Homeopatija

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik tony pravi:

Ni problema, fant, samo linke boš zamenjal za tiste z .edu domeno. Prav?
smirk-1.gif

No problemo:

http://www.umm.edu/altmed/articles/homeopathy-000352.htm
http://www.bharatividyapeeth.edu/Campuses/Pune/Homoeopathic-Medical-College,-Pune/default.aspx
http://www.scnm.edu/
http://www.drexelmed.edu/Home/AboutTheCollege/History.aspx

Toliko za pokušino. Zadovoljen?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
No..če smo že o homeopatiji...da povem, zakaj jih jaz jemljem kot mazače, čeprav to nima neke veze s to temo.

Pred časom sem kupil homeopatsko "zdravilo", in sicer za zelo splošno zadevo; strah pred izpiti ali podobnimi težavami, torej nekaj, da se človek sprosti, etc... Kaj sem dobil? Kapljice, ki so vsebovalo 70% alkohola.
Ja...seveda...vsak ki zaužije alkohol, bo sproščen, jaka znanost.

Verjamem, da se veliko stvari lahko pozdravi preko človeške psihe, človeško telo ima izjemno zmožnost samozdravljenja in na to cilja homeopatija, nič drugega, nič manj.

Saj pa je logično madona, a so leta 1800 sploh vedeli, kaj je to rak, tumor, etc... in kaj točno to pomeni za naše telo, da so potem lahko skupaj namešali "travice", ki bi to pozdravile? Ne se hecat no, še zdaj se najbolj točno ne pozna določenih bolezni, a homeopatija je že pred 200 leti imela odgovor za vse.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Bistvo homeopatske medicine je dilutacija, to je razredčenje zdravilne substance z alkoholom. Verjetno nisi dobil navodil, da spiješ pol litra tistega zvarka?
smile-1.gif
Pa tudi kupovanje teh zdravil na pamet tudi ne gre, ker morajo biti zdravila predpisana za vsakega pacienta posebej. Niso to aspirini.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Seveda. Saj verjetno veš, da brez recepta tudi ne moreš kupiti homeopatskega zdravila v avstriji? Torej ja, sem imel recept
smile-1.gif

Ga imam še vedno doma, če koga zanima, steklenička je skoraj polna
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No..če smo že o homeopatiji...da povem, zakaj jih jaz jemljem kot mazače, čeprav to nima neke veze s to temo.
Ja, o temi homeopatija : naslednji, ki bi kaj hotel povedati tej temi, naj odpre novo temo. Tale je navsezadnje o pljučih.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
TOOOOOOOOO! Kaj lepsega kot brati novega o homeopatiji.
Sicer pa mislim, da bi se o teh tezavah moral malo pozanimit pri kaksnemu bioresonatorju. Mogoce pa imajo kaksno pravo frekvenco...:)

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Ni pa govora o ucenju homeopatije, kot si lagal malo prej.

Ko že vztrajaš:

Prva medicinska fakulteta
Tukaj je navedenih cel kup šol

Pa ne da se mi več brskat. Teleta, ki mislijo, da je homeopatija spet nek blabla in pitje vode, naj pa tako mislijo dalje.

Si ti iole pismen?

Ga ni studija medicine na svetu ki v predmetniku vsebuje homeopatijo in zato zahteva oceno znanja.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.167
7.005
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Tako je, ne nastopajo, ker je medicina problem resila. tok o homeopatih. Pomagaj si se s povedjo ki sledi za tem "Vmes sem spil tudi veliko vode pa se nisem pozdravil"
Znancu so ukradli kolo (bil si bolan). Ni šel na policijo (nisi uporabil homeopatije). Z raziskovanjem je ugotovil kje je kolo in ga dobil nazaj (medicina ti je rešila problem). Vmes se je oblačil v modro, ampak mu to ni pomagalo (pil si vodo).

A to dokazuje, da je policija nateg?

Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Torej:
- homeopatija meni NI pomagala, čeprav na tvojem linku piše, da se pogosto uporablja za zdravljenje astme. Torej lahko subjektivno ugotovim, da je homeopatija eno navadno nakladanje. Vendar seveda subjektivno nima nič z znanostjo
Policija drugemu znancu (dvema v bistvu, ne čakaj, trema) ni pomagala (so vse po regelcih urejali). Torej lahko subjektivno ugotovim, da je policija eno navadno nakladanje. Vendar seveda subjektivno nima nič z znanostjo. <---- se strinjam s ferdo-tom

Slaba primerjava. No ne le slaba, celo popolnoma zgresena saj z njo impliciras, da sem jaz z uporabo medicine (in ne uporabo homeopatije) svoje zdravje (v tvojem primeru kolo) resil z lastnim raziskovanjem in se nisem posluzil tradicionalnega resevanja tezave (v tvojem primeru - policije). Tko da ce ze delas primerjave jih skusaj vsaj okvirno peljat vzporedno.

Sicer pa: moj pef na IPP ko so me pripeljali je bil okoli 300 (normalno ga imam 700). Poleg tega d asem bil ze cisto izmucen od konstatnega kaslanja, tud dihat nisem mogel normalno. Ne bos verjel homeopatske urgence nisem nasel. Kaj ti bi mi predlagal kake kapljice? kokrat redcene? Dej ne se smesit pa podforuma "zdravje in bolezni" smetit z mazastvom. In to moderator....svasta, se ni cudno da gre vse skupaj pocasi v k.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Obstajajo različni primeri. Jaz pa imam le dva kolega, ki imata luskavico, pri obeh se je klasična medicina mučila leta in leta ter predpisovala različna mazila in zdravila na katerih so služile lekarne in farmacevti. Obema je na koncu pomagala homeopatija.

In, da bi na osnovi tega potem trdili, da je klasična medicina nepotrebna ne bi bilo prav. Verjetno velja tudi za obratno.

p.s.: pa še tistemu pacientu, ki zahteva .edu domeno ... http://www.mf.uni-lj.si/ torej ni relevantna institucija? Ne učijo strokovnjaki in ne vzgajajo novih strokovnjajov? Zastrašujoče!

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Oprosti, to je brezvezen primer, in če bi imel luskavico, bi to vedel. Ta ima namreč pogoste izbruhe in obdobja, ko se stanje umiri, vsaj dokler stanje ni res zelo hudo.

Dermatologija je tudi sicer pogosto takšna reč, da lahko nekaj časa dela težave, nato pa se stanje za nekaj časa umiri. Lahko potrdim sam.

Pacient, za razliko od enega drugega, ne plačuje za navadno vodo.
hysterical-1.gif

Sicer pa, kot smo že napisali, milijon $ čaka. Lop po njem.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Lol... pametnjakovič. Točno vem, kako se je luskavica pri njima odvijala, smo bili z obema zelo dobri prijatelji. Eden je v času študija celo živel pri nas. In zanimivo, da sedaj problemov že 7+ let nimata več. Ja, prej je pa bil problem vezan na različne dejavnike (ne obdobja).

Je pa dejstvo, da so v sloveniji mnogi zdravniki (predvsem še neizkušeni) točno taki kot kleri pred 400+ leti, ko niso verjeli Gelileu. Takrat se je klasična medicina, tudi šele dobro razvijala. Kleri so naredili korak naprej (pred leti so končno priznali, da je zemlja okrogla), medicina pa na določenih področjih kar stopica na mestu.

Seveda je to stopicanje na mestu sigurno tudi podkrepljeno s strani interesov farmacevtske industrije in še marsičesa ostalega a vseeno... snemite si plašnice.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Pri zdravljenju luskavice s homeopatijo morata biti previdna. Luskavica je neke vrste autoimuna bolezen pri kateri lasten imunski sistem napada kožne celice, zaradi tega se pojavi rdečica in luske, v večje podrobnosti nima smisla iti.

Verjetno kolegoma pomaga sonce? Sonce v bistvu vpliva na kožo tako, da malo "zmeša štrene" imunskemu sistemu kože (rjava polt je v bistvu imunska reakcija kože na žarke) in zato gre luskavica v represijo. Luskavico se lahko edino "pozdravi" s gensko terapijo, katera pa še zaenkrat ne obstaja, če sploh bo kdaj, kajti interes lobijev je, da se na račun ljudi s tem obolenjem služi mastne dinarce, kar pa bi enkratno zdravljenje nekako onemogočilo.

Klasična metoda zdravljanje luskavice obsega tudi injekcije, ki v bistvu delujejo kontra imunskemu sistemu in ga nekoliko "oslabi", spet ne bi šel v detajle, kajti to ni tu pomembno. Ampak pri teh metodah zdravljenja je potrebno paziti, da to ne vpliva na kakšno drugo bolezen, zato je potreben zdravniški nadzor.

Nekaj luskavice je pa tudi povezano s psiho, pravijo, da na izbruh te bolezni najbolj vpliva stres. Kar pa lahko kak "mazač" zelo lepo pozdravi. Placebo efekt je tukaj zlat.

Pri homeopatskih zdravilih je potrebno biti previden, če terapije ne izvaja "zdravnik", ki ima tudi znanje, da prepozna, če je z bolnikom narobe tudi kaj drugega. Razni "mazači" so tukaj zelo nevarni, namreč določena homeop. zdravila vsebujejo živo srebro (živo srebro slabi imunski sistem in na tak način pomaga, da gre luskavica v represijo), katerega "overdose" ima lahko trajne posledice pri človeku.

Dajmo admin, prepucat tole temo, debato o homeopatiji se naj prestavi v svojo temo, tule pa naj ostane zgolj debata o tem, na kar se nanaša prvi post. Prosim.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dajmo admin, prepucat tole temo, debato o homeopatiji se naj prestavi v svojo temo, tule pa naj ostane zgolj debata o tem, na kar se nanaša prvi post. Prosim.

Urejeno.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Si ti iole pismen?

Ga ni studija medicine na svetu ki v predmetniku vsebuje homeopatijo in zato zahteva oceno znanja.

Samo za pismene.
bonk.gif
Stanje v Evropi je takole:

Citat:
Homeopathy at universities
Familiarisation courses about homeopathic medicine are provided in the medical undergraduate curriculum as a part of a course on Complementary and Alternative Medicine in Hungary (one university), Italy and the Netherlands; as a separate subject in Bulgaria, Germany and Romania. These familiarisation courses are optional for medical students in Germany, Hungary (one university), Italy, the Netherlands, Switzerland (some universities) the United Kingdom (some universities), obligatory in Latvia and Romania.

Postgraduate training courses in homeopathic medicine for doctors are provided at universities in Bulgaria, France, Italy, Lithuania and Spain, in other countries at private teaching centres.

Homeopathic medicine is an official part of the Continuous Education Programme for doctors in Hungary and Romania.

A professorial chair of CAM including homeopathic medicine exists in Hungary (Pécs) and Switzerland (Bern).

Vir:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kaj ti bi mi predlagal kake kapljice? kokrat redcene? Dej ne se smesit pa podforuma "zdravje in bolezni" smetit z mazastvom. In to moderator....svasta, se ni cudno da gre vse skupaj pocasi v k.

Mogoče ti bo prepričanje o tem, da je homeopatija mazaštvo, malce omajal tale nobelov nagrajenec za medicino. Upam, da razumeš angleščino.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Pač se mu je na stara leta malo obrnilo. Čisto nič posebnega.
rolleyes-1.gif

Btw. zakaj pa AIDSa ne zdravi s homeopatskimi vodicami?
confused-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:Seveda je to stopicanje na mestu sigurno tudi podkrepljeno s strani interesov farmacevtske industrije in še marsičesa ostalega a vseeno... snemite si plašnice.

Interesi homeopatske "farmakologije" pa so seveda tako zelo človekoljubni, da ne stanejo nič.
aplauz.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
A nisi ti tisti, ki je želel .edu linke. Dal sem ti jih, pa je to zate premalo? Tu imaš še listo homeopatskih šol v Kanadi . Nekam veliko šol za poučevanje mazaštva, kaj praviš?
priden.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.517
3.892
113
Ljubljana
hmpg.net
Nagrada čaka vsakega, ki mu uspe dokazati, da homeopatija ni mazaštvo.

Kot sem že prej povedal. Medicina se dandanes prodaja. Večina zdravnikov (in homeopatov) hočejo zaslužiti.

Vključno z Nobelovim nagrajencem, ki je po tem, ko je dobil Nobelovo nagrado med drugim:
- trdil, da se DNA lahko teleportira ( from the work Reimers has completed, Nobel Prize winner, Dr Luc Montagnier believes that there is evidence that DNA can transport electromagnetic imprints of itself to cells within the body which it has absolutely no contact with, according to the New Scientist which released the results yesterday.
- izjavil da se da HIV/AIDS zdraviti po naravni poti z dietami in antioksidanti v temle filmu
- sodeloval na konferenci AutismOne - tema za proticepljensko gibanje
- in ko so vsi milslil, da večje neumnosti ne more narediti, je izjavil da homeopatija ni slaba

Za vsako od teh zgornjih trditev velja, da so zgolj trditve, dokler ne bodo znanstveno dokazane. Vsaj za drugo je zelo enostavno. Naj okuženi začnejo jesti zdravo pa bodo ozdraveli:) Glede na to, da je to izjavil Nobelov nagrajenec, odkritelj povzorčitelja njihovih težav, bi se moralo prostovoljcev kar nekja najti, mar ne
evil.gif

Na naslednjem linku so tudi imena vseh ozdravlejnih po tej njegovi (novi) metodi: