Hitrost povezave na SIOL-ovi optiki

apico

Pripravnik
18. avg 2007
117
0
16
Pozdravljeni,

včeraj so mi priklopili siolov internet na optiki s hitrostjo 20/20. Preko kabla zadeva dela lepo, preko njihovega USB wifi donglea pa hirtost pade nekje na 5/10. Ker imam tako prenosnik kot fiksni računalnik povezan preko wifi-ja seveda to ni sprejemljivo. Na siolu seveda pravijo, da to ni njihov problem, ker oni zagotavljajo samo modem, dongle, ki ni kos hitrosti na optiki pa kao samo njihova dobra volja. To bomo še videli z reklamacijo.

V glavnem, rešitev bi naj bil router. A mi lahko kdo priporoča en router (za normalno ceno), ki bo čimbolj ohranil hitrost, koliko lovi ni tako bistveno.

Gledal sem tega http://www.mimovrste.com/artikel/2550017020/brezzicni-router-z-dostopno-tocko-linksys-wrt54gh

Kaj menite? Hvala za odgovore

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.089
4.064
113
To so realne hitrost 54Mbit (802.11g) brezžične mreže, sprijazni se. In ja itak ni SiOL kriv da je nihova linija boljša od tega.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Nabavi en wifi router z N standardom in upaj da bo boljše.
Za stacionarni računalnik pa če je le možno, ga priklopi preko kabla (ti toplo priporočam).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Pa seveda morajo tudi priklopljeni računalniki podpirati N standard, drugače ne bo nobenega efekta.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Pa seveda morajo tudi priklopljeni računalniki podpirati N standard, drugače ne bo nobenega efekta.

Če mu lovda, oz karkoli z 1.8MB/s je to čisto uredu.

Ena stvar so megabajti in drugo megabiti. Upam, da se ni zmotil kateri MB,Mb,mb,mB je pravi
tongue-1.gif

Se opravičujem, odgovarjal sem na (zgleda) identično temo, ki jo je začel uporabnik z drugaČNIM NICKOM:

"Končno smo preklopili na telekomovo optiko (20/20), vendar to hitrost dosega samo preko kabla! Preko wireless modema (dongel) je downloada 1,8 MB, uploada pa malo več (merjeno na speedtest.net)...
Očitno je res tako zanič modem, da ne prebavlja hitrejše povezave, kar so potrdili tu na supportu. Wtf res, neuporabno torej.
Kako je pa možno, da je ADSL modem dosegal normalno hitrost 4/512??

Očitno bo potrebno kupiti temu namenjen router, če lahko prosim pomagate s priporočili? Včasih je bil eden izmed boljših linksys WRT54GL, ampak je od tega že kar nekaj let, tako da verjetno je kaj boljšega že za ta denar? "

LooK

Pripravnik
5. okt 2007
45
0
6
Kaj to pomeni zadovoljivo dobro?:)
Je hitrost enaka hitrosti preko kabla ali precej manj?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
evo narejen test prek tega ruterja ki sem ti ga jst predlagal ..

** Starting test 1 of 1 **
Connected to: ndt.arnes.si -- Using IPv4 address
Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
checking for firewalls . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
running 10s outbound test (client-to-server [C2S]) . . . . . 19.65Mb/s
running 10s inbound test (server-to-client [S2C]) . . . . . . 19.41Mb/s
The slowest link in the end-to-end path is a 45 Mbps T3/DS3 subnet
[S2C]: Packet queuing detected

http://ndt.arnes.si/

linijo mam isto 20/20...

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
869
63
28
Citat:
Uporabnik LooK pravi:.
Kaj to pomeni zadovoljivo dobro?:)
Je hitrost enaka hitrosti preko kabla ali precej manj?
V utorrentu se ob polni hitrosti razlike za ca. 0.2 MB/s, pri čemer je polna hitrost 2.3MB/s. Trenutno me ni doma, boš pa dobil rezultate speedtestov do vikenda.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik apico pravi:
Pozdravljeni,

včeraj so mi priklopili siolov internet na optiki s hitrostjo 20/20. Preko kabla zadeva dela lepo, preko njihovega USB wifi donglea pa hirtost pade nekje na 5/10. Ker imam tako prenosnik kot fiksni računalnik povezan preko wifi-ja seveda to ni sprejemljivo. Na siolu seveda pravijo, da to ni njihov problem, ker oni zagotavljajo samo modem, dongle, ki ni kos hitrosti na optiki pa kao samo njihova dobra volja. To bomo še videli z reklamacijo.

Kak daleč je PC (antena v bistvu) od dongla? Kaj vse je vmes na poti?

Če je daleč, in so ovire, potem z ruterjem tudi ne bo dosti boljše.

Meni star, poceni ruter po G standardu (54Mbps) in v isti sobi vleče ravno 20 Mbps, kot imam internetni paket.

Kot prvo probaj... ne, kot prvo probaj na kabel priklopit, kar lahko.
Drugo, probaj drugače položit naprave, da bo WLAN signal bolj lovil.

Aja, pa napiši kako opremo od SiOL imaš točno, pa da nekdo, ki ima enako, pove, koliko sploh zmore to...

Pol pa šele sledi nakup novega ruterja...

apico

Pripravnik
18. avg 2007
117
0
16
Tako je: modem je Iskratel Prospero 632.. z enim USB dongleom. Zadeva stoji 3 metre stran od računalnika. Vmes ni sten, kabel pa ne pride v poštev, ker je med njima prehod v hodnik. Ovir torej ni, gre samo za golo dobro oz. slabo delovanje dongla.

Hitrost je enaka tudi pri prenosniku, ki ga postavim čisto k modemu. Hišni računalnik ima vgrajeno level one PCI kartico WNC 0301.

apico

Pripravnik
18. avg 2007
117
0
16
Pravkar sem ugotovil, da PCI wireless kartica ne podpira N standarda, torej tudi router z N standardom ni potreben?

LooK

Pripravnik
5. okt 2007
45
0
6
Jaz sem danes rešil težavo, ampak šele z nakupom routerja:(
Oddaljenost od routerja je pol metra in preko prospero modema z donglom je bila na speedtest izmerjena hitrost 1,8/2,6 ->porazno.
Sedaj, ko je preko routerja (linksys WRT120N), je solidnih 19,5/17. Tako, da težava sigurno JE v modemu, oziroma wireless donglu.
Medtem, ko z ADSL wireless modemom ni bilo nobenih težav, saj je bila hitrost "prava" (4/512).
Optika in wireless brez routerja torej no go...

Imam pa eno vprašanje, če kdo ve - kako bi sedaj prišel v nastavitve routerja, saj 192.168.1.1 pridem še vedno v nastavitve modema? Je pa router že skonfiguriran in delujoč...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik LooK pravi:
Imam pa eno vprašanje, če kdo ve - kako bi sedaj prišel v nastavitve routerja, saj 192.168.1.1 pridem še vedno v nastavitve modema? Je pa router že skonfiguriran in delujoč...
Pogledaš v navodila?

Naslov je ponavadi enak default gateway-u.

Nazadnje urejeno: