Hrvaška - mobilni internet 2013

PujsaPepa

Pripravnik
12. feb 2011
91
0
8
Nč ne štekam, ampak ziher je c00l... nekdo bi moral 95% tehle postov pobrisat in naredit en 100% pravilen rezime, ki velja za julij 2013
smile-1.gif

Torej, moj primer: uporabljal bom MiFi router, na katerga se bo povezalo 5 uporabnikov, noter vrgel miniSIM kartico, poraba bo 14 dni po cca. 1GB/dan. Kaj se mi najbolj splača vzet in kje naročim ? Pokritost vseh operaterjev na lokaciji je ok.

P.S.: pod katero omrežje/operaterja spada SIMPA ?

PujsaPepa

Pripravnik
12. feb 2011
91
0
8

nikec

Zelenc'
11. jan 2013
11
0
1
PujsaPepa tako je:

Kupiš microSIM ali miniSIM na poštah ali v VIP centrih za 20kn. Jaz sem poklical na VIP center in se dogovoril, da so mi kartico poslali domov gratis, ker je bila leto dni nazaj ena promocija...
smile-1.gif

20kn imaš že na računu. Potem lahko polniš preko "Bonov" od 15 do 200 kun...Polniš lahko tolikokrat kolikor ti denarnica dopusti
smile-1.gif
Kupiš lahko na pošti, VIP center, bankomat ali tukaj http://internet.vip.hr, ki jo obiščeš iz naprave, ki bo povezana preko VIPa.

Kartica mi še drži od lani, pa je že skoraj leto dni bilo od tega, kaj sem nazadnje polnil...

Kar se mene tiče najboljša in najcenejša rešitev trenutno na Hrvaškem.

Nazadnje urejeno:

PujsaPepa

Pripravnik
12. feb 2011
91
0
8
Citat:
Uporabnik nikec pravi:
PujsaPepa tako je:

Kupiš microSIM ali miniSIM na poštah ali v VIP centrih za 20kn. Jaz sem poklical na VIP center in se dogovoril, da so mi kartico poslali domov gratis, ker je bila leto dni nazaj ena promocija...
smile-1.gif

20kn imaš že na računu. Potem lahko polniš preko "Bonov" od 15 do 200 kun...Polniš lahko tolikokrat kolikor ti denarnica dopusti
smile-1.gif
Kupiš lahko na pošti, VIP center, bankomat ali tukaj http://internet.vip.hr, ki jo obiščeš iz naprave, ki bo povezana preko VIPa.

Kartica mi še drži od lani, pa je že skoraj leto dni bilo od tega, kaj sem nazadnje polnil...

Kar se mene tiče najboljša in najcenejša rešitev trenutno na Hrvaškem.

hmmm.... zdej se pa že odločte kater paket je najboljsi
smile-1.gif
??

Nikec, če ti internet po 20kn/2 dneh na tej kartici ne dela več, kako napolniš račun SIMke z novo kupljenim bonom ? lahko tudi poljubne vrednosti, npr. 110kun ?

Imaš morda karto pokritosti 2G/3G za VIPnet.. jaz ne najdem in ne najdem na netu. Hvala

Dobra informacija je tole, da ti kartica še kar drži !! je kaj odvisno od količine polnjenja, da drži 360 dni ? zadnje uporabe ?

In prav razumem, da napolnim reicmo za 100 kun + 20 kun in imam 12 dni. Uporabljam 3.,5.,6. in potem šele 22.,23.,27 in
imam še vedno za 6 dni interneta gor na kartici ? ki jih uporabim zopet 1x čez 1 mesec, in še 5x čez 2 meseca ?
Kaj se zgodi po prenosu 1GB tisti dan ? blokira, samo upočasni, ali zakasira nove kune iz računa ?

Hvala za še te informaicje Nikec - mislim, da potem vem 100% vse
smile-1.gif
Thanx!

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Gremo po vrsti: polniš v vrednostih kot so "boni", torej ne polljubno, pač pa po 15, 30, 50 ,75, 100, 400 itd... Greš na bankomat, izbereš "kupi bonove", izbereš VIP in vrednost, bankomat ti sprinta kodo, to pa potem vneseš na spletno stran vmc.vipnet.hr.

Pokritost je zelo dobra, saj je bila VIP prva mreža. Pri nas na Pagu (metajna) dela dobro samo VIP.

Napolniš za sto kun in potem uporabljaš 12x po 24 ur. Torej lahko recimo 3.8. od 15h do 4.8. do 15h, pa potem recimo 4.8.od 19h do 5.8.do 19h, 22.8. od 12h do 23.8. do 12h itd...

Uporaba je torej 24 ur, potem gre v "standby" in se ponovno aktivira ob naslednji uporabi. Lahko je to že naslednji dan zvečer, naslednji vikend, čez tri tedne ali pa čez dva meseca.

Po prenosu 1GB se hitrost zelo upočasni, ampak se pa da še kaj pogledati.

PujsaPepa

Pripravnik
12. feb 2011
91
0
8
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Pokritost je zelo dobra, saj je bila VIP prva mreža. Pri nas na Pagu (metajna) dela dobro samo VIP.

obstaja kje kak URL naslov z zemljevidom ?

Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Napolniš za sto kun in potem uporabljaš 12x po 24 ur. Torej lahko recimo 3.8. od 15h do 4.8. do 15h, pa potem recimo 4.8.od 19h do 5.8.do 19h, 22.8. od 12h do 23.8. do 12h itd...

ful enostavno, ampak potem pa ne razumem:
- kdaj ti pa sploh upočasni promet ? šele ko popolnoma zmanjka vrednosti ? kako dolgo še deluje na slow-motion ?
- ali vsakih novih 24ur "na roke" aktiviras ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik PujsaPepa pravi:

obstaja kje kak URL naslov z zemljevidom ?

http://www.vipnet.hr/karta-pokrivenosti

http://www.svetidej.com/informacije/mobilna-telefonija/89-pokritost-gsm-umts-hrvaska.html

Citat:
Uporabnik PujsaPepa pravi:
ful enostavno, ampak potem pa ne razumem:
- kdaj ti pa sploh upočasni promet ? šele ko popolnoma zmanjka vrednosti ? kako dolgo še deluje na slow-motion ?
- ali vsakih novih 24ur "na roke" aktiviras ?

Gre za dnevni "unlimited" paket... Po to, ko se pretoci 1GB, se hitrost omeji ... verjetno na 128 kbps ali celo samo na 64 kbps ...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.962
3.615
113
http://www.vipnet.hr/karta-pokrivenosti

Če porabiš 1 Gb v enem dnevu, takrat ti omejijo hitrost, drugi dan dela zopet na polno, ko se ponovno aktivira. Aktivira se samodejno ob vsaki uporabi, če je od prejšnje uporabe že preteklo 24 ur. Na tebi je le, da skrbiš, da imaš zadosti na računu.

Edit: Prepozen :D

Nazadnje urejeno:

PujsaPepa

Pripravnik
12. feb 2011
91
0
8
Se pravi, da ne bom imel vsak popoldan (npr,. po 15.uri) omejitev 64/128 najbolje da prvič uporabim intrenet ob 23h45 ? da bo teku full 1GBS do naslednjega dne 23h45, potem 15 minut "slow" in bo od 00:00 zopet polno 1gbps, itn. naprej ? Al kako gre točno računica, če si vsakodnevni uporabnik po 10 dni ?

PujsaPepa

Pripravnik
12. feb 2011
91
0
8
Citat:
Uporabnik MatoMan pravi:
Ampak vseeno cenejši je še bonbon. Cena prenosa 1MB je pri njih 0,70 kn/MB (0,09 €/MB) pri VIP-u pa 1,02 kn/MB (0,14 €/MB).
Primerjavo imaš v tej povezavi Svet idej - primerjava ponudnikov

To govoriš o dodatnih MB, ali MB pri nekem govornem paketu ?

Mi govorimo o data-paketu, kjer je bonbon 300mb/3kn, vipme pa 1000mb/10kn -- priblizno isto sranje, razlika je le v tem koliko MB boš porabljal in ali boš imel vmes luknje v dnevih porabe (komplikacije pri izklopu/vklopu)... se odločiš za tebi ustreznega (+ da je pokritost na tvojem mestu bivanja)

Nazadnje urejeno:

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.962
3.615
113
Kaj bi pa prenašal, da bi skuril 1 GB v enem dnevu? To je skorajda nemogoče, razen če boš cel dan na Youtube ali vlekel Torrente. Tega takrat pač ne delaš. Vklop si nastaviš kot želiš, drugače pa lahko brez nekih težav sproti spremljaš porabo na spletni strani do katere prideš, če dostopaš preko mobilnega omrežja.

Kot pravim, meni je VIP najbolj komot, ker skrbim le za to, da je zmeraj poln, pri T-mobile moram že pošiljati SMSe za vklop, kar mi ni najbolj všeč. Drugače pa imam kartice obeh ponudnikov.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Jest sem koristil tudi torrent (sem naložil dve dirki formule 1, ki jih hrvati ne pranašajo), pa youtube (za mulca), teamviewer (na službeni comp) in video on demand (voyo).

Jebiga: ima se - može se
smile-1.gif

Predvsem pa mi je važno da ni treba "pazit" na porabo. Pač gledaš in delaš kar ti paše, ko skuriš pa pade na še vedno uporabnik 64kbps.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Hm, morda, a ko sem iskal po kanalih je nisem našel. No, bomo videli letos.

Metajna na Pagu ima problem, ker je ravno za hribom od celine. Tudi gsm signal lovi zadovoljivo samo od VIP. Sem lani vrgel bon-bon kartico zaradi tega stran.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Sportska televizija je na MUX d, ki pa ga na tisti lokaciji ni (preverjeno na zemljevidu)

Hvala za info!