Ok, tole paše v temo. Bil pri sosedih malo za vikend. Včeraj zvečer pred odhodom greva na hitro nekaj pojest v lokalno konobo (že bila večkrat prejšnja leta, vedno zadovoljna nad hrano in osebjem in cenami). Konoba nič posebnega, nobena vrhunska kulinarika, ob morju sicer, ljudje hodijo med kopanjem po pizze, pomfrit in ostali junk food, polna gostila cel čas. Pa nima veze, bolj kot račun me je negativno presenetila nonšalantnost natakarja. Pa ok, lepo po vrsti. Naročiva 2x pražene lignje (zanimivo, cene lignjev imajo navedene za kilogram in ne za porcijo), 1x pomfri, 2x mala mešana solata, 1x veliko točeno in 1x malo (carlsberg). Lignji čigumijasti, v naši službeni menzi dobim boljše. Račun 65€. Ok, malo privzdignem obrvi, pač jebiga, na dopustu sem. Natakar prinese račun v mapici, mu dam 70€, mojster odnese vse skupaj, se na kratko zahvali in zaželi lep preostanek dneva in ga ni več, posveti se novim gostom...Tu pa nastopi problem, ker očitno jaz ne razumem, ali se je morda kaj spremenila kultura plačevanja in puščanja napitnin? Pričakoval sem, da mi bo natakar prinesel vračilo denarja nazaj v mapici, potem pa mu bi jaz pustil (kot vedno) napitnino? Vsaj po navadi je bilo tako..Sprašujem se, kaj bi bilo, če bi mu dal stotko v mapo. Natakar vedno isti, kilometrina vsaj 3 leta, kolikor tu in tam za vikende skačem tja dol..Moj point je v bistvu to, da je bilo še lani vse drugače v tej isti konobi. Odlični lignji, normalne cene, profesionalnost natakarja.