Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
Hrvaška ima veliko prednost pred eksotičnimi deželami. Do nje se da priti z avtom in v primeru potrebe (vojne v bližini na primer) lahko pride Nemec domov relativno hitro in brez potrebe po javnem prevozu.

In Hrvati so se odločili, da bo to računala. ČE bo vojne kmalu konec, so se nategnili.

kva si to spesnil? a si uspel zdruzit vojno in dopust v eno poved?

sicer pa me veseli da berem tudi o normalnih cenah.

Jambraci ocitno namensko hodijo v najbolj fancy gostilne slikajo in potem jambrajo kako je VSE drago.

pa vsako leto eno in isto... kako se jim res ljubi? a so to placani za to jambranje al kaj???

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Zgleda je jambranje nekakšna športna disciplina. Bolj ko jambraš, boljši si. Pa če zravn še nalimaš račun iz neke nikolislišal čevapđinice kako je drago pojest 4 čevapčiče v lepinji, še tolko boljše. Da ne govorimo o tem, kako se potem usuje plaz kontra jambračev kako to ni možno in da je pa 8 čevapčičev v lepinji in še dodatno domači ajvar in senf 3x cenej kot v sloveniji, kjer dobiš itak samo 5 čevapčičev v mali lepinji, pa še zanič so.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Razlika je v tem, da je lj meglena balkanska žepna vukojebina, opatija pa hrvaški biser in se temu primerno plača.

Sicer pa ne morem razumet, kaki debyl moraš bit, da pogledaš na cenik, vidiš da je drago, naročiš, požereš, plačaš, slikaš račun in potem jokaš na fb.

Mi smo našli zdravilo za hrvaške cene. Namesto vsaki drugi dan v gostilni gremo še samo 1x-2x na teden ven jest.
S tem da takih bizarnih cen nisem še nikjer videl. To so pomoje gostilne izključno za zgoraj opisane bolnike ki pridejo točno s tem namenom v gostilno. So odkrili tržno nišo

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

jezek

Guru
24. jul 2008
3.457
1.456
113
Ce so oni lignji res jadranski, je cena cist ok. Porcija je ponavadi 30dek ali vec, v Lj je kila (nespucanih) v štacuni 30....Nima to veze s kalamari. Folk je povrsen.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.861
1.563
113
Notranjska
Pa ni samo Hrvaška taka. Je v Sloveniji kaj drugače? Očitno želijo biti premium za petičneže. Nimam povprečne plače, ampak se vprašujem ali smo res samo Slovenčki taki revčki, in nas celi celi svet šije po levi? Ker 25 eur za 3 lignje, 4 do 5000 eur za 14 dni mobilne hiške. Meni je to way too much. Ampak, gledam da klientele ne manjka.
Tisti ki so pri koritu bodo vedno imeli, avtomobilizem mimo bajte na jug se je z veliko nočjo že začel! Ampak pol ne jokat kok je drago! Kdo vas pa sili vsak vikend dol in to že v četrtek popoldne! Hja v petek ne gre je gužva!

henkl

Majstr
18. nov 2019
475
294
63
Že miljonkrat napisano,ampak gremo še 1x-restavracije ob vodi so po celem svetu past za turiste.50 let že hodIm na hrvaško,pa so vse boljše gostilne odmaknjene od obale vsa leta.Sam poglejte kam gredo domačini pa vam bo vse jasno:nazdravje:.Pa še to-če ni odprta celo leto samo obvoz.Se ne trudijo za goste ampak jih samo štejejo.:bonk:

Schime

Guru
22. nov 2008
1.992
775
113
Se ravnam po istem principu. Restavracije v marini ali v mestu ob obali so no go zone.. Prav tako se izogibam restavracijam kjer imajo že zunaj vse polimano od slik hrane ali pa imajo menije s slikami hrane zraven.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in henkl

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Jadranski Kalamari iz Patagonije.

1682092105416.png

glede na prebrano so verjetno svirali evo zore evo dana