Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaj to, glede nesreče praviš da ne drži.
Guma ki ni po homologaciji pomeni neizpraven avto, to pa izgubo veljavnosti tp in zavolarovalnega kritja
Bom kar poeditiral moj post iz Ekonomskega kotička, takole:
"Neverjetno je fascinantno, kaj vse ljudje počnejo, "ker menda tako mora biti". Stvar dobiva že mitološke razsežnosti, tako kot so včasih gradili spomenike bogovom za zaščito pred strelo ali pa kot so nekoč Azteki vsak dan bogovom žrtvovali mladenko, da ne bi naslednjega dne sonce pozabilo vziti."
Skratka: primer, ki ga navajaš pri nas ni bilo in trenutno ni šans, da bi se zgodil.
Zakaj? Za zavarovalnico je avto brezhiben, če ima narejen tehnični pregled. Pika. Če je tehnični preglednik slep, in ti požegna tehničnega, kljub temu, da številka gume (
) odstopa od cifre v homologaciji, je pač slep. Če imaš narejen tehničen, je zgodbe konec.
In to je menda še znak, da živimo v približno normalni državi, ker se nihče ne bo zaletel zaradi minimalno napačne dimenzije gum, no. (Sam sem se z napačno dimenzijo zimskih gum prevozil 5 sezon, pa sem še kar živ
.)
(Nekoč se je sicer govorilo, da bi se ob prometni nesreči lahko kdo vtaknil v profil gum, če bi bil ta pod zakonsko predpisano mejo, ampak to pa je tudi čisto vse. Tudi takšnega primera iz Slo prakse ne poznam.)