HOFER in LIDL

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.615
5.050
113
Jaz vedno vzamem celo šteko mleka na 25% popust.
Nikoli težav ali pripomb. Je pa na škatli druga čtrna koda kot na posameznem mleku.
Če govorimo o Mercator kuponu nekje celo piše, da velja za en izdelek, oz. za eno pakiranje izdelka kar pomeni plato piva, škatlo mleka,... Konec koncev tudi če kupiš jabolka ne velja za en komad ali 100g šniclov, ampak pač za toliko kot natehtaš (v mejah za eno gospodinjstvo).

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.465
6.105
113
Če je Hofer ubral pravo pot ne ve nihče (jih je pa precej prepričanih da ni), je pa jasno, da bo takih "načelnih" dobaviteljev vedno manj... ko bodo prespali pa "številke not potegnili", čez eno leto ga vprašaj. Višji davki in plače se ne plačajo sami.

Sicer ni enako, ampak podjetje ki tvoj izdelek spravi v 100+ trgovin je po svoje na ravni Eventima in Wolta v drugih panogah... njihovih pogojev živih ne moreš, ampak brez njih pa redko kdo zmore.
Jasno, če nima podjetje dovolj zasedenih kapacitet za višjo ceno, bo vzelo tak posel. Seveda pa je vse stvar računice. Ko so bile v času krize po 2008 za podjetja neke subvencije za "izobraževanja", so v enem večjem podjetju v bližini lepo preračunali za vsak projekt ali se bolj splača vzeti denar od države ali delati dejanski posel za mizerijo.
Danes se kdo raje odpove nekemu poslu, ker težko dobi ljudi za plačo, ki jo ponuja (običajno minimalec).

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
45.670
6.003
113
Sam pa najraje kupujem tako da ne vzamem niti košarice niti vozička. Kar lahko prinesem do blagajne potem je to to. Itak grem več ali manj v trgovino po eno stvar, potem pa kupim marsikaj ker je precej stvari na "akciji".
Smola je edino to da so mi roke kar precej velike, prevelike. Koliko je to? Toliko da z eno roko lahko dvignem košarkarsko žogo s tal.
Jaszt potem vmes poiščem še un voz z odpadno embalažo in si poiščem priročno škatlo za svoj nakup....

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.098
5.730
113
Jasno, če nima podjetje dovolj zasedenih kapacitet za višjo ceno, bo vzelo tak posel. Seveda pa je vse stvar računice.
Ker delam z dvema takima podjetjema lahko povem da so cene vsaj pri njih za Hofer znamko cca -20%.

najbolje prodajan izdelek izdelek se v Hoferju prodaja mislim po naloprodajno cca 6,5€, veleprodajna cena je pa za "tapravo znamko" (hoferju) cca 1.60€ za Hofer znamko pa 1,30€ . ob tem da Hofer (za določen čas) zagotavlja količine, gre za precej pokvarljivo robo z ogromno odpada, kjer Hofer plača prevoz in ko gre iz fabrike podjetja tudi ne zanima več koliko robe je potem končalo na odpadu.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.749
1.081
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Se gre pa Hofer kurvinsko marketinško kampanjo. To, da na TV primerjajo top izdelek globalno uveljavljene blagovne znamke s sorodnim izdelkom lastne blagovne znamke je milo rečeno absurd. Še nedolgo nazaj so te blagovne znamke sami prodajali. Samo še čakam na primerjavo Coca cole z njihovo Colo. :bonk: Ta strategija jim na dolgi rok ne bo pila vode, sem 100% prepričan. Ni vedno vse v ceni.

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.098
5.730
113
To, da na TV primerjajo top izdelek globalno uveljavljene blagovne znamke s sorodnim izdelkom lastne blagovne znamke je milo rečeno absurd.
Z razvitih zahodnih državah to delo že leta. Se zgodi.

Swap & Save (UK)
137676_rsz_swap_and_save.jpg

Samo še čakam na primerjavo Coca cole z njihovo Colo.
2114454.width-660.format-webp.webp

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: motofrik in Janch
19. jul 2007
3.129
1.878
113
KSZ
Ko bili v UK dve leti nazaj, je imel v Tesco v trgovini (če se prav spomnim pri bananah) plakat: We are mathcing Aldi price.
Kar mi je bilo zanimivo, ker po moji percepciji je izpadlo, da Tesco reklamira Aldi.

Če je Hofer ubral pravo pot ne ve nihče (jih je pa precej prepričanih da ni), je pa jasno, da bo takih "načelnih" dobaviteljev vedno manj... ko bodo prespali pa "številke not potegnili", čez eno leto ga vprašaj. Višji davki in plače se ne plačajo sami.

Sicer ni enako, ampak podjetje ki tvoj izdelek spravi v 100+ trgovin je po svoje na ravni Eventima in Wolta v drugih panogah... njihovih pogojev živih ne moreš, ampak brez njih pa redko kdo zmore.
tako pot je upalil Eurospin, s tem da ima praktično vso proizvodnjo doma, poleg tega pa ni edini kupec produktov, ki nosijo njegov brand. Na tak način se da iti skozi. Recimo gel ali prah, ne spomnim se točno, za pomivalca je delal isti manufaktor kot je delal prah oz gel za coop (taisti če se ne motim dela zdaj gel za hofer). S tem da je delal še x drugih zadev zraven za cel kup kupcev. Gledal nazdanje njihove pralne kapsule (kapsule za pranje perila), proizvedene v Španiji, spet isti proizvajalec in jih proizvaja tudi za Coop.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.615
5.050
113
Eurospin ima veliko izdelkov, ki niso narejeni v Italiji. Večina mlečnih je v A, meso je vso "domače" glih tolko kot v Mečkatorju, klobase SL ali HR, hrenovke H,...

Eurospin ima veliko izdelkov, ki niso narejeni v Italiji. Večina mlečnih je v A, meso je vso "domače" glih tolko kot v Mečkatorju, klobase SL ali HR, hrenovke H,...
govorim za ita eurospin, za naš trg je itak malo mešano, kot si sam napisal. So pa čistila, kozmetika, sladkarije, nekatere pijače, prigrizki, nekateri mesni izdelki made in ita. Pod črto ene 70 % je ita zadev, ostalo mešano na žaru.

Corvette

Majstr
6. nov 2008
552
479
63
Hoferja mi je škoda, z Workzone in potem Ferrex orodjem sem imel odlične izkušnje za hobi uporabo, pa imeli so par izdelkov, ki sem jih tedensko jemal. Sedaj so zamenjali dobavitelje, vmes dvignili cene in sem odvil drugam. Parkside orodje je že dolgo še za kaj več kot samo hobi, pa tudi Eurospin se je zadnjih par let konkretno izboljšal.

Očitno je bilo menedžerjem oz. regijskim vodjem v Hoferju pretežko bit malo manj pogolten in si izplačati kakšno nagrado manj. Ker kdor je (bil) pri koritu, si je v zadnjih nekaj letih na račun poslovne uspešnosti izposloval lepo premoženje ... nepremičnine, avti, itd. Info iz preverjene druge roke.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.237
1.689
113
Titograd
Jap, parksidovo orodje je kar vredu, bolje od pričakovanj. Tričetrt bajte, celo garažo sem naredil, 5 let vertikuliram in strižem trato, ki je ni malo, crknila je nitkarica pol leta pred iztekom garancije, brez problema poslali novo, 1 mesec pred iztekom garancije šla baterija, enaka zgodba, domov poslali novo. Kar vzdržljivo, čeprav mogoče malo težko orodje, pa malo moči mu manjka, ampak če ne rineš z njim ko budala v kredit, se da marsikaj.