Homeopatija

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Linkal si štacunarsko stran, ki jasno hvali tisto, kar prodaja. Pršic ne boš ukrotil z uravnavanjem vlage v prostoru, ker z samim ležanjem v postelji ustvariš za njihov razvoj optimalno okolje.
Če se želiš rešiti alergij, pa poišči kakega dobrega homeopata, zdravljenje alergij je njihova specialnost.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.165
7.004
113
ti si pa mojster paradoksa. Prvo pljunes cez reklamo (s cimer se strinjam) in potem predlagas homeopata. Prvi predlagajo uravnavanje vlaznosti zraka (in seveda temu ne verjames), drugi pa zdravijo z vodo (temu pa verjames)...

Kdo bi razumel...

Prsica me muci ze od osnovne sole. Marsikaj se je resilo ko smo iz stanovanja dali preprogo in na moj vzglavnik, jogi in odejo posebno prevleko.

Potem 10 let ni bilo tezav. Nato sem za dobro leto zamenjal okolje (beri: nisem spal doma), staknil nek infekt (se danes ne vem kaj, napisali so le infekcija) in po enem letu mucenja (skoz sem izkasljeval gnoj, antibiotiki so pomagali le za 14 dni nato se je ponovilo) pristal na IPP in nato v 8 stuku klinicnega.

Od takrat jemljem zdravila proti alergiji, itd in nikoli vec ni bilo tezav. Tok o homeopatih. In vmes sem spil veliko vode pa ni pomagalo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Mislim da imaš pokvarjen sarkazem detektor
rolleyes-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
To o homeopatih in alergijah sem mislil popolnoma resno. In homeopatija se študira na vseh resnih medicinskih fakultetah po svetu. Pa tudi v naših lekarnah prodajajo homeopatska zdravila, da ne govorimo o avstrijskih lekarnah.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
No ja, tole o vlagi sem prebral marsikje, dal sem pač prvi link, ki ga je našel google, tole je potem bolj "strokoven" link:

http://www.mayoclinic.com/health/dust-mites/DS00842/DSECTION=causes

Citat:

They thrive in temperatures around 70 F (21 C) and a relative humidity around 70 percent.

http://www.mayoclinic.com/health/dust-mites/DS00842/DSECTION=lifestyle-and-home-remedies

Citat:

Keep humidity low. Maintain a relative humidity between 30 and 50 percent in your home. A dehumidifier or air conditioner can help keep humidity low, and a hygrometer (available at hardware stores) can measure humidity levels.

Torej je ta link bolj verodostojen, ali tudi prodajajo razvlaževalce?
smile-1.gif

Kaj pa tole?

Citat:

Immunotherapy, a series of allergy shots, can "train" your immune system not to be sensitive to an allergen. One to two weekly shots expose you to very small doses of the allergen, in this case, the dust mite protein that causes an allergic reaction. The dose is gradually increased, usually during a three- to six-month period. Maintenance shots are needed every two to four weeks for three to five years. Immunotherapy is usually used when other simple treatments don't work well.

To ni uspešna metoda zdravljenja, ali zakaj vsi samo govorite o zdravilih, homeopatiji, etc.. ?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
To o homeopatih in alergijah sem mislil popolnoma resno. In homeopatija se študira na vseh resnih medicinskih fakultetah po svetu. Pa tudi v naših lekarnah prodajajo homeopatska zdravila, da ne govorimo o avstrijskih lekarnah.

Če ni bil sarkazem, pa bi moral biti.

Homeopatska zdravila namreč ne vsebujejo nobene učinkovine in posledično delujejo kot placebo efekt. Sicer znajo pomagati, ampak le kadar je vzrok "v glavi", torej psihične narave - kamor pa pretiran odziv imunskega sistema pri alergični reakciji ravno ne sodi.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Za vseznalce pa tole:

Citat:
The Swiss report found a particularly strong body of evidence to support the homeopathic treatment of Upper Respiratory Tract Infections and Respiratory Allergies. The report cited 29 studies in "Upper Respiratory Tract Infections/AllergicReactions," of which 24 studies found a positive result in favor of homeopathy . Further, six out of seven controlled studies that compared homeopathic treatment with conventional medical treatment showed that homeopathy to be more effective than conventional medical interventions (the one other trial found homeopathic treatment to be equivalent to conventional medical treatment). All of these results from homeopathic treatment came without the side effects common to conventional drug treatment. In evaluating only the randomized placebo controlled trials, 12 out of 16 studies showed a positive result in favor of homeopathy.

Res sem smešen. Aja, pa še vir, poln referenc . Našel sem ga po dvominutnem guglanju.
Ni vse zlato, kar uči naša neandertalska medicina.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ti si pa mojster paradoksa. Prvo pljunes cez reklamo (s cimer se strinjam) in potem predlagas homeopata. Prvi predlagajo uravnavanje vlaznosti zraka (in seveda temu ne verjames), drugi pa zdravijo z vodo (temu pa verjames)...

Kdo bi razumel...

Prsica me muci ze od osnovne sole. Marsikaj se je resilo ko smo iz stanovanja dali preprogo in na moj vzglavnik, jogi in odejo posebno prevleko.

Potem 10 let ni bilo tezav. Nato sem za dobro leto zamenjal okolje (beri: nisem spal doma), staknil nek infekt (se danes ne vem kaj, napisali so le infekcija) in po enem letu mucenja (skoz sem izkasljeval gnoj, antibiotiki so pomagali le za 14 dni nato se je ponovilo) pristal na IPP in nato v 8 stuku klinicnega.

Od takrat jemljem zdravila proti alergiji, itd in nikoli vec ni bilo tezav. Tok o homeopatih. In vmes sem spil veliko vode pa ni pomagalo.
Kaj "tok"? Homeopati v opisanih izkušnjah sploh ne nastopajo.
sprasujem se.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Za vseznalce pa tole:

Citat:
The Swiss report found a particularly strong body of evidence to support the homeopathic treatment of Upper Respiratory Tract Infections and Respiratory Allergies. The report cited 29 studies in "Upper Respiratory Tract Infections/AllergicReactions," of which 24 studies found a positive result in favor of homeopathy . Further, six out of seven controlled studies that compared homeopathic treatment with conventional medical treatment showed that homeopathy to be more effective than conventional medical interventions (the one other trial found homeopathic treatment to be equivalent to conventional medical treatment). All of these results from homeopathic treatment came without the side effects common to conventional drug treatment. In evaluating only the randomized placebo controlled trials, 12 out of 16 studies showed a positive result in favor of homeopathy.

Res sem smešen. Aja, pa še vir, poln referenc . Našel sem ga po dvominutnem guglanju.

Ni problema, fant, samo linke boš zamenjal za tiste z .edu domeno. Prav?
smirk-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Za vseznalce pa tole:

Citat:

Vsi ti viri navedeni v clanki so obicna poljudnoznanstvena sranja brez resne osnove.

Druga stvar, z citatom si dokazal to kar je ze dolgo znano. Raznorazne viroze ki po nepotrebnem fasejo antibiotik in podobno. Res ni tezko delati komparativne studije kjer pa bozja vodica "pomaga" oz imajo enak izhod zdravljenja. 7 dni je enako kot 1 teden in druge fore.

Ni pa govora o ucenju homeopatije, kot si lagal malo prej.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.165
7.004
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Kdo bi razumel...

Kaj "tok"? Homeopati v opisanih izkušnjah sploh ne nastopajo.
sprasujem se.gif

Tako je, ne nastopajo, ker je medicina problem resila. tok o homeopatih. Pomagaj si se s povedjo ki sledi za tem "Vmes sem spil tudi veliko vode pa se nisem pozdravil"

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Vsi ti viri navedeni v clanki so obicna poljudnoznanstvena sranja brez resne osnove.

Reviji The Lancet in Journal of Clinical Epidemiology, ki jih najdeš med referencami, sta zate poljudnoznanstveni sranji? Si še večji butl, kot sem mislil da si.
stupid-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Ni pa govora o ucenju homeopatije, kot si lagal malo prej.

Ko že vztrajaš:

Prva medicinska fakulteta
Tukaj je navedenih cel kup šol

Pa ne da se mi več brskat. Teleta, ki mislijo, da je homeopatija spet nek blabla in pitje vode, naj pa tako mislijo dalje.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.516
3.897
113
Ljubljana
hmpg.net
Žal sem astmatik.
Žal sem se z leti naučil o astmi veliko.
Na prvem linku piše:
Homeopathic medicine is most often used to treat:
arthritis
asthma
.....
Bil sem zaradi drugih težav (ki bi lahko bile povezane z glavo) tudi pri homeopatu. Da imam astmo niti diagnosticiral ni:)
Zdravnik, ki mi zdravi astmo mi je dal nasvet. Lahko gledas homeopate, lahko jih poslusas skoraj o vsem. Samo nikar ne prekini tradicionalnega zdravljenja. NIKOLI.
Torej:
- homeopatija meni NI pomagala, čeprav na tvojem linku piše, da se pogosto uporablja za zdravljenje astme. Torej lahko subjektivno ugotovim, da je homeopatija eno navadno nakladanje. Vendar seveda subjektivno nima nič z znanostjo
- Znanost pa pravi takole: če poznaš homeopata, ki lahko dokaže (znanstveno, pod nadzorom), da njegovo "zdravljenje" deluje, potem mu pošlji tale link:http://www.randi.org/site/index.php/swift-blog/581-homeopathy-qualifies-for-the-million-dollar-challenge.html, ker bo na enostaven način zaslužil 1.000.000 $. Ta nagrada je na voljo že nekaj časa, vendar ga ni junaka, ki bi jo hotel vzeti:)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Na srečo homeopata nisem potreboval nikoli. Kolikor vem, so vsi resni homeopati tudi zdravniki in ti verjetno nihče ne bi svetoval, da prekineš s tradicionalnimi zdravili. Zelo so uspešni pri zdravljenju alergij in nekatere astme nastanejo zaradi alergije. Verjetno je mišljeno, da znajo pozdraviti te vrste astmo.
Je pa najbrž tudi pri teh zdravilcih odvisno, komu prideš v roke, tako kot povsod drugje, tudi v medicini. Vem, da je v Ljubljani homeopat, pri katerem čakaš na vrsto nekaj mesecev. Ta verjetno ni slab.

Ves point mojega pisanja je bil pa v tem, da sem trdil, da se homeopatija študira na resnih medicinskih šolah, nekateri prisotni na forumu pa jo imajo za šarlatanstvo in pitje vode.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Tako je, ne nastopajo, ker je medicina problem resila. tok o homeopatih. Pomagaj si se s povedjo ki sledi za tem "Vmes sem spil tudi veliko vode pa se nisem pozdravil"
Znancu so ukradli kolo (bil si bolan). Ni šel na policijo (nisi uporabil homeopatije). Z raziskovanjem je ugotovil kje je kolo in ga dobil nazaj (medicina ti je rešila problem). Vmes se je oblačil v modro, ampak mu to ni pomagalo (pil si vodo).

A to dokazuje, da je policija nateg?

Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Torej:
- homeopatija meni NI pomagala, čeprav na tvojem linku piše, da se pogosto uporablja za zdravljenje astme. Torej lahko subjektivno ugotovim, da je homeopatija eno navadno nakladanje. Vendar seveda subjektivno nima nič z znanostjo
Policija drugemu znancu (dvema v bistvu, ne čakaj, trema) ni pomagala (so vse po regelcih urejali). Torej lahko subjektivno ugotovim, da je policija eno navadno nakladanje. Vendar seveda subjektivno nima nič z znanostjo. <---- se strinjam s ferdo-tom