Pa ne nobenemu povedat, da je na poljskem povprečna neto plača cca. 1615€Pred 30-imi leti so verjetno bili na polovici naše plače.
Fak tole postaja že bizarno. Se spomnite čehov, kako smo se norca delali iz njih, kako paštete tovorijo na morje???
Danes imajo enako netto povprečno plačo kot mi.
Nekdo nekaj dela narobe, se nam ne zdi?
Poljaki so kar veliko svojih podjetij razprodali, zato da so lahko prešli to točko. Ostali s(m)o še malo zakompleksani glede tega. Če pa že kaj prodamo, raje prodamo svojim južnim bratom, kot komu drugemu in smo tudi zato še vedno na isti točki.Ja in ne. Bolj ne.
Pred skoraj 35 leti smo vsi štartali dirko v kapitalizem. Mi iz konkretno višje stopničke kot ostali. Ampak cilj je bil enak: postati lohnarbajt država za zahod. Mi smo tja prispeli prvi, ostali zdaj prihajajo za nami.
Od tu naprej pa bo težje. Temu kjer smo zdaj se reče "middle income trap". Da se iz te točke premakneš, pa so potrebne inovacije, lastna podjetja, da dodana vrednost ostane v državi. Da delamo končne izdelke, ne samo polizdelke za švabe, ki potem poberejo vso dodano vrednost.
Poljakom tu kaže najboljše. Ostalim bolj bogo
Bolje da ne, ker ni res:Pa ne nobenemu povedat, da je na poljskem povprečna neto plača cca. 1615€
Čehi počasi začenjajo jesti po gostilnah, Slovenčki pa vlačijo cele prtljažnike robe v Hrvatijo na pavšal prikolice.Fak tole postaja že bizarno. Se spomnite čehov, kako smo se norca delali iz njih, kako paštete tovorijo na morje???
Danes imajo enako netto povprečno plačo kot mi.
Nekdo nekaj dela narobe, se nam ne zdi?
Kaj hočeš s tem povedat?Poljakof je pa kolko, okol 40mio, več kot juga ex...
Ravno sem gledal na 24ur. Po sedanjih anketah, slabo kaže. Še vedno polovica folka misli, da jih bo trenutna politična struja ponesla v blagostanje. Žalostno, ja. Niso sposobni pogledat, kako dejansko tonemo.Čehi počasi začenjajo jesti po gostilnah, Slovenčki pa vlačijo cele prtljažnike robe v Hrvatijo na pavšal prikolice.
Ampak volimo pa še vedno komuniste
Cajti se obračajo, za nas konstantno na slabše
Bistveno je to, da so 20 let nazaj bili revčki, danes se nam smejijo.Poljakof je pa kolko, okol 40mio, več kot juga ex...
Da so velesila napram nam. In brez primeza komunizma nas bodo ze zaradi velikosti slej ali prej prehiteli.Kaj hočeš s tem povedat?
Kdaj si bil nazadnje na poljskem? Ker pises neumnosti.Ja samo je pa vse 2x dražje, tako da so Poljaki na boljšem.
Saj enkrat ti bo en povedal da blagostanje oziroma kupna moč posameznika ni odvisna od velikosti države... ampak ok.Da so velesila napram nam. In brez primeza komunizma nas bodo ze zaradi velikosti slej ali prej prehiteli.