Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

mistique

Guru
16. jun 2009
17.057
4.043
113
Malo naprej še greš od Sesljanske mlakuže...ene dva dni vožnje oz. malo južneje od Rima, pa je lepo morje in poceni italijanska kulinarika + občutek kot da si na hrvaškem, ampak v sanjah.

• Haha
Reactions: Gatto

sousis

Guru
16. nov 2019
1.930
1.328
113
  • Všeč mi je
Reactions: irwin in mistique

mistique

Guru
16. jun 2009
17.057
4.043
113
Legenda na HR "a i šire". Brez dlake na jeziku, vsakemu povedala kar si je mislila. Marsikdo ne ve, da je kariero začela na radio oddaji "Primorska poneštrica", kjer je igrala vlogo majhnega otroka, ki iskreno in satirično skritizira vse okrog sebe.
Kraljica. Za balkanski bazen še kako potreben glas.

• Všeč mi je
Reactions: sousis

disc

Guru
4. feb 2011
2.655
748
113
Jaz sem bil pa pozitivno presenečen letos na hrvaškem. Dol se šlepamo pri tastu in tašči, ampak zunaj so cene dost ok. Kava 1,7€, sladoled - kepica 2€, pivo ob obali 4€, pice od 10 - 15€, ostalo pa nisem gledal. Je pa res, da to ni nek turistično znan plac (Sveti Filip i Jakov). Se mi pa tudi zdi, da je bilo manj turistov, kot lani.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.930
1.328
113
Dezulovic se kao fura ampak mu manjka ohoho..
Ne poznam osebe profila pokojne v toku Save.

Res je. Pa Dežulović rad malo bolj dolgovezi. Vedrana je bila skoncentrirano pikra. No ja, mogoče pa mora zafilat določeno število besed, kaj pa vemo kaj ima v pogodbi.

Vedrana je med prvimi zelo odkrito komentirala ne samo politične dogodke ampak tudi druge stvari o katerih se takrat še ni govorilo - družine, partnerski odnosi, otroci...

Skratka, zelo poseben glas v teh krajih.

dask

Guru
21. sep 2023
1.030
1.177
113
Jaz sem bil pa pozitivno presenečen letos na hrvaškem. Dol se šlepamo pri tastu in tašči, ampak zunaj so cene dost ok. Kava 1,7€, sladoled - kepica 2€, pivo ob obali 4€, pice od 10 - 15€, ostalo pa nisem gledal. Je pa res, da to ni nek turistično znan plac (Sveti Filip i Jakov). Se mi pa tudi zdi, da je bilo manj turistov, kot lani.
Mi smo tud mal kampiral, v restavracijah so tudi mene cene presenetile. Pijača enako kot tukaj, hrana pa precej cenejša (v primerjavi z našimi turističnimi "biseri", da ne bo kdo vlekel kakšnega Goričkega v debato).

mistique

Guru
16. jun 2009
17.057
4.043
113
Res je. Pa Dežulović rad malo bolj dolgovezi. Vedrana je bila skoncentrirano pikra. No ja, mogoče pa mora zafilat določeno število besed, kaj pa vemo kaj ima v pogodbi.

Vedrana je med prvimi zelo odkrito komentirala ne samo politične dogodke ampak tudi druge stvari o katerih se takrat še ni govorilo - družine, partnerski odnosi, otroci...

Skratka, zelo poseben glas v teh krajih.
Dežulović iz časov Feral Tribune je bil bolj "Vedrana". Časi so se vmes spremenili, Dežulović pa nekako ne najde svojega Tuđmana ali Miloševića...Mi je melanholija Jergovića vseeno nekako bliže. Feral pa pogrešam.

Drugače priporočam tudi Ugrešićevo, Karahasana, pa tudi Drakulić, če ste v điru "berem regionalno".

mistique

Guru
16. jun 2009
17.057
4.043
113
in tako je naštel čisto vse bestseller poor man's intelektualce v regiji.
Vseh najbrž nisem. Kaj pa Jančar pa tale Vojnović, Mazzini? :fredi: Ampak v tem kontesktu je to to. S tem da literano Vedrana ni v istem košu...no morda z Dežulovićem. Si pa Dubravki in Dževadu dolžan opravičilo.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.930
1.328
113
Dežulović iz časov Feral Tribune je bil bolj "Vedrana". Časi so se vmes spremenili, Dežulović pa nekako ne najde svojega Tuđmana ali Miloševića...Mi je melanholija Jergovića vseeno nekako bliže. Feral pa pogrešam.

Drugače priporočam tudi Ugrešićevo, Karahasana, pa tudi Drakulić, če ste v điru "berem regionalno".

Joooj Feral Tribune, legende... Še vedno včasih na peskovniku preberem Bilježnica Robija K. in se režim...

Jergović mi nikakor ne sede, Ugrešić in Drakulić sem nekaj poskušala pa mi takrat ni dišalo, mogoče sem že dovolj stara, da sem spremenila mnenje...

irwin

Guru
13. mar 2008
2.220
782
113
Joooj Feral Tribune, legende... Še vedno včasih na peskovniku preberem Bilježnica Robija K. in se režim...

Jergović mi nikakor ne sede, Ugrešić in Drakulić sem nekaj poskušala pa mi takrat ni dišalo, mogoče sem že dovolj stara, da sem spremenila mnenje...
Robi K s svojim humorjem mi ne sede. Nekako posiljeno.
Jergovica imel priliko poslusat v tujini pred casom. Desetletje nazaj se, dandanes pa se ne dohaja vec.
Moj pogled.

irwin

Guru
13. mar 2008
2.220
782
113