Hlajenje v novogradnji

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Hvala!

Glede hlajenja, pa je verjetno pametno,da se sedaj pred ometi potegnejo cevi za klimo.... kaj te vem... to hlajenje mi še vedno ne da miru...pa sem sedaj v fazi, da bi moral nekaj zmotirat...

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
Mi imamo fasado 15cm, podstrešje 20 ravno ,... in bomo letos preživljali prvo poletje ... bomo videli .... sicer bodo rolete pretežno spuščene ob pripeki ipd ... imamo pa predpripravo za eno klimo na hodniku. Bomo videli - so rekli slepi :D

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Pretiravanje v nobeno smer ni upravičeno ne pametno (Vinc za moje pojme s svojimi izolacijami tudi pretirava). Sam imam hišo, ki ji še lahko rečem novogradnja. 3 zime in 3 poletja smo notri. Nobenih težav. Letošnjo zimo npr pokurili 300 litrov kurilca in 4 metre drv v kaminu. Čez poletje pa nobene klime, edino kar hladi je tč za sanitarno vodo. Izolacije na sever je 15 cm, na jug 12 cm, na betonski plati mansarde pa cca 25cm (nekje mogoče manj, nekje do 30). Poletne temperature ob nočnem zračenju (lani so bile hladne noči kljub suši in vročini) niso prišle čez 23 do 24 stopinj. Ne rabim popolnoma nobene klime, čeprav sem naredil del inštalacije - štrom sem pripeljal do mesta, kjer bi naj bila.

Torej ; če bodo rolete spuščene (jaz imam žaluzije) se nimaš kaj bati prehude vročine.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.641
10.839
113
če si poleti v kakšni luknji doma, kjer sonce pride za 2 uri malo pokukat, je seveda dosti lažje.