Hofer medion 65”

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ja potem boš moral radijske postaje menjat z aplikacijo na telefonu, če ne želiš prižigat tv-ja.
Drugače je še najlažje, če ima reciver vgrajen še chromecast in preko glasovnega ukaza, recimo Hey google open radio on my chromecast on Denon reciver ali pa okrajšaš zadevo z "Routines" funkcijo.

Ampak potem je ze brezveze, ce rabis telefon zraven za internetni radio. A brez ne gre? Ker potem nabavim receiver brez radia, se povezem s telefonom preko bluetootha in predvajam iz telefona... :)
Ce pa mora bit tv prizgan, potem pa itak preko TV-ja in youtuba predvajam muziko...Sem mislil, da je receiver samostojen in lahko predvajas brez kakrsnih koli drugih napravic...?

A imajo ti novodobni receiverji kak bass bost, da ne bom nabavljal posebej se subwooferja...ne rabim nekega razbijanja, ampak samo malenkost mocnejse base....

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Dela čist samostojno, ne rabiš telefona. Lahko pa telefon uporabiš za upravljanje, da recimo najdeš kakšno specifično postajo, zna bit hitreje kot z dalincem.

• Všeč mi je
Reactions: Cash

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Imam se star lcd, ki ze pesa, zato gledam novega in mi je cisto na prvem mestu najbolj pomembna nastavitev, kjer popolnoma izklopis vse superduper trumotione in miljon dodanih slikic vmes frejmi....tudi gloowing sovrazim, pa sem ga videl samo po youtubu...tudi tole bom popolnoma izklopil. Torej, na ogledu imam LG 65 UM7450 in pa LG 65SM8200....kak predlog?
Prioriteta bodo filmi, pa za mulca PS4...
Za dolby atmos ne vem, ce bi dajal 50% vec na ceni za visji rang tv-ja...najvec se pa gleda tv programe na T2...
Jaz imam od februarja 65SM8500 in sem zadovoljen. V primerjavi z 8200 ima boljši procesor, zato sem raje vzel 8500. Priklopljenega imam na Yamahin receiver RX-V679, zraven pa Q Acoustics komplet zvočnikov, ON/OFF vedno s TV daljincem.
Magic remote mi je pa tudi dost priročen, sploh zato, ker ima ta serija še vedno tudi kar nekaj gumbov za hiter klik.
S to kombinacijo sem za svoj denar več kot zadovoljen, gor imam pa tudi Xbox za maledva.

Razdalje imam pa tudi max. 3 metre, sem bil že odločen za 75", pa bi bil za to razdaljo (zame osebno) prevelik.

Zakaj nisem vzel OLEDa? Zato, ker na TVju precej poslušam glasbo, tako internetno kot Youtube, še bolj je pa to, da otroka zjutraj gledata risanke, vmes zajtrk in data na pavzo, nato zobe umit, pa je spet pavza in statična slika. Mislim, da bi imel hitro vžgane določene logotipe TV postaj.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in Cash

masevc

Guru
2. sep 2007
3.527
895
113
Dobra 65ka na 3 metre je idealna.
Sicer se bo na zacetku marsikdo jajcal, da je prevelik, vendar se navadijo.

• Všeč mi je

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Vag hvala... A glasnost receiverja tudi upravljas z daljincem od TV-ja?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Vag hvala... A glasnost receiverja tudi upravljas z daljincem od TV-ja?
Za gledanje TV programov imam še vedno box in glasnost ter kanale upravljam s tistim daljincem. Sem pa na Yamahi v nastavitvah nastavil določeno glasnost ob vklopu. Seveda pa lahko glasnost nastavljaš tudi na daljincu od TVja, torej v mojem primeru od LGja.

• Všeč mi je
Reactions: bpfc in Cash

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.973
6.146
113
Ni besed, ki bi opisale kako zelo me to moti na mojem KS700 QLEDu. :confused: TV je sicer meni vrhunski in nimam pripomb, ampak to... to mi pa žere živce. Zadeva je meni hudo moteča ob gledanju zvečer, ko je temno v sobi in se takrat črnina ob podnapisih spremeni v sivine. Čez dan mi ni problem, ker se zadeva skrije zaradi svetlobe iz okolice.
Je pa res, da imam local dimming na max, zaradi boljših kontrastov in HDR učinka. Mogoče je čas, da zmanjšam zadevo.
Kako je pa kaj z burn-in zadevo na OLEDih? Je problem na primer v igrah, kadar je UI ves čas na istem mestu?
KS700 žal ni QLED!

Tako da bruhanje čež QLED tukaj odpade.

Drugače pa backlight na gledljiv minimum, svtlobo in kontrast na max in vklopit senzor za zaznavo okolice, in bodo taki problemi minimalni.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.999
11.125
113
Jaz imam LG C9 in Denon 1600H. TV je sam prepoznal reciver in ga avtomatično nastavil kot avdio izhod.Glasnost avtomatično dela preko dalinca od LGja. Vklopi izklopi se avtomatično vse skupaj. Edino če nekaj časa ni zvoka iz Tv se reciver izklopi in ga je potrebno z drugim dalincem vklopiti.
enako imaj jaz sonija povezanega, enako dela. BP.

• Všeč mi je

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
KS700 žal ni QLED!

Tako da bruhanje čež QLED tukaj odpade.

Drugače pa backlight na gledljiv minimum, svtlobo in kontrast na max in vklopit senzor za zaznavo okolice, in bodo taki problemi minimalni.
QLED je samo marketinška oznaka za Samsungove LCDje s Quantum Dot tehnologijo, ki jo ima tudi KS7000, čeprav takrat še ni bil poimenovan kot QLED.

Imajo pa novi QLEDi isto težavo, četudi v manjši meri, ker drugače kot osvetlit celotne cone pač ne more. Eden izmed glavnih razlogov, da sem se odločil za OLED, ker mi je to pač moteče. Pomaga pa precej, če je local dimmimg na low, ampak če že daš toliko denarja za TV....

Tudi kolega, ki je lani nabavil Q70, je kar hitro šaltal local dimming na low ravno zaradi tega, čeprav je najprej vztrajal, da ni potrebe.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: matej1990 in bpfc

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.999
11.125
113
ne vem, ali ima sony to bolje rešeno, ali pa mi preprosto ni moteče. Serija 9005

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Hvala vsem...verjetno povsod deluje povezava z receiverjem, ce ga le imas povezanega z Arc vhodom. Morda kdo ve, kje se dobijo podatki o odsevnosti ekranov?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
ARC = Audio Return Channel in ti omogoča, da zvok iz TVja spraviš preko sicer HDMI vhoda (torej v obratni smeri, zato return), nazaj na receiver.

Vklapljajnje/izkalpljanje, preklapljanje inputov, volume control, itd. ti omogoča HDMI-CEC (Consumer Electronics Control). Načeloma je to standard (morda ne najbolje definiran), ki ga podpirajo več ali manj vse novejše naprave in recimo, da vsaj te osnovne ponavadi delujejo. Se pa najde kakšna kombinacija, kjer se stvari čudno obnašajo (foter ima recimo večkrat težavi s kombinacijo njegove Yamahe in Sonya, ampak potem s kakšni updejti zrihtajo, pa občasno spet kaj zafrknejo). Včasih so razlike, kako različni proizvajalci implementirajo HDMI-CEC žal (pre)velike, zato sem rekel, da je dobro preverit, ampak generalno pa zadeve delujejo.

Pri testih na rtings imaš tudi rubriko Reflections podkrepljeno z meritvijo in sliko, če si to mislil. No za tiste, ki so jih testirali, je tukaj tudi tabela.

• Všeč mi je

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Dobra 65ka na 3 metre je idealna.
Sicer se bo na zacetku marsikdo jajcal, da je prevelik, vendar se navadijo.
Meni se tudi ne zdi prevelika, v bistvu je tako kot si napisal: idealna za to razdaljo.
5 let sem imel 55'', s februarjem sem šel na 65'', pa mi je sedaj optimalno.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Aha, super...nisem znal povezati ta CEC in ARC, ker povsod pise zadaj na enem HDMI-ju ARC, nikjer pa CEC...zato sem mislil, da je standard CEC implementiran v ARC...no, najverjetneje je, ce se receiver in TV pogovarjata se o vklopu, izklopu itd. med sabo.
Glede odsevnosti pa hvala. Sem se sedaj tudi jaz spomnil, da sem ze bral o tem na rtingsih.
Hvala...care! :)

No, glede razdalje...jaz imam 2.60, pa imam v planu 65...upam, da mi ne bo prevelika, drugace kavc ruknemo malo nazaj...je se mau placa.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ker gledam ravno review Samsung Q80...Evo, nasel na RTingsih, kjer so napisali, da ni mogoce izklopiti local dimminga... "Unfortunately, just like the Q70R and the Q90R, the TV's local dimming can't be completely disabled in the normal settings menu. Mr. Daco je pa zgoraj napisal, da se da. Torej??? Se da, al se ne da?
Tomi je zgoraj napisal, da se ne da nikjer najti odsevnosti ekranov, XSIDE najde stran, kjer tocno v procentih napisejo, kak je odsev.
Folk, ce ne veste, ne pomeni, da ne obstaja in raje ne napisite nic, kot pa sirit neresnice. Ok? :zmaga:

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: bpfc

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.426
6.946
113
to pomeni, da se ga ne da čisto izklopiti. na prvo žogo meni to pravi, da ima neke "stopnje" in pač čisto na off ne more biti, lahko je pa zelo zmanjšano...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Vprasal sem, ce se da izklopiti local diming in dobil odgovor, da se da...na RTingsih pise, da se ne da?? Brez zamere, ampak pomoje je jasno moje vprasanje...al kaj? :rolleyes:
...si zaflikal gumo....JA....cez 10km guma prazna....ja nisem cist zaflikal, se zmeraj malo pusca, ampak ne toliko, kot prej. Cist zaflikal jo pa nisem.... To je to... :zmaga:
Nocem se neki kregat, ampak ce dobivam FAKE odgovore, mi ni ravno v redu...

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: tomi