Hitro kosilo

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
špinačni rezanci z gamberi

skuhamo špinačne rezance, gambere malo prekuhamo. na maslu prepražimo česen, dodamo gambere in jih malo pražimo, dodamo paradižnikovo mezgo (kar zajetno dozo), v ponev stresemo še rezance, par minut pražimo vse skupaj, dodamo žafraniko.

za ljubitelje rukole še:
krožnik obložimo z rukolo (naredimo posteljico iz rukole) in položimo rezance na rukolo ... serviramo
 

lost1

mnz
19. jul 2007
8.458
146
63
A je mogoce se kje kaksen hiter recept za kaksno hitro moško kosilo
smile-1.gif


Ker saj ne rečem, bucke in ostala zelenjava je vseeno super, a jebemu da mi manjka meso
smile-1.gif

Kako se spravit naredit omako za makaronflajš recimo?
Kako naredit riž pa grah iz konzerve?

Se večja jeba je pa vse skup uskladit da bo tempirano ok .
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
omaka za makaronflajš:

prepraži čebulo na maslu, dodaj 5 dag hamburške slanine, to vse prepraži, dodaj faširano meso (mešano), vse to praži. na koncu v posodici zmešaj moko in vodo, da omako zgostiš, dodaj ketchup ali pa pelate v konzervi, še malo pusti na ognju in je fertik. makarone pa znaš skuhat - najbrž

riž skuhaš. na maslu furaš zrna graha, da dobijo okus, lahko stisneš še strok česna prej, če ti je dober, streseš v posodo riž, vse skupaj še malo premešaš in je fertik. to maš v 10 minutah narejeno.

un makaronflajš pa dobre pol ure.
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
a jebemu da mi manjka meso
smile-1.gif

kak zrezek v omaki je tud hitro narejen, če ti je to kul, pa perutničke, pa čuftice, pa dunajc, pa ... odvisno kaj maš rad
 

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
ksz

Hitro kosilo po moje:
Srednje velik lonec, voda nekje do 2/3. Vodo osolim in kanim malo olivnega olja, vse skupaj dam na ploščo.
Solata, kupljena že očiščena ali pa očiščena dan prej. Fižol, olje, sol, kis, v tem vrstnem redu. Pripravljena solata roma v hladilnik (mi je všeč hladna
wink-1.gif
). Če mi je sreča mila, je med tem voda že zavrela in lahko vržem noter katerekoli testenine ali njoke.
Omaka: mala tunina, dve fetini (sir, načeloma za toaste), paradižnikova omaka (najraje imam Mutti, v Italiji jo dobim tudi v stekleničkah, je 100x boljša kot v tetrapaku). Tunino z vilicami razmesarim, da ni večjih kosov, čez vržem sir in vse skupaj prelijem s paradižnikom. Včasih dolijem še kakega pol deci vode, da ni tako gosto. Mešam, dokler praktično ne zavre, medtem so testenine že kuhane.
Vse, kar preostane je, da odcediš testenine, daš na krožnik, preliješ z omako in naribaš ogromno parmezana :D Vzameš solato iz hladilnika in če si priden in vse poješ, ti preostane le, da vse skupaj zmečeš v pomivalni stroj.

Druga varianta omake (bolj simpl) je ena mala kisla smetana in nekaj fetin. Segreješ, da se vse skupaj stopi in preliješ po izbrani hrani.

Edit: obe omaki sta točno za dva osebka.
 
Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Samo en kratek nasvet. Vidim, da vas veliko daje olje v vodo za kuhanje testenin. Raje ne, ravno tako testenine ne spirajte, če gredo naravnost na krožnik, saj se tako omakice veliko bolje primejo testenin, kot če so le te naoljene, oprane ali oboje. Testenine, ki ostanejo pa le oprat.

Aja, še to, raje dajte testenine direkt iz piskra, kjer so se kuhale v omako, kot obratno. Nekaj vode od kuhanja gre lahko zraven.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Pravkar kuham:

Pečene piščančje kocke (meso narezano na kocke) skupaj z veliko čebule. Na koncu dodam malo česna in curryja.
Zraven bo popečena zelenjava na zeliščnem maslu (vse vrste zelenjave: korenček, grah, por, ohrovt, cvetaša,...).

Vse skupaj narejeno v manj kot pol urce in zeloooo dobro
cool-1.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Evo, moj makaronflajš:
čebulo prepražiš (počasi) na olivnem olju, ko je rumena, kor flikneš še par strokov zrezanega česna, samo toliko, da dobro zadiši, nato flikneš še mleto meso (mešano, vsekakor ne piščančje). Ko je meso prepraženo, dodaš v maso žlico moke, žličko ali raje dve rdeče paprike v prahu, pa malo vegete (jebiga, mora bit malo). Premešaš in dodaš kozarec vode. Nato notri daš na tanke trakove zrezano zeleno papriko in paradajz ali dva (tudi mezga je dobra). Nato se naj kuha toliko časa, da se paradajz razkuha, zelena paprika pa zmehča. Še brizg ali dva worcherstrske omake (zame obvezno), soljenje po želji in to je to.

Testenine pa po želji, boljše so kake malo večje (metuljčki, školjke, casarece).
Zgleda veliko, a je fertik v manj kot pol ure.
 

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
- Pol litra alpskega mleka 1.6,
- Pest grisa,
- Dve kocki rumenega sladkorja,
- Dve žlici kakava Milka.

Zliješ mleko v lonec, dodaš dve kocki sladkorja, pustiš, da zavre, vsuješ pest 3/4 jogurtovega lončka grisa in mešaš tri minute. Čez vsuješ kakav in navali!
cheer.gif


Prihodnjič pa polenta z mlekom.
grin1.gif
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Ufff tega pa že dolgo nisem jedla.

Zrezek v žajbljevi omaki

Zrezek prepražimo. Narežemo žajbelj na koščke, ga damo v vodo, to vodo prelijemo čez zrezek. Pet minut pustimo žajbelj na zrezku, dodamo sladko smetano, počakamo da malo spremeni barvo .. postrežemo.
 

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Pire krompir
+špinača: na maslu prepražimo na drobno nasekljano čebulo,dolijemo mleko,ko se nekoliko zgosti, dodamo na drobno zmleto špinačo, posolimo, dodamo poper, česen in na koncu kislo smetano
+če imamo kuhano govedino jo postrežemo poleg
ali pa poleg serviramo ocvrta jaca na oko.

Kumare v omaki:
na drobno razrezano čebulo prepražimo, ko porumeni dodamo naribane kumare, kuhamo 10 minut dodamo kislo smetano
poleg postrežemo pire krompir ali krompir v kosih skuhan v slani vodi

pečen krompir + zelena solata

Vražji puran.
purana zrežemo na koščke
prepražimo čebulo, dodamo na koščke narezane puranje prsi, na ozke trakce narezano špapriko, paradižnik, poper, česen,sol
poleg postrežemo široke rezance in solato
 

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Simple špagetki:

- skuhaš špagetke al dente.
- jajce speniš, dodaš začimbe (poper, bazilika, mediteranska sol/zeliščna, curry itd po želji)
- špagete streseš v ponev
- preliješ z začimbnim jajcem
- počakaš, da jajce zakrkne
- postrežeš

Lahko pa tud prej prepražiš kakšno slanino al pa kej, stopiš sir... pušča velik domišljije ta recept lol. Je pa izjemno hitro vse narejeno.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ksz..

pa kak vam je to makaronflajš z mletim mesom? makaronflajš je edini rpavi z govejimi koščki

hitro kosilo - daš kuhat testenine, popečeš koščke mesa na olju, dodaš narezano čebulo, papriko, bučke in korenček, zaliješ z malo vode od testenin, ko so testenine gotove jih zmešaš k mesu in zelenjavi