Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
zakaj pa ne bi govoril slovensko? A oni govorijo po naše, ko pridejo sem? A ko greš v it, tud govoriš italijansko?
sej... izkušnenj je dost! slabih in dobrih. Sam slabe dost dlje ostanejo v spominu. Kolegu so lansko leto predrli gume na avtu, apartma jim je pred očmi podražila ena stara mama... Pa niso bili nikol neki hudi antihrvati. Pač so šli na morje, kot vsako leto.
če so hrvati omejeni in ne govorijo (ali nočejo govorit) po naše, še ni potrebe, da bi moral jaz biti enak. nekako se raje zgledujem po boljših od mene, ne pa slabših.
seveda pa moraš hrvate, tako kot vse balkance vzeti rezervo. enkrat nas je šla večja družba na večerjo v neko konobo v medulinu. v ceniku je imel ceno za 30 kun, na računu je bilo vino 40 kun. ko smo natakarja vprašali zakaj, je rekel, da mu je zmanjkalo tistega za 30 in nam je pač dal tistega za 40 kun. račun smo sicer plačali, pustili pa nismo nobene napitnine. tako je natakara profitiral 10 kun na vinu in ostal brez nekaj 10 kun napitnine. in pa strank v bodoče.