Hrvaška pred bankrotom

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:
Sej hrvatom v osnovi privoščiš, sam če malo bolje premisliš je pa narod revež. Politike majo še bl glupe kot mi (če je sploh možno), država je u k (zato se tudi razvija nacionalizem), sedaj so jim pa še vse življenske prihranke pobrali za stara leta.
Kar predstavljajte si....Meni se smilijo

Tisti, ki Hrvatom (al pa komurkoli drugemu) privošči sesutje pokojninskega sistema je rahlo moten.

Ko so pa srbske tanke spustli skozi v slovenijo, pol pa ni bil noben moten?
confused-1.gif

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Seveda so bili moteni in moteni so sedaj tudi tisti, ki so to pozabili, da so ustaši ploskali Srbom, ko so hoteli okupirat Slovenijo.

Jaz jim ne bi nič pomagal, kaj so skuhali naj pojejo.
Drugače jim pa naj Kinmod pomaga on jih ima zelo rad.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Mogoče bomo pa Slovenci deležni lepše turistične postrežbe...jst sm vedno rekla, še prosili nas bodo nej pridemo k njim na dopust...
evil.gif

To tak popenim ko je recimo Pag slovenski. Pa res največ pijejo slovenci, oni se pa obnašajo ko pras*ce!

Ok tut sam grem s frendi poleti za cel mesec dol, ker mamo v celoletnem najemu en mali apartmajček,
ampak špecerijo vozim od doma. Pa ne zato ker so oni malo dražji, ampak ker jim prašičem nedam niti kune če to
le ni potrebno. Jebeno srečo imajo da je meni Pag eno najlepših destinacij in da me tja dol vežejo 20 let stari spomini,
ko sem kot 5 letnik nabiral želvice po travi. Takrat še je bilo tam rajsko, danes je to sama komercijala, "ko ima love i jače kola od suseda",...

katastrofa! In jim nedam niti kune.

imel tolko slaibh izkušenj da lahko začnem pisat o policajih, njihovi INI, trgovinah, kafanah pa nebom fertik do ju3,...

Sej je Jelinčič dobro reko; Goveda!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ravno zaradi podobne situacije hodim tut jaz dol sicer vedno bolj poredko ampak vseeno! Zapravim minimalno možno z svojo grem raje doma kam jest kot pa doli na pizzo. Jih večkrat pol poslušam dol od nje sam jaz ne popustim denar le za sveži kruh in to je to! Kar se tiče jelinčiča on inm pravo mnenje. Čeprav pravijo da je populist in ne vem kaj še verjetno ima on doma dokumente ki jih državni arhiv ne premore!
zmaga.gif

Letos bom imel manj težav bom rekel recesija je in je potrebno varčevat, problem rešen!
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Isto jaz doli, kruh + mleko, kak jogurt ostalo pa domače, od piva do zobotrebcev. Če pa kaj rabim pa sproti
kolegom ki prihajajo ko drugi odhajajo (mam krožni promet
smile-1.gif
) naročim če rabim kako slovensko zadevo,...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
pa saj ne morem verjet kak si toti malkom zmisluje...je se sploh kaj kar ti nimas al kaj nisi delal al pa kje se nisi bil..kak te te tvoji prijatli prenasajo s tvojim laganjem...1100 najem apartmaja...55 m od morja...seveda, pa prst v rit pa copat v lape...

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
...
Ok tut sam grem s frendi poleti za cel mesec dol, ker mamo v celoletnem najemu en mali apartmajček,
ampak špecerijo vozim od doma. Pa ne zato ker so oni malo dražji, ampak ker jim prašičem nedam niti kune če to
le ni potrebno. Jebeno srečo imajo da je meni Pag eno najlepših destinacij in da me tja dol vežejo 20 let stari spomini,
ko sem kot 5 letnik nabiral želvice po travi. Takrat še je bilo tam rajsko, danes je to sama komercijala, "ko ima love i jače kola od suseda",...

katastrofa! In jim nedam niti kune.

imel tolko slaibh izkušenj da lahko začnem pisat o policajih, njihovi INI, trgovinah, kafanah pa nebom fertik do ju3,...

Sej je Jelinčič dobro reko; Goveda!

tudi sam grem 3, 4× letno na hrvaško. nisem čeh, hrane peljem le za prve 2-3 dni, potem sproti dol kupujem. ven grem jest 2-3× tedensko. če sem lepo postrežen (in ponavadi sem), vedno pustim napitnino. z domačini vedno govorim hrvaško. nanje ne gledam kot na goveda, ampak na domačine v državi, kjer sem jaz gost. policaji so me le 1× ustavili. policaj me je le opozoril, da nimam SLO nalepke in mi zaželel srečno pot. do zdaj sem imel le 2× probleme s hrvati. eden je bil redar v avtokampu na rabu, ki pa je itak imel probleme z vsemi (nemci, nizozemci, ne samo slovenci). drug je bil nek zagrebčan, ki je imel nekaj za povedati čez slovence, potem pa je šel svojo pot.
in potem se nekateri čudite, zakaj imate stalno probleme s hrvati..

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
zakaj pa ne bi govoril slovensko? A oni govorijo po naše, ko pridejo sem? A ko greš v it, tud govoriš italijansko?

sej... izkušnenj je dost! slabih in dobrih. Sam slabe dost dlje ostanejo v spominu. Kolegu so lansko leto predrli gume na avtu, apartma jim je pred očmi podražila ena stara mama... Pa niso bili nikol neki hudi antihrvati. Pač so šli na morje, kot vsako leto.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
No pol pa ti morem obrazložit; družina ga ima, jaz pa ga lahko koristim.

Natančneje oče ga ima, jaz ga pa lahko koristim.

Natančneje ima ga oče in dva strica, vsak tretino plača, jaz ga pa lahko koristim.

Še kaj?

Vse se da za male pare, če si si le z žlahto dober in se znaš zmenit z domačini,...

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Sem precej tam dol, načeloma s seboj ne pripeljem dosti: six pack, dva, tri laškega za prvi dan, flašo ruma ali tekile za prvo noč. Ostalo pa v šoping dol. Kjerkoli že sem, jem domačo hrano, pijem domačo pijačo. Hrvaška ni izjema. Če se že česarkoli izogibam, so to slovenski proizvodi. Teh imam dosti doma.

Za kakšno (krajše) jadranje pa je zgodba obratna - po otočkih je ponudbe malo, po marinah malenkost bolje, ampak cene, da te na rit vrže. V vsakem primeru se je treba založit, ampak vseeno bolje nafilat avto dan prej, kot pa dopust kurit za iskanje Konzumov in šopingirat fasungo, namesto da bi že jadra vlekli.

Slabih izkušenj skorajda nimam, nikakve ponudbe za nesramno visoko ceno ne štejem. Tu greš še vedno lahko kam drugam in ni vrag, da ne najdeš normalne, prijazne ponudbe.

Vedno govorim hrvaško. Isto kot v Srbiji srbsko, v Nemčiji nemško, v Angliji in USA angleško. V drugih državah žal ne znam domačega jezika, pa probam vse prej naštete
wink-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Bravo Čeha
crazy1.gif

Zakaj potem na dopust? Ne štekam res ne.

Stari nisem čeh sem slovenec!
tongue-1.gif

Ne trošim pa po nepotrebnem zakaj bi nekaj plačeval po 4x ceni če lahko pripeljem sabo? Itak potem plačam tok za tisti hladilnik in ostale stvari! No včasih kupim pol pri lokalnih ribičih kako ribico to je pa tudi to! Ko grem pa na dopust tisti 1 teden to je pa luksuz in ni nikoli na hrvaškem!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
zakaj pa ne bi govoril slovensko? A oni govorijo po naše, ko pridejo sem? A ko greš v it, tud govoriš italijansko?.

Jaz ja. A naj probam na Siciliji s slovenščino?
confused-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
zakaj pa ne bi govoril slovensko? A oni govorijo po naše, ko pridejo sem? A ko greš v it, tud govoriš italijansko?.

Jaz ja. A naj probam na Siciliji s slovenščino?
confused-1.gif

Probaš lahko sam uspeh je pa vprašljiv!
grin1.gif