Hofer - Medion Akoya P5350 D - se splača?

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Kako je pa z nadgradnjami teh mašin? Recimo, lahko samo vgradim dodaten ram, brez izgube garancije, ali je treba pošiljat, da to uredijo? Meni je sicer Medion čisto ok.

fija

Zelenc'
11. jul 2012
29
0
1
Kupit je treba nek PC za povezavo s CNC mašino. Nekaj let stari laptopi imajo predvsem preslabo -integrirano grafiko in ne "poženejo" proinženirja in podobno.
Sedaj pa gledam za neko stacionarno mašino kot bo recimo drug teden v hoferju MEDIONŸ AKOYAŸ E4060 D (MD 8369)
http://www.hofer.si/si/html/offers/58_29079.htm

Zraven bi vzel še monitor http://www.hofer.si/si/html/offers/58_29108.htm.

Imate kakšno mnenje? Odbija me predvsem to da je grafika integrirana. Ne vem pa koliko dejansko taki 2profi" programi zahtevajo od grafike.
Ali se v take računalnike da dodati eksterno grafiko in potem PC dela z njo?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Grafika AMD HD 7560 je bila še pred kakim letom top shit in bo za tvoje potrebe več kot zadostovala.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ponavadi pri vsakem programu piše kakšne ima strojne in programske zahteve.
Poglej na spletno stran ali na škatlo od programa.

Pa mogoče bi blo fajn pogledat še kak drobni tisk pri pc-ju, če kje omenjajo, da je namenjen samo za hišno uporabo. Da ne bi čez 2 leti nesel vsega prašnega na servis in bi ti zavrnil garancijo, ker bi ugovotil, da je cele dneve gorel v neki delavnici. Če nima zadaj nalepke, potem ga ni problem s kompresorjem spihat in to potem to ni več ovira.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Kje so kake tabele, katere grafične se boljše odrežejo pri CAD programih. Danes sem zgrožen ugotovil, da na 6 let starem compu z 2gb rama gonim Proe in Solidworks
cheer.gif
. Grafična ja pa gt8600 se mi zdi.

V prejšnjem šihtu sem imel tako grafično pa ni bla nevem kaka huda razlika...
http://www.amd.com/us/products/workstation/graphics/ati-firepro-3d/v5800/pages/v5800.aspx

Če koga vprašam pa samo Quadro in nič drugega...
stupid-1.gif
Torej ali lahko boljši procesor slabšo grafično nadomesti?

Torej benchmark tele iz hoferja ali kake podobneŸ
tongue-1.gif

Se vem, da bo Stein popizdil....

Kaj je boljše tak http://www.enaa.com/oddelki/ra...5-3210_vga_17_3 ali tale pc iz hoferja, sploh ne znam primerjat. Ker je tolk oznak procesorjev, grafičnih itd itd
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
v hoferju je danasnjih pc ze zmanjkalo. glede na to da jih nikjer v lj in okolici nimajo sumim da jih sploh niso dobili. Tokrat so se mi pa izneverili

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Imeli so jih ja sam si bil prekasen. Očitno jim pa prenosniki ne grejo v promet.

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Si bom spusodu to temo, da ne bom odpiral nove. Mam tri leta star prenosnik iz hoferja. Gor so orginal Windowsi 8. Dobil sem ikono za nadgradnjo na Windows 10. Kliknem gor, naredim vse postopke nadgradnje, ko se na koncu nadgradnje windowsi resetirajo se zopet pojavijo windowsi 8. Ta postopek sem ponovil že ene 15x, pa še vedno nimam 10ke. Kaj bi blo lahko narobe?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Na dobre 4 leta stare medion laptopu s 7 je šlo brez sitnosti na 10. Sem bil precej v skrbeh, kaj vse mi bo nagajalo. Zaenkrat se nisem opazil vecjih tezav.
Kaj pa tebe matra pa ne vem. Sem bolj svoh v teh vodah.
A ne dobis nekega mejla, z nekim linkom kjer nekaj potrdiš?
Je tega ze skoraj pol leta in sem malo pozabil.
Si kaj pogledal w10 temo?

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Flikca
Integrirana grafična(intelHD) zafrkava oz njegov gonilnik. Tako je mene na P6640. probaj it na njihovo stran in posodobit vse kar imajo novejših gonlinikov gor pa sedaj je novejši windows mogoče ti rata

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
Glede gonilnika Intel HD (za Windows 10) raje pojdite v upravitelj naprav in ga ta posodobite, ker zadnja verzija je 20.19.15.4300

Edit: Najmanj dela pa boste imeli, če boste šli v Nastavitve -> Posodobitev in varnost -> Dodatne možnosti in omogočite Med posodabljanjem sistema Windows želim posodobiti tudi druge Microsoftove izdelke.

Nazadnje urejeno:

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
sem to zadevo probal, sam mi ni nikol ratal, vglavnem sem poiskušal namestit windows( k mi je sam ponujal namestitev) ene 3x pa nikol ratal zmerom mi je na 75% nazaj naložu na 8.1

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
pa si predtem naložil vse posodobitve za 8.1

A ang je show all avaliable updates

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
tudi jaz sem imel težave pri Akoyi 6240, sem imel error 80244019 potem sem pa tam pri nastavitvah za update malce spremenil nastavitve..takole je pisalo in potem je šel update skozi..
1. Click change settings on the left side menu
2. Important updates----------------------------
Check for updates but let me choose whether to download and install them
Recommended Updates-----------------------
"checked" Give me recommended updates the same way I receive important updates
Microsoft update------------------------------------
"Uncheck" Give me updates for other Microsoft products when I Update windows