ker ni toliko važno ali se kakovost med njimi razlikuje glede na diagonalo? drugače pa 75" ali katera je zdaj tista, kjer se potem začne nesorazmerno svinjsko dražiti...
Lahko se zgodi. da ima enak model v razlicnih diagonalah tudi razlicne panele ali celo njih tehnologijo. V tem primeru slika seveda ne bo enaka.ker ni toliko važno ali se kakovost med njimi razlikuje glede na diagonalo? drugače pa 75" ali katera je zdaj tista, kjer se potem začne nesorazmerno svinjsko dražiti...
mal denarja mal muzike. Edino če naletiš na nek odlično znižan auslauf model. Kaj gledaš? in budget?ker ni toliko važno ali se kakovost med njimi razlikuje glede na diagonalo? drugače pa 75" ali katera je zdaj tista, kjer se potem začne nesorazmerno svinjsko dražiti...
Nekako se nagibam k temu, da nabavimo nekaj od LG ali Samsunga.
zahteve so minimalne:
- Vidljivost na soncu kot pri tem medionu ali boljša. Tale tv je bil kupljen kot začasen, ker prejšnji LG je bil res porazen na soncu (budget LG iz leta 2011) in sem mislila, da bo treba bistveno višje sežt, pa očitno ni treba...
- lan
- netflix že gor
- hiter uporabniški vmesnik
Kje pa piše, da bi moral prehod iz manjše dimenzije na večjo biti postopen? Potem rabiš enih 15 let. Sam sem nabavil Samsunga QLED 65" za 1.100 € in sem zelo zadovoljen. V dnevni gledam iz razdalje cca 2,5m, ne bi pa bil noben problem gledati tudi iz razdalje 6 ali 7 metrov.Ti bi res rada šla iz 32 na 75?
A veš da je to približno 6x večja TV (po površini oziroma dimenzijah)
Jaz sem šel iz crt 29 na lcd 32(blok), potem na 42 (hiša) sedaj sem na 5o colski pani plasmi pa nekako nimam poguma nabaviti neke 65". Tudi zaradi tega ker je ne bi več spravil v luknjo med omari najbrž.
Pa zaenkrat še vse vidim na njej, kljub temu da nimam več tistih sokoljih oči iz mladosti.
Ma, super, kupi 75. Tudi sam razmišljam o tem formatu, je kavč tud neki tazga stran.pa 75" ni glavni pogoj, bi pa rada veliko televizijo. Kavč je dobre 4m stran, s kuhinje je pa tudi 10m.
Če bo gledala tudi iz kuhinje, verjetno pod velikim kotom, potem je boljši izbor IPS panel.Mimogrede, vidim da ima trenutno tudi mimovrste UE75RU7172 za 929€ oziroma QE75Q60R za 1399€ in oboje menda na zalogi s predvideno dostavo jutri. Če hočeš poceni 75ko, je za razmislit.
Jaz imam Samsung 55" 7xxx serijo - 2019 model
Nimam pripomb - glede na denar.
Vmesnik je hiter. Slika zadovoljiva oz še bolj v plus.
Zvočniki solidni.
Edina slaba stvar - da preko USB ne morem gledati filmov, ki imajo DTS zvok (ta začetna serija ne podpira DTS zvoka preko USB)
Je pa res da nisem imel možnosti gledati tiste high end serije, da bi lahko direktno primerjal (sem imel prej 40 lcd in plazmo ) pa je tukaj veliko boljša slika.
Dejstvo je da VA paneli nimajo ravno super vidnih kotov, ampak ima pa IPS druge težave. Za super sliko pod praktično poljubnim kotom pa na žalost ostane samo OLED, ki pri tej velikosti nažalost košta cca. 5x tolikonope zadeva je precej naravnost. recimo kot 30-35 stopinj. se mi zdi da še kavč na skrajnem robu naredi večji kot.