Hrvaška - mobilni internet 2013

oposum

Zelenc'
20. avg 2009
5
0
1
Jaz uporabljam SiMobilovo varianto za 10€ - neomejen internet na Hrvaskem v Vipnetn omrezju.
Glede na to, da je 3G signal, vseeno nisem zadovoljen. Prenos podatkov dela npr. 2 minute, potem pa kar neha, 5 minut ne dela in potem spet dela. In to skos, podnevi, ponoci, ze cel teden. Seveda sem skos povezan v Vipnet.
Drugace ko dela, je prenos dober, cca. 300kb/s, tudi stream iz rtvslo aplikacije je delal normalno.

Tole je pa speedtest s plaze
cool-1.gif

http://www.speedtest.net/my-result/i/600270491

Nazadnje urejeno:

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Citat:
Uporabnik oposum pravi:
Jaz uporabljam SiMobilovo varianto za 10€ - neomejen internet na Hrvaskem v Vipnetn omrezju.
Glede na to, da je 3G signal, vseeno nisem zadovoljen. Prenos podatkov dela npr. 2 minute, potem pa kar neha, 5 minut ne dela in potem spet dela. In to skos, podnevi, ponoci, ze cel teden. Seveda sem skos povezan v Vipnet.
Drugace ko dela, je prenos dober, cca. 300kb/s, tudi stream iz rtvslo aplikacije je delal normalno.

Tole je pa speedtest s plaze
cool-1.gif

http://www.speedtest.net/my-result/i/600270491

Meni dela odlično, sem pa na otoku Pašman. lp

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Citat:
Uporabnik oposum pravi:
Jaz sem na Losinju in dela tako tako. Tam kjer je poln signal, skoraj nic ne prekinja.

A mi lahko prosim preveriš kakšen je 3g signal od TMobile na Lošinju, če imaš slučajno možnost v kampu Čikat?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik wabb pravi:
Citat:
Uporabnik oposum pravi:
Jaz sem na Losinju in dela tako tako. Tam kjer je poln signal, skoraj nic ne prekinja.

A mi lahko prosim preveriš kakšen je 3g signal od TMobile na Lošinju, če imaš slučajno možnost v kampu Čikat?

HSPA okoli 2 črtice
wink-1.gif

Odvisno sicer od mesta v kampu. Sam sem bil na parceli na vrhu kampa.

picero

Pripravnik
25. jul 2007
67
2
8
Kako nastaviti Android, da bo res uporabljal samo T-mobil?

Ali je res dovolj to, da gres v nastavitve, mobilna omrezja, izberi operaterja in izberes zeljenega. Ali se v tem primeru telefon res ne bo prikljuceval na ostale operaterje. Ce sem sedaj na mobitelu, me bo ob vstopu na hrvasko vprasal katerega operaterja zelim oz. bo ostal brez signala dokler ne izberem novega?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tam nekje v meniju se izberi rocna izbira omrežja.

Če imaš avtomatsko, potem ti sam preklopi na hrvaško omrežje (ne veš na katero bo)
če pa imaš ročno, pa te bo pri prestopu meje vprašalo na katero omrežje želiš in izbereš pravega in bo tako ostalo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Androidi kljub ročni izbiri radi prenašajo prenos podatkov tudi po omrežjih, ki niso ročno izbrane.

To se je videlo pri Tušmobilu in nacionalnem roamingu Mobitela. Tako, da je moral Tušmobil naredili ukazni niz za blokado prenosa podatkov na Mobitelu.

Se bojim prvih računov iz Hrvaške...

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Mi bomo imeli prikolico levo od recepcije, nekje na sredini do plaže pri Kredoju. Razmišljam da bi zakupil prenos podatkov pri mobitelu za 10 EUR.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Brez zamere dečki - sam a ne morte prežvet dopusta brez neta, a ga nimate "vrh glave" že doma?

Mzi

Pripravnik
2. nov 2010
111
1
18
Pozdravljeni rabil bi vašo pomoč. Najprej ne bom še nobenega ponudnika obsojal ker je verjetnost da kaj nimam prav vključeno oziroma nastavljeno. Do sedaj sem na morju uporabljal internet od hrvaškega ponudnika T-mobile in delal super. Včeraj ves vesel aktiviram simobil opcijo internet hrvaška preko vip omrežja za samo 9,90 in sledi veliko razočaranje. Kljub dobremu signalu internet dela zelooooo počasi. Za primerjavo na t-mobile kjer sem prijavljen tudi trenutno Download 5,09 Mbps Upload 1,54 in pa simobil oziroma vip Download 0,27 Mbps 0,72. Zanima me kje bi lahko bil problem oziroma ali sem zgrešil kakšno nastavitev. Telefon imam sony xperia go to se pravi sistem android za t-mobile pa uporabljam prejšni telefon sonyericsson vivaz kjer sem povezan z kablom preko programa Sony PC Companion vendar mi ta program pri novem telefonu ne ponudi opcije internet tako da se povežem preko Wi-Fi . Kaj bi bilo lahko narobe?? Aja še to uporabljam prenosni računalnik za internet.

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
VIP operater ima zabasano omrežje ali pa enostavno le slabšo hitrost na tvoji lokaciji v primejavi z T-mobile. Nimaš kaj narditi, preveri samo če si na 3G/UMTS/Hxxxx.... Dalje uporabljaš VIPa za katerega si že plačal 10€ ali pa prestaviš na T-mobil kjer se ti vse dodato obračunava....

Mzi

Pripravnik
2. nov 2010
111
1
18
Glede na to da je signal omrežja dobr oziroma odličen mora biti v nečem problem. T-mobile imam pa hrvaško sim kartico tako da plačam 10kun za 24 ur z opcijo internet dan. To se pravi sem se malo nategnil po domače povedano in papa 10€ sicer ni veliko ampak 10 tu 10 tam pa se nabere sploh pa če storitev ne dela ok. Sem pa v Poreču tako da mislim,da bi signal moral biti ok prav tako prenos ampak očitno ni.

Mzi

Pripravnik
2. nov 2010
111
1
18
Hvala za odgovore očitno Poreč ni tako zelo dobro pokrit ampak vseeno piše do 7,2 kar pa je glede na hitrost 0,27 občutno manj kljub dobremu signalu. V telefonu imam možnost izbrati samo HR VIP 3G in 2G. Izbrano imam 3G

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Zame je še vedno top izbira Bonbon, ki deluje v T-mobile omrežju in stane 3kn/300MB oziroma na dan.

Tojka

Pripravnik
4. okt 2011
176
6
18
Za mesto Krk lohk rečem da lahko povsod uporabljaš brezplačen mestni wifi. Dela vrhunsko
smile-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
Ob nekaterih urah VIP dejansko postane izredno počasen, verjetno je preveč hkratnih uporabnikov. Občasno pomaga, da prekineš in ponovno vzpostaviš povezavo (v upanju, da prideš na drugo bazno postajo).

Na kateri bazni postaji si lahko pogledaš z uporabo aplikacije SI Lokator.