Honda Insight

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Ima kdo to vozilo? Je kdo že vozil to? Kolikšna je dejanska poraba? Koliko pridejo servisi? Je potrebno pri serviserjih stat vsak mesec?

No, kakršnokoli informacijo o tem avtu bi prosil
smile-1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Tole ne spada v ta podforum. Honda nima nobenega pravega hibrida v programu. Posebnost Insighta je CVT menjalnik in pa IMA sistem od Honde. V principu gre za električni zaganjalnik. Oblika mi je sicer všeč od zunaj, znotraj pa je po japonsko nefunkcionalen. Če bi kupoval kaj takega, bi nabavil priusa.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Zakaj ne spada? Če ga sami smatrajo kot hibrida, kam naj bi pa dal to temo? Zdej a je pravi al ni, to je pa drugo vprašanje, samtran je kot hibrid. Ne kompliciraj.

Kar se tiče priusa, si ga že vozil? Bi bil to "družinski" avto v smislu, da je dovolj prostoren za normalno vožnjo ali je majhen in se je treba stiskat notri?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Imam Priusa. Stiskati se ti ni treba se čist komot sedi. 4 da se razumemo. Imam otroka 4 in 2 leti pa gremo z njim na morje 14 dni apartma in smučanje za en teden prav tako apartma.

Dam trugo in moje kolo na streho pa je vse ok.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Kar se tiče priusa, si ga že vozil? Bi bil to "družinski" avto v smislu, da je dovolj prostoren za normalno vožnjo ali je majhen in se je treba stiskat notri?

Ko sem imel testnega Priusa Plug-In, ki ima manjši prtljažnik (bolj privzdignjen) kot navadni Prius ali produkcijski Prius Plug-In, sem brez problema v prtljažnik spravil celoten otroški voziček Chicco Trio in še nekaj kufrov, tako da prostora je zadosti. Tudi kabinskega prostora je zadosti. Celotnega prostora je vsekakor več, kot v Amperi, pa smo v Ampero spravili vso robo za 3 tedne morja.

Res pa je, da imamo samo enega otroka in sem torbe za na morje dal tudi na sopotnikov sedež.

Še uporabljate voziček? Če ja, uporabljate marelo voziček?

Nazadnje urejeno:

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Prius je večji, močnejši in porabi manj (ca. 0,3 l), seveda je pa bistveno vprašanje za kakšno ceno dobiš enega in drugega (nikjer nisi napisal ali kupuješ rabljenega ali novega).

Seveda se pa o prostornosti najlažje prepričaš v salonu, pri Hondi pa z istim drobovjem lahko gledaš tudi Civic hybrid. Ko sem jaz kupoval ni pri Toyoti nobeden kompliciral glede testne vožnje, se dogovoriš za termin, dajo ti ključe in se odpelješ sam, brez prodajalca.

Na Honda forumu opisana ena uporabniška izkušnja, sicer Civic Hybrid, ampak pogonski sklop je isti:
http://www.hondaforum.si/viewt...95d69900240edfb

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.117
4.088
113
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Na Honda forumu opisana ena uporabniška izkušnja, sicer Civic Hybrid, ampak pogonski sklop je isti:
http://www.hondaforum.si/viewt...95d69900240edfb

Brez zamere ampak tole je bedarija.

Če ne znaš vozit potem ti mogoče hibrid pomaga, ampak ne zaradi hibridnega sklopa ampak zaradi tega ker ima 10 displayev ki ti kažejo kdaj izgubljaš energijo. To bi se sicer lahko vgradilo tudi v navaden bencinski ali diesel avto ampak tam nihče ne želi "geek" efektov.

Fizika pač pove svoje, pri hibridu šteje samo koliko moči avto lahko odda iz "odvečne" energije in pa koliko je te energije. Pri hondah je oboje količine relativno malo in torej na poti ki zahteva ogromno energije ne moreš prihranit 20% energije če jo hibridni sklop lahko hrani in proizvaja samo 1%. Če prihraniš s takim hibridom 20% potem pomeni da ne znaš vozit varčno (gas-zavora-gas-zavora-gas po klancu navzdol-zavora...).

Skratka tile hibridi z motorjem od kavnega mlinčka in baterijo od laptopa (karikirano) delujejo bolj slabo. Stroški vzdževanja takega hibridnega pogona pa so precej visoki (v primerjavi s prihrani), tako da dolgoročno so tile sistemi bedarija.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Kupujem novo ali rabljeno odvisno od cene
smile-1.gif
Ampak nakup še ni tik pred vrati tako da se mi ne mudi, je pa seveda plan v bližnji prihodnosti menjat avto zato bi se rad prej dodobra pozanimal kako pa kaj je s temi hibridi, da si ne bom nakopal nekega sranja na vrat. Zdaj kolebam med kakšni varčnim dizlom ali pa hibridom.

@AndY1 ne uporabljamo še marelo vozička, si bo pa vsak čas kaj takega omislit. Kar se tiče prostornine potem zgleda ne bo problema, super!

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Brez zamere ampak tole je bedarija.

Ni zamere, nisem tistega jaz pisal na forumu in nimam Honde. Treba je pa vedeti da je primerjava po izkoristku in primerjavi po strošku za gorivo čisto druga stvar.

Npr. Insight ima po spritmonitorju porabo 5,4 l/100 km, energijski ekvivalent dizla bi bil 4,8 l/100 km, tako porabo dizla boš našel (na spritmonitor.de), samo pri podobnih kavnih mlinčkih od dizla, kot je Insight. Pa ne zdaj reči da tisti, ki vpisujejo porabo od dizla na internet ne vozijo varčno.

Čisto druga stvar je strošek za gorivo, ker je pač na dizel manjša trošarina, pa bo čez 5 let še zmeraj?

Zanesljivost in stroški pa tudi vprašanje, po preteku garancije je vsak avto loterija in tudi sodobni dizel te lahko drago stane, če se ne znajdeš s popravilom. Jaz sicer priporočam Toyoto, po novem lahko garancijo na hibridni sklop podaljušuješ do 10 leta starosti in neomejeno kilomterov: http://forumslo.toyotaadria.com/viewtopic.php?t=2125

Tisto bistvo hibrida si pa tudi malo površno opisal, daleč najnižjo porabo se pri hibridu doseže tako da čim MANJ uporabljaš baterijo in čimveč uporabljaš vožnjo v prostem teku brez kapljice bencina (glide ali jadranje). Tu konkretno Honda najbolj šepa saj ne omogoča odklopa motorja in se motor mora zmeraj vrteti, sicer to zna z minimalno izgubami, ker takrat zapre vse ventile da ne pumpa zraka, ampak vseeno so izgube večje kot pri Priusu.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Kupiš Priusa? 2009 letnik, novi model in Executive oprema.

Zakaj pa prodajaš ?
smile-1.gif
Kolk km ima? Kot sem že rekel trenutno še ne bom kupoval me pa zanima cena recimo letnika 2009 kot ga prodajaš ti. Kakšne so še kaj cene, realne....

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Vzel bom Prius + ali pa Plug-in Priusa.
Cena tam okrog 18500€. Je pa vsa oprema, biserne bele barve. Imam slabih 90kkm. V kratkem bom naredil večji servis ki je na 90kkm. V garanciji še 1,5 leta oz do 160kkm.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Nisem vozil ne enega niti drugega. Zakaj ni pravi hibrid so ti že drugi napisali. Bistvo je v tem, da ne more voziti samo na elektriko. Tukaj gremo lahko bolj v detajle. Ima pa insight še eno posebnost, ima namreč pravi CVT menjalnik. Teorija za tem je super, kako je pa s prakso pa ne vem. Problem je lahko jermen v menjalniku. Priznam pa da mi je od zunaj insight zelo všeč.

Jaz bi na tvojem mestu vzel turbinarja, dizla ali bencinarja iz VAG grupe. Razlog je predvsem v ceni, tukaj mislim na Priusa ali pa Ampero. Toliko kolikor več daš pri nakupu ne boš kmalu prišparal pri gorivu.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Hm, recimo za Aurisa hybrid (20.000 €) ne boš dal več kot za Golfa 1.6 TDI DSG. V bistvu če gledaš za vozilom z avtomatskim menjalnikom potem je hibrid definitivno ugoden nakup.

O tem kaj je alternativni pogon bi se dalo razpravljati, ker čez nekaj časa alternativa ne bo več nobeden hibrid (konec koncev je eni in edini vir energije nafta), bodo samo še EV, plug-in ali kaj tretjega, do takrat je pa za moje pojme Insight enako dobrodošel v tem podforumu.

Klemen_Savli

Pripravnik
6. apr 2010
38
0
6
Insight je sicer precej poceni kot nov ampak je zadeva bolj žalostna, tudi za vožnjo. Elektro motor je zelo švoh in kaj dosti k hibrid izkušnji ne doda zato taki odzivi.
Če te mika se samo usedi notri in pelji kratek krog in potem starega Priusa (ali pa še bolje novega) in ti bo takoj jasna razlika. Prius zgleda ceneno ampak ni tako zelo švoh zadeva, res pa da se izredno hitro obrablja notranjost.