Ja samo, tisti QLED, ki ima malo nižjo ceno od OLEDa ima občutno slabšo sliko od OLEDa. Mini-led je pa samo izboljšana verzija QLEDa.Dober opis....
QLED vs. OLED TVs: which is better and what's the difference? | Digital Trends
You’ve probably heard of QLED and OLED TVs, but do you know the difference between these TV technologies? If not, we’d be glad to explain!www.digitaltrends.com
Če bi bila cena enaka, bi mogoče razmišljal o OLED, glede na razliko v ceni pa pri meni zmaga QLED, mogoče pa počakam na Mini-LED.
Saj QLED-a in OLED-a ne moreš direktno primerjati, ker sta dva različna sistema. Vsak ima svoje prednosti in slabosti. Vsekakor je OLED v prednosti po kvaliteti slike, ampak za povprečnega uporabnika je QLED popolnoma sprejemljiv, kar se kvalitete slike tiče. Razlike opaziš, če imaš televizorja enega poleg drugega. Ampak marsikdo verjetno niti ne bi opazil razlik, opaziš pa seveda razliko v ceni ob isti velikosti televizorja.Ja samo, tisti QLED, ki ima malo nižjo ceno od OLEDa ima občutno slabšo sliko od OLEDa. Mini-led je pa samo izboljšana verzija QLEDa.
Ali lahko posreduješ ugodno ceno QLEDa, ki se po kvaliteti slike lahko primerja z OLEDom?Je na linku lepo našteto, kaj je prednost enih in drugih. OLED je za nekatere trenutno "TOYOTA".
Osebno me določene prednosti QLED-a bolj prepričajo. Ko pa vzamem v obzir še ceno, pa ni debate.
Zabluzil si totalno. Sicer nimam pojma o kakšni toyota temi govoriš, ampak tu ni subjektivnega primerjanja znamk ampak govorimo o primerjavi dveh tehnologij, katerih prednosti/slabosti so znane in popolnoma merljive.Ne prepričujem nikogar, kot tudi v Toyota temi ne prepričujem nikogar, da Toyota ni najboljši avto...
Vsak ima svoj pogled. Večina pa itak nekaj kupi zato, ker je kao najboljše, in če se potem izkaže, da temu ni tako, se svet podre....
Preberi še enkrat kaj sem napisal in na kaj sem repliciral. Pač te količine so merljive in jih lahko primerjaš tudi popolnoma objektivno. Glavno je pa seveda, kar povejo tvoje oči in na ta način sem tudi kupil TV. Nisem pa seveda šel v živo gledat vseh TVjev, ki obstajajo na svetu, ampak sem si prej naredil ožji izbor na podlagi testov. Če sem za tebe bumbar zaradi tega pa tudi ok. Vrjamem, da pa je lažje nekaj prodat, če stranka nima pojma.meni je predvsem zanimivo, kake parametre mate eni vse pa po kakih specifikacijah primerjate produkt kot je tv, nemalokrat pride potem stranka v trgovino, obrožena z vsemi številkami pa se ji pokaže en tv pa drugi zraven, pol pa je dostikrat kot da prvič vidijo narezan kruh, bumbari, 99,9 % teže odločitve pri tvju bi morala bit slika al?
če imaš doma nastavljeno na trgovinski mode, ti oke skuri in si gotov. Tako da, ni merljivo v trgovini.