Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Gozdarji serjejo. Nadzor ima inšpekcija. Kaj bi še rad?
Kupi gozd in potem bo tvoj (oziroma "naš"). Do takrat pa si lahko bolj ali manj tiho. Teoretično se gozd najbolj prav vzdržuje sam brez človeških posegov. Bojim pa se, da ti potem marsikje mogoče tudi ne bo "lep".Citat:
Uporabnik Matey pravi:namesto teh naših lepih gozdov
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Kupi gozd in potem bo tvoj (oziroma "naš"). Do takrat pa si lahko bolj ali manj tiho. Teoretično se gozd najbolj prav vzdržuje sam brez človeških posegov. Bojim pa se, da ti potem marsikje mogoče tudi ne bo "lep".Citat:
Uporabnik Matey pravi:namesto teh naših lepih gozdov
Imamo veliko srečo, da niso ti naši gozdarji živeli v časih, ko so v naše kraje prinesli krompir, koruzo, paradižnik... in da smo takrat še bili pod avstroogrsko.
Žled je marsikje poškodoval predvsem sranje, ki ga je naredilo po mojem dvomljivo strokovno pogozdovanje po vojni. Z borovci, ki so sedaj neuporaben škart po Primorskih gozdovih.
Citat:
Teoretično se gozd najbolj prav vzdržuje sam brez človeških posegov. Bojim pa se, da ti potem marsikje mogoče tudi ne bo "lep".
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Izredno resno. Kmetijska inšpekcija ima tole vrsto v želodcu. Gozdarji pa kot vidiš tudi.
Paulownia je tropska rastlina. Če hočeš da pri nas da to kar obljublja, se moraš kar potrudit. Da bi prerasla "naše lepe" gozdove?
Pa mimogrede; pri nas je potencialno invazivna. Dokazov za to ni. Tisti ki delajo presoje (in odločajo strokovno kajpak) pa kot glavno orodje uporabljajo strica gugla
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ne-zato sem pa nabavil certificirane sadike.
In potem se narod ustavlja in sprašuje, kako da moje tako hitro rastejo.