja, pri nas se je Telekom Slovenije, zaradi Mobitel-a potrudil skenslat to tehnologijo v Sloveniji.

Lp.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Wi-max nikakor ni konkurenca obstoječim mobilnim tehnologijam ampak le kot dopolnilo. Pa glede na tvoje "poznavanje" arhitekture omrežja (predvidevam, da ciljaš na m@), me zanima, če se mogoče poznava?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
1) Govoril si o meni, da sem jaz koga blokiral ali kaj spreminjal. Torej, kje?
2) Ta post dokazuje, da poznam stvar nekoliko globlje in nič več.
smile-1.gif

3) Zopet, kdo jih je? In kje vidiš "brez razloga"?
4) Razlogi, ki jih imam so več kot očitni, razloženi tudi uporabnikom.
5) Potem zopet ne veš nič?

Saj vem, da verjetno od tebe ni pričakovati argumentiranega mnenja, pa vendar sem pričakoval več ...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Samo malo, a nim mal mim testirat LTE in zganjat ne vem kaj, dokler standard no 100% zabetoniran. Trenutno še vsak nekaj po svoje paca.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Wi-max nikakor ni konkurenca obstoječim mobilnim tehnologijam ampak le kot dopolnilo. Pa glede na tvoje "poznavanje" arhitekture omrežja (predvidevam, da ciljaš na m@), me zanima, če se mogoče poznava?

Morda se tudi poznava, you never know
grin1.gif
,

Lp.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
In tu jamra tečnoba, ki vedno in povsod reklamira Tušmobil, tudi takrat, ko teče beseda o povsem drugih stvareh.
bonk.gif

Jaz tudi ne vem zakaj tolko lobirajo s tem Tušmobilom tu po forumu... Meni se je zasral večinoma samo zaradi teh lobiranj,
drugače pa mi ima že ime negativen prizvok (kot npr. je mel Daewoo ponekod kot sem bral).

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
U središtu Zagrebu Vipnet je danas održao prezentaciju na kojoj je demonstrirana LTE tehnologija na frekvenciji od 800 MHz. Riječ je o dijelu spektra koji je oslobođen prestankom emitiranja analognog TV signala u Hrvatskoj, odnosno o takozvanoj “digitalnoj dividendi”. Upravo je taj dio spektra najpogodniji za podizanje 4G mreže, obzirom da signal na nižim frekvencijama ima veæu prodornost i domet.

Prezentacija koju je upriličio Vipnet održana je na LTE baznoj stanici postavljenoj na Žitnjaku (gdje se nalazi i središte tvrtke), a dobavljač opreme bio je Huawei, tvrtka koja se agilnošæu i pouzdanošæu sve više profilira kao svjetski lider kada je u pitanju nadolazeæi 4G standard. Jedna jedina bazna stanica postavljena na Žitnjaku bila je dovoljna za javljanje videolinkom iz automobila koji se kretao na cesti udaljenoj 15-ak kolimetara od te točke, što svjedoči kako je 800 MHz dovoljno “prodorna” frekvencija za izgradnju mreže kojom æe se i u ruralnim područjima moæi dobiti brzina mobilnog interneta koju nudi LTE (oko 150 Mbpsa u downlinku i 50 Mbpsa u uplinku).

Prijem videosignala emitiranog sa Žitnjaka održavao se preko Dual Carrier HSDPA tehnologije u samom središtu Zagreba (u Gajevoj ulici). Riječ je o tehnologiji “dupliciranja” HSPA+ signala koja stoga omoguæuje brzine downloada od 42 Mbpsa (dakle dvostruko od 21 Mbpsa, što nudi HSPA+), kojom je pokriven dio Zagreba, Rijeke, Splita i Osijeka. U Vip cetrima veæ se mogu kupiti USB modemi koji podržavaju DC-HSDPA brzinu, a demonstraciju ove tehnologije možete doživjeti i sami tijekom nadolazeæeg vikenda u Zagrebu, u Vip centrima u Gajevoj ulici, Areni i City Centru One.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Radovede sem koliko uporabnikom na eni celici omogoca take prenose ena in druga omenjena tehnologija ...