Honda civic od letnika 1996-2000, izkušnje

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Odločam se za nakup drugega vozila, malo me zanima, če si je kdo lastil tak model Honde (ne rabim ravno VTI, ampak bi bilo že 90 km dovolj) kot je spodaj, zanima me na splošno vse, od serviseranja, porabe, rezervni deli, pospeški, kaj vam je bilo všeč, kaj ne?
Se splača vzet nekaj takega ali je bolje pogledat za druga vozila.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4504081&show=1
Poraba okol 8 l

</a>&lt;/a&gt;&lt;/a&gt;

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Naceloma ok, zadnji blatniki baje rjavijo, nizko sedenje, nizka poraba(ce nisi skozi v rdecem), slaba varnost....kar pa je pri teh letnikih bolj ali manj stalnica pri vseh znamkah.
Kolega ima dve. Kratko 75 PS in dolgo 90 ki jo je prodal precej zmahano (prikolica, gradnja hise....)
kratko ima se, prvi lastnik najbrz blizu 300kkm. To pisem zato ker se ze nekaj let nisem vozil z njo(prej pa kar veliko, dokler se ni odselil), vem pa da je imel ze pred leti blizu 200.
Sedaj ima novejsega civica. Je ze moral biti zadovoljen

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Ni primerjave z višino vw - z bingotom ne boš prišel daleč v snegu. Zavedaj pa se da so Honde zato da se terajo (če naletiš na kakega ata je izjema) če nisi nežen gre menjalnik (2x menjan pri znancu) deli so dragi (menjalnik ne dobiš pod 1k€+delo).

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Nov mogoce. Dobis pa rabljenih ko smetja za 150€, mora pa bit clovek bolj mesar da zjebe menjalnik (moj je prvi, s prvo sklopko pri 244.000km, pa mi gre na bruhanje ko presedem v Ford Ka in njegov menjalnik). Z 1.4 nias kaj sfalit, menjas olje,filter in je to bolj kot ne to, zadeva pa dela in dela. Racunaj pac na to, da je to 14 let star avto, tak da namesto praskic dobro precekiraj podvozje (sploh tam blizu 200k) in pa da zadnje obrobe ne rjavijo prevec, ker bos imel takoj strosek.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
jaz imam 1.5 LSI 115KM, sem milijonti lastnik (pomeni da so jo vozili ravno kako je prislo), jo pa samo tankam in redni servisi in to ze par let... res pa da zadnji blatniki zacnejo rjavet, pa vrata spodaj, menjal sem tudi lani izpuh, ki je bil še originalen... poraba med 6,5 do 7,2., pa olje je treba kontrolirat, v avtocetnih režimi se hitro dolije kakšnega litra
wink-1.gif

osebno bi se izogibal VTIju, ker tist pa mora biti zgonjeno.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Nekaj podvozje, nekaj pa sedezi bolj pri dnu. In sedis ko v kaki "gajbici"
v voznji na cesko me je kar zdelalo v njej.
Za lokalne frajerisanje cez ovinke je pa dober obcutek, ce pa imas se karbon nalepko na pokrovu rezervoarja, se ti pa napis bingo spremeni v vtec vti, pa zadaj nastanejo diski.....

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
to maš prav, ne moreš verjet da ena taka honda stara res dobro drži (sej zato tudi višje cene), ker v familiji je še en fokus prvi lastnik, mati vozi, dost nežno pa je dosti bolj zguran s precej manj kmjev in precej mlajši.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Mel ene 5 let nazaj VTI Sedan 6.gen in bil zelo zadovoljen. Znajo pa rjaveti, nujno poglej zadnje blatnike, če še niso gnili, dej nujno celo podvozje povoskat in blatnike in pragove, boš mel mir neki časa. Deli so tolk dragi, kot za Renoja, nič posebnega. Pr Bingotu, pa sam tanki pa redni servisi, pa dihtungo zamenjaš in maš tm blizu 90KM.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
kaj pa vem, mi smo se lani peljali 3je na portugalsko, je bilo prav udobno - proti pričakovanju, mirno itd, razen izjema je zadanj klopi klopi, tam je meni bil obup (smo se menjavali), pa ne toliko zaradi prostora , ampak mehka pena na sedišču pa neka treverza vmes.

in iz te izkušnje mi ni problem s s tole hodno peljat, na konec sveta. Bil sem pa v zacetku tudi rahlo skeptičen... ampak sem leto poprej bil znjo v belgiji, prav tako BP
wink-1.gif

najlepse je ko lahko avtomobilu zaupaš, sem vozil dost novih avtomobiliv pa je skoz bilo nekaj v povpračju, tukaj pa pred 2500 km potjo pregledal tekočine, napumpaš pnevmatike, liter olje v prtljažnik, pa gasa. Pa avto star 14 let ...

drugače tole je glavni problem, tudi na drugi strani a v manjšim obsegu
62763_1542306951216_1041234622_1526005_4866856_n.jpg

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Imam izkušnje s civicom samo kot delni uporabnik in lahko povem, da je soliden avto za denar. Govora je o VTIju. mu pa zamerim lenobo v uporabnem delovnem območju. Dejansko je uporaben nad 5000 obratov. Kriza pa nastane ob dodatnih potnikih, poln tank bencina in klanec....

Žajfa; poglej še malo za tem....:) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4536312&show=1,
Menjaš tesnilo glave ( strošek materijala in dela cca 500€ ) in imaš spet bulletproof avto za kar nekaj kilometrov. Pa še rjavijo ne !
Sam sem imel s takim avtom kar nekaj doooolgih turic, nazadnje v švico in po njej, torej v 7 dneh naredil slabih 3000 kilometrov (!) s povprečno porabo manjšo kot moj sedajni JTD (!) in vse b.p. Poraba olja...nič.

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Lastnik bil 7 let, 1.4 bingo, 55kW, menjali smo tisto dihtungo na sesalnem kolektorju, da je lažje dihala. Kupil sem jo pri 105.000 km, lani je bila prodana pri 185.000km. Poraba je bila med 7 in 7,5 (kratke razdalje, na šiht imam 7km), relacija je prišla tudi na 6,5. Kot ste napisali so problem zadnje obrobe, katere sem popravljal 2x, prvič nekje vmes in sedaj pred prodaja. Ni bilo potrebno še menjati obrobe. Sicer pa sem delal redne servise 10.000 prevoženih (se mi je nekako poklapalo na 1 leto pred tehničnim), olja ni porabljala nič (res je tudi da v mojih rokah ni videla rdečega polja ali blokade), vmes sem še enkrat menjal celoten izpuh in to je to. Motor suh kot poper. Ne vem kaj je tip omenjen v prejšnjih postih delal z menjalnikom da ga je uničil, za ta problem nisem nikoli slišal. Menjalnik je zelo natančen, prava igračka v primerjavi z nekaterimi dosti novejšimi avti.
V glavnem z avtom sem bil prezadovoljen, sedi se nizko, ceste se v ovinkih lepo drži, dolge relacije so malo mučne bile zaradi trdega podvozja (moja je bila 30mm nižje tlem od serijske in gume 195/50/15), ampak se je dalo preživeti. Če ne bi rabil večjega prtljažnika je ne bi dal od hiše. Prodal sem jo v 3 dneh za 100eur manjšo ceno kot sem jo postavil na avto.netu.
Če najdeš lepo, nezgonjeno, bi ti jo vsekakor priporočal.
Tako je izgledala moja:
dne-honda-.jpg
[/URL][/img]
vqc-honda-.jpg
[/URL][/img]
ey-honda-.jpg
[/URL][/img]

Nazadnje urejeno:

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Pri zdajšnjem vw me moti, ker ima kratke prestave, je treba kar pogosto in hitro prestavljat v višje brzine, v preteklosti sem imel swifta k se je dalo s 3 vozt precej hitro, peto praktično nisem rabil razen na AC.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.814
113
s tako hondo nimaš kaj falit (če jo malce pregledaš pred nakupom) in definitivno nudi več užitkov kot pa golf2
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.814
113
ajd dobr, to je res... bi bil pa enakega mnenja tudi če bi bil v primerjavi civic 4th gen ('87-'91)
grims-1.gif

v glavnem, bottom line je da z nakupm 6th gen civica skor ne morš zgrešit
grin1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Na hitro, preden preberem talente na forumu:

Idealen avto za nekoga, ki rabi avto tankaj/vozi.

Vzdrževanje đabe,deli zastonj, udobja ni, tehnika pred konkurenco, pleh pa zadaj
grin1.gif
.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Ko bo šel menjalnik, malce poglej za integrin menjalnik.
smile-1.gif

Ta menjalnik mu čisto nič ne pomaga, lahko ga pa darecimo vd nevnos obo (beri D vs B serija motorja)